Video – Pixi Illuminating Tint & Conceal

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Om man bara tittar på Pixi Illuminating Tint & Conceal när den står på butikshyllan så ser det inte mycket ut för världen, men när man förstår vad det här är för liten smart mirakeltub så blir man fast!

  Speciellt om man föredrar en morgonrutin som går snabbt och enkelt med många egenskaper i samma produkt :) ni som känner igen er i det borde ta en extra titt.

  Vad är Pixi Illuminating Tint & Conceal?
  En riktig multitask-produkt! En tub med färgad dagkräm och en concealer inuti korken, som ger en naturlig och lätt semitäckande bas i hela ansiktet och sedan kan man enkelt täcka små områden med concealern.

  För även om man har blemmor eller svårtäckta områden så behöver man inte en heltäckande foundation i hela ansiktet om man har ganska jämn hudton överlag, utan man får ett mycket mer naturligt resultat om man bara täcker på de områden det behövs.

  - Annons -

  Egenskaper:

  • Dagkräm – Otroligt fuktgivande
  • Solskyddsfaktor – Innehåller spf 20
  • Highlighter – Tack vare ljusreflekterande pigment så får den huden att stråla!
  • Lättäckande foundation – Ger en naturlig och lätt täckning
  • Concealer – Trollar bort mörka ringar under ögonen, blemmor och andra ojämnheter.

  Den färgade dagkrämen innehåller bland annat:

  • Extrakt från ginseng – Har anti age-egenskaper och jämnar ut hudtonen.
  • Extrakt från ginkgo – Antiinflammatorisk, lugnande och dämpar rödhet i huden.
  • Extrakt från romersk kamomill – Antiinflammatorisk, sårläkande och lugnande.
  • Extrakt från Kamelia oleifera – Återfuktar huden och gör den mjuk.

  Concealern innehåller bland annat aloe vera, Vitamin E och Vitamin C som vårdar och återfuktar huden.

  Skruvar man bort korken så är det en vanlig tub-förpackning med färgad, lystergivande dagkräm som ger en väldigt lätt täckning. Och i korken du skruvat bort finns en concealer som du enkelt kan dutta på på områden som behöver mer täckning. Supersmart!

  Här ser ni alla tre nyanser, Light-Bare-Nude, både på den färgade dagkrämen och på concealern bredvid!

  Val av nyans
  Concealern är lite ljusare än krämen, vilket är bra för då kan man använda den för att både täcka över ojämnheter samt för att ljusa upp mörka områden. Jag skulle därför rekommendera att hellre välja den ljusare nyansen om du har svårt att välja mellan två stycken.

  I övrigt så anpassar sig den färgade dagkrämen väldigt bra efter din hudton då täckningen är ganska svag, så det behöver inte vara exakt på pricken.

  - Annons -

  Personer med ljus hudton bör välja nyansen Light Glow.
  Har du en ljus hy, men är inte alls åt det bleka hållet så är Bare Glow bra.
  Har du en mörkare hudton eller är ljus i grunden men solbrun, så är Nude Glow bra.

  Tyvärr finns det inga nyanser för mörkhyade, jag har varit på Pixi om detta…

  Här ser ni resultatet stegvis på min kind, först osminkad, sen med dagkrämen och till sist trollas finnarna bort med concealern också.

  Det är inte så mycket att tänka på innan du använder produkten, men jag får mycket frågor kring användningen runt sminkandet som jag tänkte besvara på nu!

  Det är ju en färgad dagkräm, behöver jag en dagkräm under då?
  Om man bara vill ha en lugnande och återfuktande dagkräm (egenskaper som alla behöver) så räcker det med Pixi Illuminating Tint & Conceal, men den finns ju inte för olika hudtyper så om du vill behandla huden med en mer inriktad hudvård (t.ex. mot akne) så bör du ha en dagkräm under innan du använder denna. Då kan man se detta som en semitäckande vårdande foundation.

  Kan jag använda den som nattkräm?
  Jag skulle inte rekommendera den som nattkräm, eftersom den innehåller spf och det bör man inte ha i ansiktet dygnet runt.

  Funkar den till alla hudtyper?
  Ja, jag har oljig hy och märker inte av att huden blir oljigare av den. Men jag kompletterar då med andra nedmattande produkter då den inte heller har nedmattande egenskaper. Men den är återfuktande och mild och passar både torr, känslig, normal och oljig hy.

  Är man oljig så kan man däremot tycka att man ser extra blank ut efter några timmar när man har både lyster och olja i ansiktet (gäller alla lystergivande produkter, inte bara denna) så det kan man ha med i beräkningarna. Är du ute efter en helmatt kashmir-hy så är detta inget för dig. Men så länge man har nedmattande produkter och ev. mattar ner huden under dagen så är det inga problem.

  - Annons -

  Kan man ha ansiktsprimer under?
  Japp! Så länge det inte är en primer som täpper till porerna (för då går inte de vårdande egenskaperna ner i huden) fast det ska man aldrig ha så det är inga konstigheter. Jag använder oftast Pixi Flawless & Poreless Primer under, och sen nedmattande puder över så får jag en bas som håller sig matt och fin.

  Hur applicerar man dagkrämen?
  Jag brukar applicera precis som när jag använder en vanlig dagkräm, med fingrarna och smörja in hela ansiktet. Gör jag på kunder så använder jag dock foundationpensel och det funkar bra också.

  Hur applicerar man concealern?
  Dutta direkt med concealer-bollen på området du vill täcka, och sprid ut färgen genom att dutta ut concealern lätt med fingertoppen. Går även att använda med pensel om man önskar det.

  Ska man applicera krämen eller concealern först?
  Det är smaksak, men jag brukar applicera krämen först och concealern sen. Då ser man lättare vad som behöver täckas och hur mycket concealer man behöver. Dessutom är det lätt hänt att ”smörja bort” concealern när man applicerar dagkrämen, om concealern redan är applicerad då.

  Och sen kan man avsluta med sitt vanliga smink! Men det räcker med bara den här produkten också, om man vill se osminkad (men oförskämt fräsch ut) för eftersom den blir så naturlig så ser det inte knasigt ut – som det kan göra om man lägger bara en heltäckande foundation i hela ansiktet och sen inget mer alls.

  Behöver man fixera med puder efteråt?
  Nej det behövs inte, men jag brukar göra det om man antingen vill ha ett lite mattare resultat, eller om man har oljig hy för då lägger jag puder i förebyggande syfte.

  Har man mycket concealer på ett större område (om man t.ex. har många finnar nära varandra) så brukar jag fixera just där med lite puder. Men i övrigt får man ett hållbart resultat som är fint hela dagen utan att fixera med mer makeup.

  Om man täcker huden mer än så här så brukar man kunna se lite platt ut i ansiktet, då behöver man contouring, rouge, bryn o.s.v. för att inte se ut som ett “spöke”. Men med den här basen från Pixi så hamnar man precis vid en gräns tycker jag, att man är superfin även om man slutar sminka här och inte gör någonting mer alls. Osminkat sminkad!

  Hoppas ni tycker inlägget var inspirerande.

  Pixi Illuminating Tint & Conceal finns att köpa här!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish