Sminka ögonfransarna längre (Få längre ögonfransar)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  “Hej Helena!
  Jag använder Magnetic Lash Mascara och är så himla nöjd med den! Framför allt för att den håller så bra, även för regn och vattenstänk (perfekt för småbarnsmamma) men är så enkel att tvätta bort ändå. Och fransarna blir så fina! Jag har inte använt fibrerna så mycket däremot. Jag brukar inte ha så mycket ögonmakeup utan bara mascara, men på helgerna så skulle jag vilja ha en mer festlig makeup ändå men vill ändå inte ha ögonskuggor eller mycket eyeliner. Tänker att jag kan köra på fibrerna för extra långa fransar och ett läppstift bara :)

  Mina funderingar/önskemål är alltså:
  1. Du har tidigare lagt ut hur långa fransar du får med fibrerna, men du har visat med helt osminkade fransar och sedan efter mascara + fibrer. Jag skulle vilja se även hur fransarna ser ut med mascara men innan fibrer. Och du har även skrivit att man kan bygga på med fler lager fibrer, kan du visa det också?
  2. Ge fler tips på hur man får långa ögonfransar, både hur man vårdar dom men framför allt hur man ska tänka när man sminkar sig.

  Blir superduper-tacksam om du kan slänga upp ett inlägg om detta med bilder!”

  För det första – superkul att så många är nöjda med mascaran! Får höra detta regelbundet av kunder :) Jag rekommenderar den även till personer som inte vill använda fibrerna, för mascaran i sig är riktigt bra och jag ser fibrerna mer som en bonus som följer med på sidan.

  Jag har nu knåpat ihop lite fler bilder som jag tänkte visa er idag, i samband med ännu fler sminktips!

  - Annons -

  img_5353_111

  Så får du längre ögonfransar:

  1. Vårda ögonfransarna – Använd en mild makeup-remover, försök att inte gnugga inte i ögonen (inte när du tvättar bort sminket och inte på morgonen heller) och var försiktig när du tar bort mascaran. Använd gärna ett balsam/inpackning för ögonfransarna för att vårda dom extra, jag använder Refectocil Long Lash Gel* varje natt som en inpackning. Mascara, fransböjare, sminkborttagning, vatten, fransfärg o.s.v. kan tillsammans vara lite slitsamt för fransarna. Så Long Lash Gel gör dom inte längre i sig men vårdar dom så att dom blir snyggare och längre tack vare att dom inte blir slitna eller torra.

  2. Ögonfransserum – Har man lätt för att få slitna fransar eller är väldigt hårdhänt med dom, så kan man få ganska mycket längre fransar genom att bara vårda dom. Men för att få dom att faktiskt växa så kan man använda ett ögonfransserum! Pensla på fransraden (på huden) varje kväll och efter 6-8 veckor har du betydligt längre fransar. Den som jag använder är också från märket Refectocil och är testad och godkänd, Refectocil Beauty Lash* heter serumet och vi har många återkommande kunder som får riktigt bra resultat. En kund som fått så långa att hon nästan skulle behöva klippa dom, helt galet!

  langre-ogonfransar

  img_3211_111

  3. Rätt val av mascara – Köp gärna en mascara som är mild i fomulan, har man bråkiga fransar eller påfrestar dom mycket så är det verkligen värt att betala lite extra. Billiga mascaror kan ibland vara lite uttorkande för ögonfransarna. (obs drar alla över en kam nu, billigt behöver inte betyda dåligt).

  Så får du ögonfransarna att se längre ut:

  1. Skippa den breda eyelinern – En bred svart eyeliner gör så att de svarta fransarna smälter in i eyelinern, och man ser bara topparna på ögonfransarna vilket ger illusionen att dom är lite kortare än vad dom är. En smal eyeliner eller bara lashliner (mörk markering i fransarnas hårbotten) är dock bara bra för att framhäva fransarna, då ser dom lite fylligare ut.

  lash

  På den här bilden ser ni det perfekta om man vill att fransarna ska se så långa ut som möjligt tycker jag, här har jag gjort en lashliner precis i fransarnas hårbotten vilket gör att fransarna kommer se fylligare ut, men man kommer samtidigt se hela längden på fransen tydligt när mascaran kommer på sen.

  2. Böj fransarna från roten – Har man raka fransar och böjer dom slarvigt, t.ex. från mitten och uppåt, så får man bara längden av halva fransen. Ser till att böj så nära roten som möjligt så får du upp hela fransarna.

  - Annons -

  3. Applicera mascaran uppåt – I de flesta fall så brukar jag rekommendera att borsta fransarna som en solfjäder, de innersta fransarna inåt, mittenfransarna rakt uppåt och ytterfransarna utåt. Då blir dom separerade och fina. Men borstar man ytterfransarna utåt så kan dom se lite kortare ut när man tittar rakt fram, så för så långa fransar som möjligt så kan man då försöka borsta alla fransar så rakt upp som möjligt. Glöm inte att jobba enda från roten med mascaran så att du får upp fransarna ordentligt.

  4. Ljusa ögonskuggor – Även om man inte ska göra en ögonskuggssminkning så är det effektfullt att ljusa upp litegrann på ögonlocket med en lysterfull highlighter, för desto större kontrast det blir mot de svarta fransarna med ljust/mörkt, desto mer framhävs dom. Extra viktigt för personer som har lite mörkare hudton, då kan lyster på ögonlocket göra susen :)

  img_7123_111

  5. Magnetic lash fibermascara – Och det som inlägget egentligen mest skulle handla om, den populära mascaran från Magnetic Lash* som har fibrerna i en hylsa på sidan! Man kan enkelt variera hur mycket fibrer man vill ha, och var på fransarna man vill ha dom, så smart!

  Formulan ger ett riktigt hållbart resultat, då vaxformuleringen gör att mascaran sitter längre men är samtidigt enklare att tvätta bort än många andra mascaror. Den blir dessutom vattenfast och tål både regn och tårar. Mascaran vårdar och stärker fransarna tack vare närande hyaluronsyra och vitamin E.

  img_5341_11111

  Här ser ni med bara mascara på förebilden, och med mascara + fibrer på efterbilden.

  magnetic-lash-mascara

  Mascaran har en timglasformad borste som både när de minsta fransarna, samt separerar dom fint, älskar den! Och i den lilla hylsan som medföljer så finns en liten smal borste med fibrer som man applicerar efter mascaran för att bygga upp volym och framför allt längd.

  1. Applicera mascara på ena ögat, jag brukar göra ett i taget så att krämen inte hinner torka på ena ögat medan jag gör det andra. Fibrerna fäster mer när mascaran fortfarande är krämig.
  2. Applicera fibrerna från mitten av fransarna och upp i topparna, eller så som du själv föredrar (man kan lägga bara i ytterkanterna eller bara topparna om man vill)
  3. Avsluta med ett till lager mascara och bygg upp önskad längd
  4. Det går att applicera fler lager om man vill ha mer effekt. Jag upplever att det är bättre att lägga lite åt gången än massor av fibrer direkt.

  img_5341_1111

  - Annons -

  Man kan som sagt variera hur mycket fibrer man vill använda. Här ser ni fransarna med först bara mascara, sedan med lite fibrer och andra lagret mascara, och till höger så har jag lagt ännu mer fibrer och mascara.

  När jag lägger fler lager så jobbar jag mest i topparna på fransarna, för lägger man mycket mascara och fibrer lager på lager på hela fransarna så blir dom till slut lite rufsiga och lätt “för mycket”.

  img_5390_111

  Min ögonfransböjare har gått sönder (waah!) så jag har inte ens böjt dom på dessa bilder, och ändå syns dom så mycket även när jag tittar rakt fram :)

  img_5399_111

  Fint va? :)

  Sammanfattning – Var inte hårdhänt på fransarna, vårda dom gärna med fuktgivande Long lash gel under natten, använd ögonfransserum om du vill få dom att växa, skippa bred eyeliner, borsta fransarna rakt uppåt när du applicerar mascara och använd fibrer i topparna för så mycket längd som möjligt.

  Jag har för övrigt inte använd Beauty Lash-serumet* sen i våras och känner att jag verkligen måste börja igen, det blir så stor skillnad! För nu har mina fransar gått ner till normalläge igen efter så många månader, men nu börjar jag komma tillbaka till rutiner efter allt kaos så det är dags tycker jag :)

  Hoppas du som frågade fick svar på alla dina funderingar, och att ni andra också blev inspirerade ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish