Video – Oljig hy? 5 tips för en naturlig bas med mineralfoundation & puder

  - Annons -

  Att göra en basmakeup som är så nedmattande som möjligt och samtidigt blir naturlig och hållbar är inte det lättaste om man inte kan trixen. Man vill inte ha en bas som blir blank som en diskokula efter några timmar, men inte heller en bas som blir livlöst matt, kakig och onaturlig. I know the struggle!

  Det som enligt mig går snabbast och är mest nedmattande av allt är klassikern mineralfoundation och ett nedmattande puder. Båda produkterna absorberar olja samtidigt som det inte tillsätter någon kräm/olja/silikon på huden som flytande foundations gör. Det är också mer snabb-applicerat. Många är dock rädda för mycket puder för man tänker att det ska framhäva linjer, porer eller allmänt se pudrigt och onaturligt ut.

  Men det går att få ett jättefint, naturligt, nedmattande och även hållbart resultat med mineralfoundation och puder! :) Det är inte enbart bra produkter utan även appliceringsteknikerna som är viktigt!

  Men att visa exakt applicering är svårt i bild+text så här kommer en video som jag filmat till er. I videon ser ni hela min rutin från primer till puder inbakat med mina 5 bästa tips för en bas som blir 1. nedmattande 2. slät, naturlig och fin på huden och 3. hållbar!

  - Annons -

  De 5 tips som jag visar i videon är:

  1. Fler nedmattande steg
  Använd flera nedmattande lager, inte bara en nedmattande produkt. Då är det flera absorberade steg som suger upp oljan innan den kommer ut och blir blank på hudytan. I filmen lägger jag primer – concealer – fixing mist – mineralfoundation – fixing mist – puder.

  2. Fyll ut porer
  Ansiktsprimer som är extra utfyllande för porer (+ mattar ner huden så klart) gör sminkningen mer slät och jämn.

  3. Tunna lager!
  Applicera tunna lager! Om du lägger tjockt med smink så kommer resultatet se kakigt ut och det kommer inte bli lika hållbart. Därför är det bra att lägga concealer före din foundation, då behöver du inte lika mycket foundation, + att välja en mineralfoundation med mycket pigment. Då behöver du inte lägga jättemycket foundation för att bygga upp täckningsgraden.

  4. Ingen mineralfoundation under ögonen
  För ett mer naturligt resultat under ögonen (för personer med linjer och rynkor) så kan man lägga en krämig concealer där och sen bara pyttelite mineralfoundation eller inget alls.  Jag duttar på foundationen lite upp under ögonen för att få färgen att smälta in bättre.

  5. Buffra in mineralfoundation och puder!
  Jobba in varenda produkt ordentligt i huden! Primern masseras in med händerna och både foundation och puder buffrar jag in med Nanshy Buffed Base Brush som är en superlen men väldigt kompakt borste. Det ger ett mer slätt och naturligt resultat då det smälter ihop bättre i huden, du får på mer puder utan att få en väldigt pudrig yta (=mer nedmattning) och dessutom håller det mycket bättre än när det ligger som ett skal utanpå huden.

  Här är resultatet! Heltäckande och matt, men inte alls kakigt eller onaturligt på något sätt.

  Produkter jag använder i videon finns alla i min webbshop Creativemakeup.se:
  Blotting paper: glo Skin Beauty Blotting Paper
  Borste: Nanshy Buffed Base Brush
  Ansiktsprimer: Pixi Flawless & Poreless Primer
  Foundation: glo Skin Beauty Pressed Base Foundation (Honey Fair)
  Fixing mist: Pixi Makeup Fixing Mist
  Nedmattande puder: Paese Bamboo Silk Powder

  - Annons -

  Och hållbart är det också! Jag som är så extremt oljig behöver pudra på mig mitt på dagen ändå, men det är jättestor skillnad på att bli oljig efter 30 minuter och att bara pudra på 1-2 gånger på en hel dag :)

  Jag ska för övrigt göra en “matta ner huden under dagen-film” snart också! Är det någonting mer angående oljig hy som ni vill se i videoformat när jag ändå är igång?

  Jag fotade även en närbild där ni ser strukturen i huden bättre.

  Hojta till om ni har några frågor!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish