Tips när du formar brynen!

  Inlägget innehåller annonslänkar (adlinks).

  - Annons -

  Här kommer steg för steg på hur du kan forma brynen och fylla i dom! Tipsen funkar oavsett vilken stil du vill ha på ditt bryn (breda, ljusa, skarpa, fluffiga o.s.v) samt vilken produkt du väljer att använda.

  Jag gillar mina bryn ganska smala och att fylla i med en penna med bra precision i en ganska ljus färg så att jag kan göra de välformade utan att det ser hårt ut :) Men alla kan läsa tipsen oavsett vad man trivs i för stil!

  Det finns vissa riktlinjer när man formar brynen som de flesta har sett någon gång, hur man mäter var brynen ska börja/sluta samt var högsta punkten ska vara.

  Jag brukar ganska sällan använda dessa riktlinjer för det säger ändå inte jättemycket om själva formen på brynen – och det är den som de flesta vill ha hjälp med.

  - Annons -

  Först vill jag understryka att det finns inget “ska”, man får göra precis som man vill, detta är bara tips på hur man kan få till det! :)

  Pennan jag använder i inlägget är glo Skin Beauty Micro Browliner (adlink) i nyansen Light Brown.

  1. Börja med undersidan
  Jag brukar börja med undersidan av brynet för att få en “sammanhängande bas” som jag utgår från sen.

  • Jobba sidleds men pennan (eller penseln, vad du nu använder)
  • Gör en linje från brynets start till högsta punkten.
  • Var lätt på handen, jag drar inte ett streck direkt utan “skissar fram” med flera drag med pennan.
  • Linjen gör jag i en rak vinkel och snett uppåt, jag följer brynets egen form men ser till så att jag inte gör en “kulle”. Blir denna linje böjd så kan man se lite förvånad ut.

  • När du kommit upp i brynets högsta punkt så fortsätter du i en mer mjuk form ner till ytterkanten.
  • Jag följer brynets egen form
  • Dra inte längre än vad innerkanten är. Om formen går mycket neråt i ytterkanten så kan du se lite ledsen ut.

  Symmetri-tips! Gör detta på båda brynen innan du går vidare till nästa steg. Fyll i undersidan och kolla symmetrin. Det är mycket lättare än att göra ena brynet helt färdigt och sen ska du försöka få det andra att se likadant ut.

  Det gör inget om undersidan är lite skarp, det är i innerkanten och på ovansidan av brynet du behöver vara mer försiktig så att inte hela brynet ser “målat” ut.

  2. Innerkanten
  Från och med nu jobbar jag alltid i samma riktning som stråna växer!

  • Lägg pennan på linjen du målade i underkant och fyll i starten på brynet genom att rita med pennan uppåt.
  • Var lätt på handen, dra hellre många lätta drag med pennan än få hårda.
  • Då får du en mjuk start på brynet, inte en “hård fyrkant” som är lätt hänt annars.

  - Annons -

  3. Ovansidan & högsta punkten
  Det prickade området visar att jag gör ovansidan i samma vinkel som undersidan så att formen är lite bred hela vägen upp till högsta punkten.

  Varför? Av flera anledningar:
  1. De flesta vill ha en brynform som lyfter ögat, men om du gör brynet smalare redan innan högsta punkten så får du inte riktigt den effekten.
  2. Om denna vinkel blir böjd neråt istället för rak så kan man se lite skeptisk/bitchig ut. Vilken i och för sig är ganska coolt kan jag tycka ;)
  3. Många glömmer bort att markera högsta punkten annars! Man smalnar av innan och börjar på ned neråtgående ytterkanten för tidigt vilket gör att brynet blir ganska rakt eller får en ledsen form – det är inte heller fel men vill du ha en form som lyfter blicken så får du inte den önskade effekten.

  • För mig växer stråna på ovansidan neråt
  • Jag jobbar därför uppifrån och ner med pennan, flera små lätta drag neråt
  • Formen gör jag snett uppåt i en rak vinkel, utan att göra ett helt streck som på undersidan
  • Jag målar ända upp till högsta punkten, där brynet börjar gå neråt

  Ytterkanten
  Sen är det bara det som är kvar på ytterkanten! Du har redan fyllt i undersidan samt ovansidan upp till högsta punkten, så det är bara att “binda ihop” formen från yttersatsen och upp till högsta punkten.

  Jag fyller hela tiden i mer där jag har färre strån, på vissa kunder fyller jag inte i mitten av brynet alls (där man oftast har mest strån) då får du ett så naturligt resultat som möjligt!

  Jag har lite rester kvar av min bryntatuering men nu är det säkert 4 år sedan jag gjorde den så det behövs fyllas på egentligen. Men det är bra då kan jag passa på att fota bryn-tutorials så länge haha.

  Hoppas tipsen var till hjälp :) Kram på er!

  Läs även:

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish