Torrschampo – Hur använder man torrschampo? (Guide)

  Inlägget innehåller annonslänkar (adlinks) till Parfym.se

  - Annons -

  Hur använder man torrschampo & vad är det? Här har ni svar på de vanligaste frågorna och mina bästa tips till att använda torrschampo! :)

  torrschampo, löwengrip, frissigt hår, fett hår, ta bort fett hår, hårvård, schampo och balsam, volym i håret, volymspray, recension, wow dream coat

  Hur får man bort fett hår?

  Det finns olika anledningar till varför håret är fett.

  Jag har genetiskt oljig hy och får snabbt fett hår oavsett vad jag äter eller vilken hårvårdsrutin jag har.

  Man kan också ha fett hår p.g.a. uttorkat hårbotten. När huden är torr så producerar den sebum för att återfukta och mjukgöra sig själv. Det blir då en ord cirkel – man tvättar håret ofta p.g.a. fett hår vilket torkar ut hårbotten mer och du får fett hår ännu snabbare!

  - Annons -

  I mitt fall så kan jag alltså inte få bort fett hår, förutom med produkter så som torrschampo som absorberar oljan och gör att det inte längre syns att jag har fett hår :)

  Medan de som har fett hår p.g.a. torrt hårbotten kan få bort fett hår genom att tvätta håret mindre ofta. Då är torrschampo en bra produkt under tiden, för att inte ha fett hår trots att man inte tvättar håret lika ofta!

  Hur använder man torrschampo?

  Torrschampo finns i lite olika varianter, men den vanligaste är i sprayform. Du sprayar mot hårbotten i torrt hår vid behov. Snabbt och enkelt!

  Jag brukar försöka att inte spraya på huden i hårbotten, utan enbart på håret. Eftersom jag tvättar håret enbart en gång i veckan så kan det börja klia i hårbotten om jag har ett tjockt lager torrschampo där.

  Spraya torrschampo i hårbotten, massera in med fingrarna. Klart!

  torrschampo, löwengrip, frissigt hår, fett hår, ta bort fett hår, hårvård, schampo och balsam, volym i håret, volymspray, recension, wow dream coat

  Skillnad på spray, mousse & pulver?

  Spray och pulver är egentligen samma sak, för en spray har också pulver i sig. Skillnaden är att spray också innehåller en vätska som snabbt avdunstar, vilket ger en enkel applicering. Medan ett torrschampo som är enbart ett pulver appliceras “manuellt” som en kryddburk :)

  Det finns också mousser som är som torrschampon, som man kan applicera i fuktigt hår efter duschen. Vissa går också att applicera i torrt hår.

  Bästa torrschampo?

  Jag har använt torrschampo i flera, flera år och är ganska kräsen! Jag önskar ett effektivt torrschampo som också ger lite volym, samtidigt som det inte får vara för strävt i hårbotten (men gärna litegrann).

  Det får inte heller ha för stark doft, eftersom jag har väldigt fett hår och använder så mycket torrschampo.

  - Annons -

  Så, vilken produkt klarar alla dessa krav? :)

  löwengrip dry shampoo, recension,

  Löwengrip Good To Go Dry Shampoo (adlink) i doften Jasmine & Amber! Den doftar milt men gott, är effektiv utan att bli vit i håret samt ger en effektfull volym som man enkelt kan “buffa upp” under dagen vid behov.

  För extra volym?

  Löwengrip har också ett Dry Volume Spray (adlink) som är perfekt om man vill ha mer volym! Sprayas i torrt hår (precis som ett torrschampo) men istället för absorberande pulver så ger den enbart volym.

  löwengrip dry volume spray, recension

  Spraya bara litegrann, buffa upp håret med fingertopparna och spraya sedan lite till om du önskar mer. För den är väldigt effektiv och om man sprayar för mycket så kan man knappt dra fingrarna genom håret sen, haha. Men sprayar man litegrann så är det PERFEKT!

  torrschampo, löwengrip, frissigt hår, fett hår, ta bort fett hår, hårvård, schampo och balsam, volym i håret, volymspray, recension, wow dream coat

  Torrschampo i frissigt hår

  Om man sprayar torrschampo och har frissigt hår så kan man få en ganska torr känsla i hela håret. Då är det bra med en återfuktande produkt i längderna!

  Om man som mig följer många skönhetskonton på Instagram så har man nog inte missat produkten WOW Dream Coat (adlink) som täcker varje hårstrå med en “osynlig slöja” och håller i 3-4 tvättar.

  wow dream coat

  - Annons -

  Jag gjorde tabben att klicka hem den precis innan vi åkte ut i Europa med vår camper van = har ingen hårfön och den ska aktiveras med värme! Så jag har faktiskt inte testat den själv haha, MEN den är otroligt välrecenserad bland andra skönhetskunniga och ska verkligen göra stor skillnad för frissigt hår. Så vågar ändå rekommendera er att prova den! :)

  Schampo och balsam för fett hår

  Jag som både blekt håret mycket och har fett hårbotten tycker mycket om Löwengrip Repair & Shine Schampoo & Balsam (adlink) som doftar otroligt gott!

  Schampot är väldigt effektivt för fett hår eftersom det löddrar snabbt och tvättar verkligen rent håret. Eftersom jag tvättar håret sällan så har jag både mycket fett och torrschampo som ska tvättas rent, vilket gör att vissa schampon inte löddrar alls första appliceringen och jag måste antingen använda väldigt mycket eller så måste jag schamponera håret tre gånger istället för två.

  Men detta schampo löddrar snabbt även första appliceringen och är väldigt effektivt.

  Jag använder balsam även i hårbotten (vissa säger att man inte ska det om man har fett hår, jag håller inte med) och detta är ett mjukt och mycket trevligt balsam men som ändå inte tynger ner håret efter tvätt. Mycket bra!

  löwengrip repair & shine recension

  Doftar lite äppelpaj och vaniljsås tycker jag? Men på ett milt och gott sätt, inte alls sliskigt eller så! :)

  Produkter använda i denna inlägg:

  (Adlinks)

  Hoppas tipsen var till hjälp! :)

  Läs även:

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish