Swatch – glo Pressed Base Foundation

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Att välja rätt foundationnyans är inte det lättaste, att dessutom göra det online med enbart “animerade” bilder på nyanserna förenklar inte saken.

  För någon vecka sedan fick jag önskemål i en kommentar av en som undrade om jag kunde visa swatch-bilder på foundationen Pressed Base Foundation från mineralmärket glo Skin Beauty, och jag har haft planer på det jättelänge men inte kommit till skott, men nu har jag gjort det! :)

  Pressed Base Foundation är en mineralfoundation i pressad form som kommer i en fin, matt dosa med magnet-stängning och spegel i locket. Väldigt trevlig förpackning (obs märket har nyligen bytt sina förpackningar så vårt lager är i dagsläget blandat med nya och gamla förpackningar).

  Tips på hur du väljer rätt nyans över internet!
  1. Börja med att kolla på swatch-bilderna och välj ut några nyanser som du tror kan passa.

  - Annons -

  2. Läs beskrivningarna på dessa nyanser och se vilken som in passar bäst på hur du skulle beskriva din hudton. T.ex. om du velar mellan Golden-serien och Natural-serien så kan du läsa dig till vad som passar bäst utifrån om du är mer gul eller mer neutral.

  3. Var medveten om att bilderna kan variera beroende på vilken skärm du kollar på, min MAC-dator har inte alls samma färginställningar som min gamla Samsung-mobil. Så jämför nyanserna med varandra t.ex. “den är varmare och ljusare än den” i kombination med hur nyanserna beskrivs i text.

  4. Velar du mellan två nyanser så välj hellre en som känns som “rätt kategori” än rätt mörk/ljushetsläge. Om du t.ex. är en Golden medium och råkar köpa en Golden light så är det oftast ingen katastrof för när man applicerat concealer, contouring, rouge m.m så smälter den in bra ändå för skillnaden är ganska liten. Om du däremot väljer en nyans ur Beige-serien så kommer skillnaden mot din egen hudton bli mycket större, även om nyansen varken är för ljus eller för mörk.

  Du kan köpa Glo Skin Beauty Pressed Base HÄR (länk) <-

  Nyanserna är uppdelade i olika serier beroende på din underton, Natural, Golden, Beige, Honey, Chestnut, Tawny och Cocoa. Dessa “kategorier” av färger innehåller flera nyanser med olika mörkhetslägen från Fair till Dark.

  Natural-serien
  Tre nyanser, fair, light och medium. Passar dig med neutral hudton med persiko till gula undertoner.

  I vår butik finns även den fjärde nyansen “dark” men vi har valt att inte sälja den i webshopen då den är väldigt ovanlig att den oftast är ett felköp. Men önskas den online så går det bra att maila oss så hjälper vi vill till med det.

  Golden-serien
  Tre nyanser, light, medium och dark. Passar dig med varm hudton med gul till olivfärgad underton.

  Beige-serien
  Tre nyanser light, medium och dark. Passar dig med kall hudton med en persiko-underton.

  - Annons -

  Honey-serien
  Fyra nyanser, fair, light, medium och dark. Passar dig med varm hudton med gul till olivfärgad underton.

  Chestnut-serien
  Två nyanser, light och medium. Passar dig med varm hudton med en djup gul till olivfärgad underton.

  Tawny-serien
  Två nyanser, light och medium. Passar dig med neutral hudton med en djup persiko-underton.

  Cocoa-serien
  Tre nyanser, light, medium och dark. Light är varmare med en persiko-underton medan Medium och Dark är kallare rödbruna.

  10 vanligaste nyanserna:
  Ljus hudton: Natural fair, Natural light, Golden light
  Ljus till medium hudton: Golden medium, Golden dark, Honey light.
  Medium hudton: Honey medium, Tawny light
  Medium till mörk hudton: Cocoa light, Cocoa medium.

  Övrigt att tänka på kring nyansvalet av Pressed Base Foundation:
  Täckningsgraden är byggbar och om du applicerar ett tunt lager så anpassar sig nyansen en del efter din naturliga hudton under. Om du däremot applicerar ett heltäckande resultat så är det mer viktigt att hitta en perfekt passande nyans.

  Halsen är oftast ljusare än ansikte/dekolletage. Så matchar du din foundation med halsen men är mörkare på dekolletaget så kan hela huvud-delen se för ljus ut. Glöm inte att kolla nyansen på dekolletaget och sminka hellre ner lite på halsen så att färgen smälter ihop ifall det är stor skillnad.

  Beige medium, Beige dark och Natural medium är ganska ovanliga (men förekommer såklart!) för är man mörkare än Beige light och Natural light så går dom flesta lite åt det varmare hållet. Detta skriver jag bara för att det kan vara till hjälp om man är osäker, velar du mellan t.ex. Beige medium och Golden dark så oddsen rent statistiskt större att Golden dark kommer passa bättre.

  På denna bild har jag nyansen Honey Fair. Min hudton är ljus men med lite solbränna kvar efter solsemestern.

  - Annons -

  Du kan köpa Glo Skin Beauty Pressed Base HÄR (länk) <-

  Hoppas att någon mer känner att inlägget var till hjälp ♥

  Kram!

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  6 KOMMENTARER

  1. Så tråkigt när sminkmärken döper de ljusa färgerna till ‘natural’, som att mörka färger skulle va onaturliga.

   • Håller helt med! I det här fallet tror jag dock att man menar att serien är neutral alltså varken varm eller kall, och inte att den är naturlig. Men det är verkligen frustrerande i den här branschen, typ när företag döper ljusa läppfärger till “nude” eller folk som säger “hudfärg” till ljus beige, blir gaaalen på det!

  2. Tack! Det var jag som frågade! Superbra! Nu ska jag spana in noga och lägga en beställning!

   Tack igen

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish