Sminka läpparna större (Steg för steg)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Många undrar hur man kan sminka läpparna större, så nu har jag gjort ett tydligt inlägg om allt att tänka på när man sminkar sina läppar större.

  Jag vill inte ha större läppar för att jag tycker att jag är finare i det än min naturliga smala form, utan för att jag vill ha mer läppstift! :) Min form är lite plutig i amorbågen men på sidorna så har jag knappt någon överläpp alls.

  Frågan ”hur sminkar man läpparna större?” eller ”Hur målar man läppstift utanför formen?” finns det inte ett rätt svar på, för det beror på hur din naturliga läppform ser ut och vad du önskar för resultat.

  Men i detta inlägg tänkte jag visa lite riktlinjer som jag brukar tänka på och som är lite allmänna för de flesta :)

  Färgval för att sminka läpparna större

  Det är lite lättare att fuska fram en större läppform ju färgstarkare läppsmink du använder, t.ex. rött o.s.v. Det blir inte lika tydligt var din naturliga läppkontur är.

  - Annons -

  Men det går med ljusare färger också! Det visar jag i detta inlägg. Men det är en stor fördel att välja en lite mörkare ton i ytterkanterna i alla fall, för att minimera synligheten av din naturliga läppkontur. Men den behöver alltså inte vara jättemörk!

  I detta inlägg har jag använt en varm mellanmörk läppfärg som blir ganska diskret:

  Sminka läpparna större

  Jag har ju tatuerat läpparna större också, så på förebilderna har jag sminkat bort tatueringen.

  Produktval

  Jag brukar alltid använda en matt produkt i konturerna, t.ex. en läppenna, ett matt läppstift eller ett vanligt läppstift som är krämigt men inte superglansigt.

  Sen i mitten av läpparna så får man lite mer ”plut” om man lägger en glansigare produkt. Men det gör man som man vill, jag varierar!

  I detta inlägg använder jag:

  Sminka läpparna större

  Amorbågen

  Det är jättesnyggt med en väldigt markerad och djup amorbåge, men när man sminkar så långt utanför läppformen som jag gör så blir det (på min läppform) ganska tydligt att jag sminkat långt utanför om jag inte gör det i amorbågen också.

  Så jag sminkar ganska mycket utanför läppkonturen i mitten av amorbågen så att den hamnar högre upp, dessutom gör jag den lite mjukare i formen.

  - Annons -

  Sidorna av läppen

  Det är här som (på de flesta läppformer) man kan måla väldigt långt utanför läppkonturen! Varför? Jo för att det området som ofta är ganska platt. Så fort du har mycket plut så ser det onaturligt ut om du sminkar utanför plutet, men där övergången mellan läpp och hud är platt där man kan köra på bara! :)

  Tänk på att få linjen att gå in precis mungipan så att du inte får clownmun-effekt.

  Jag brukar göra linjen lite rundad, så att den går in mot amorbågen på ett naturlig sätt. Gör man den rak men så här långt utanför konturen så kan det vara svårt att ”binda ihop” linjen naturligt med amorbågen.

  På underläppen kan inte jag förstora så mycket eftersom det är för mycket plut i mitten så det blir för tydligt.

  Symmetri

  I detta steg bryr jag mig inte supermycket om symmetri än, för den naturliga läppen är (på de flesta) inte symmetrisk ändå så man blir lätt lurad av att man målat mer utanför konturen på ena sidan än den andra. Då kan det se ojämnt ut fast det egentligen är jämnt!

  Så det sista finslipet med symmetri och exakt form gör jag först när jag fyllt i hela läppen i samma färg.

  Fyll i hela läpparna

  Sen är det bara att fylla i! Antingen kan man bara tona in läppennan lite och sedan lägga ett läppstift i liknande ton på i mitten av läpparna. Men i detta inlägg har jag läppennan på hela läpparna och därefter duttar jag ett färgat läppbalsam i mitten efteråt.

  - Annons -

  måla läppstift utanför formen

  Ljusa upp utanför konturen

  För personer som har liknande hudton som mig så vill jag verkligen rekommendera pennan glo Skin Beauty Precision Eye Pencil i nyansen Peach, vilken multipenna! Den här använder jag runt läpparna varje dag!

  Att ljusa upp precis utanför konturen framhäver läpparna mer och när man har sminkat långt utanför sin egen läpp så ser det mer naturligt ut eftersom man fejkar ett svagt plut.

  Detta fungerar också med en platt pensel och concealer eller matt highlighter, för er som inte passar i/vill ha denna penna :)

  måla läppstift utanför formen

  Lite glans i mitten

  Det är bäst med en matt produkt i kanterna, för glans framhäver former så då kan din naturliga kontur synas i blänket. Men i mitten av läpparna kan man lägga lite glans!

  Här har jag ett färgat läppbalsam med det fungerar med vad som helst, ett krämigt läppstift eller läppglans.

  Sminka läpparna större före och efter

  Här ser ni före och efter!

  sminka större läppar tips

  Hoppas ni blev inspirerade och att inlägget om att sminka läpparna större var till hjälp!

  Läs även:

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish