Dressing table with storage & scented candle from Woodwick

  Inlägget innehåller reklamlänkar (adlinks) till parfym.se

  - Advertisement -

  Idag la jag ut mitt sminkbord på Insta Story och tror helt ärligt att jag aldrig fått så mycket respons på någonting annat! Min nästa bolagsidé får bli sminkbordsdesigner ;)

  Jag har nu bott i min lägenhet i 2 veckor och det finns två saker alla nämner när dom kommer hit. Först vill dom se mitt fina köksbord/sminkbord/arbetsbord (för alla har hört mig prata om det innan dom kommer haha) och sen säger alla ”åh dom här ljusen är så bra!!”.

  Alltså mina doftljus från WoodWick (adlink)! Det är ljus som sprakar som en brasa. Det finns inget mysigare :’)

  Doftljusen vill jag tipsa om nu eftersom jag har en rabattkod på Perfym.se (adlink) som gäller oktober 2022! ”Helenaokt” ger -15% på ett helt köp! Rabattkoden gäller hela sortimentet! Men går inte att kombinera med andra erbjudanden eller på premiumbrands.

  inredning, liten lägenhet, etta, loppis, second hand, tips, doftljus,

  - Advertisement -

  Jag kallar min lägenhet för tjejgrottan för jag inser vilken stereotyp jag är, haha! Det är prydnadskuddar, doftljus, Celine Dion-låtar och skåpen (och ett sminkbord) fyllda med skönhetsprodukter.

  Min ex-sambo gillade inte doftljus så jag har inte använt doftljus alls i vuxen ålder. Men nu lever jag single girl life (har till och med börjat dejta igen hör och häpna!) och kan gotta i doftljus hur mycket jag vill! :)

  Om någon undrar: Den blåa ljuslyktan köpte jag på second hand (SÖT va?). De andra hittade jag gratis i en bytbod på återvinningen. Bänken har jag lånat av min syster och spegeln är min mormors gamla. Siffpuffen har jag köpt från Benuta.

  woodwick, doftljus, vanilla & sea salt, parfym.se

  Jag är faktiskt ganska bra på att laga mat till mig själv nu, även fast jag bor ensam och hatar att laga mat! Men jag har insett att jag inte har någonting emot att hacka! Så det blir mycket sallad tillsammans med nått som bara kan puttra på låg värme i stekpannan medan jag roar mig vid skärbrädan haha! Roar mig = tänder doftljus, sjunger med musik i hörlurar eller lyssnar på podd!

  Det här OTROLIGT fina doftljuset är WoodWick Vanilla Sea Salt Elipse (adlink) och doften är precis i min smak. Jag älskar vanilj men är lite trött på den ”klassiska vaniljdoften” för jag överanvände det i tonåren.

  Men den här har samma varma, mjuka och hemtrevliga doft men inte lika söt eller uppenbar vanilj. Så god!

  woodwick, doftljus, vanilla & sea salt, parfym.se

  Vanilla & Sea Salt finns i fler storlekar och former också, här är WoodWick Vanilla & Sea Salt Large (adlink). Och på bilden ovan ser ni även doften Currant (adlink) i storleken Mini som doftar vinbär och lite mandarin. Så himla fräsch och god!

  Det jag också älskar med dessa doftljus är det fina trälocket man lägger på när man inte använder ljuset, väldigt fin inredningsdetalj. Inte minst i min lägenhet där jag har mycket trä :)

  - Advertisement -

  På tal om trä: Nu till mitt otroliga sminkbord med förvaring!

  sminkbord, sminkbord med förvaring, sminkbord bygga själv, arbetsbord, köksbord med förvaring, bord i liten lägenhet, bord med förvaring, köksbord, bord med lock, skolbänk, datorbord, skrivbord, jobba hemifrån

  Bygga eget sminkbord med förvaring

  Köksstolarna hittade jag också i en bytbod på återvinningen! Pappa slipade stolarna och jag har betsat och lackat.

  Jag måste få skryta lite om min pappa alltså, han fyller 90 år om fyra månader och är världens snällaste och duktigaste! Han har hjälpt mig SÅ mycket det här året! Låtit mig bo i hans lägenhet (och skämt bort mig massor under tiden) och hjälpt mig med allt med lägenheten. Han har kört möbler, slipat stolar, byggt ihop min säng, varit flytthjälp OCH skapat det bästa jag har i hela lägenheten – mitt sminkbord!

  sminkbord, sminkbord med förvaring, sminkbord bygga själv, arbetsbord, köksbord, bord i liten lägenhet, bord med förvaring, bord med lock, skolbänk, datorbord, skrivbord, jobba hemifrån

  Eftersom jag bor i en liten etta så har jag inte plats för en ordentlig sminkplats, så jag sminkar mig alltid på köksbordet. Det är även där jag jobbar hela dagarna = alltid ett himla stök med smink och prylar att städa bort och plocka fram/tillbaka hela tiden.

  Så fick jag en idé! Ett sminkbord med inbyggd förvaring, som en skolbänk nästan! Så jag öppnar locket, sminkar mig och när jag är färdig så kan jag bara låta allting vara kvar som det är, jag bara stänger locket så är det STÄDAT! :)

  sminkbord, sminkbord med förvaring, sminkbord bygga själv, arbetsbord, köksbord, bord i liten lägenhet, bord med förvaring, bord med lock, skolbänk, datorbord, skrivbord, jobba hemifrån

  Jag har fler förbättringsidéer med spegel, inbyggd el och lampor men tills vidare så kör jag med en ring light och sminkspegel som jag ställer upp bara. Sminkspegeln finns förresten också på Parfym.se, Brow Game Original Lighted Makeup Mirror (adlink) som rabattkoden också fungerar till! :)

  Ring lighten använder jag för att jag ändå har den till videomöten + att jag inte riktigt vet vart laddsladden till spegeln tagit vägen, hehe.

  - Advertisement -

  Detta sminkbord funkar SÅ bra! Jag är så nöjd med detta att jag känner mig tacksam varenda morgon.

  sminkbord, sminkbord med förvaring, sminkbord bygga själv, arbetsbord, köksbord, bord i liten lägenhet, bord med förvaring, bord med lock, skolbänk, datorbord, skrivbord, jobba hemifrån

  På andra sidan av detta sminkbord förvarar jag alla jobbgrejer :)

  Att göra locket i två delar var inget jag tänkte från början men det är verkligen guld värt! Då kan man ha kaffekoppen stå på sidan när man sminkar sig, eller om man har grejer på bordet och måste ha någonting från insidan. Det hade annars kunnat vara ett störningsmoment ju!

  vindruvor i sverige, vindruvsplanta, papegoja inredning, inredning, liten lägenhet, etta, loppis, second hand, tips, doftljus, prydnadskuddar, benuta

  Om ni vill se lite mer av tjejgrottan så ser ni här mammas gamla papegojor och vindruvsplanta :’)

  När jag blev singel i Spanien och flög hem så fick allt jag ägde plats i en resväska. Och den var mest fylld med smink och skönhetsprodukter haha! Jag ägde lite kläder och en tesked (har en favorit-sked att äta glass med haha) men det var typ det enda!

  Eftersom jag blev ihop med en äldre pojkvän redan i gymnasiet och varit sambo sedan studenten så har jag liksom aldrig gjort den klassiska flytta-hemifrån-resan. Där man startar från noll. Tills nu! Och har liksom behövt tänka ”vad behöver man i en lägenhet?” och införskaffa allt från diskmedel och osthyvel till säng och köksbord/sminkbord!

  Men det har varit kul faktiskt! Jag har inrett på bara några tusenlappar och det gjorde inredandet ännu roligare för det blir så personligt när man inte bara går loss på diverse inredningsbutiker. Utan jag har hittat en del på second hand, bytbod på återvinningen och lånat och fått av vänner och familj!

  Det är inte bara bra för ekonomin utan för miljön också, jag kommer inte bo i Gimo jättelänge så jag vill inte köpa på mig massa nyproducerat.

  Det finns en hall med litet kök, en klädkammare och ett ganska så stort badrum också. Men det är inte intressant att se haha. 25 kvm totalt!

  inredning, liten lägenhet, etta, loppis, second hand, tips, doftljus, benuta, lagerhaus, matta, ellos, kattis palmnäs, tala, färgglad tavla, glad tavla, timtiger,

  Tavlan är målad av konstnären Kattis Palmnäs. Mattan är från Lagerhaus. Kuddarna är från Benuta, samma som siffpuffen. Jag vet inte ens om folk bryr sig men jag länkar det jag köpt ifall att, så slipper man fråga om det är nått man är sugen på!

  När jag flyttade in här så var det exakt ett halvår sedan jag kom hem från Spanien, där jag blev singel i januari och bodde sedan ensam feb-mars. Efter det har jag mest bott hos pappa men även litegrann i Uppsala och en sommar på Gotland. Jag har flängt runt mycket.

  Det har funkat bra, men jag inser inte förrän nu hur icke-optimalt det faktiskt varit. Jag har så mycket större jobbfokus nu och framför allt en helt annan inre ro. Jag blev nästan tårögd när jag kom hit på flyttdagen och såg att det stod ”Helena Amiley” på dörren. Min egen lägenhet !! :’)

  Nåväl, det var allt från min tjejgrotta för den här gången! Har ni några frågor om design på fler sminkbord så vet ni vem ni ska fråga hahaha!

  Kom ihåg rabattkoden på Perfym.se (adlink) som gäller oktober 2022! “Helenaokt” ger -15% på ett helt köp!

  Also read my previous posts:

  - Advertisement -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  I write mostly about beauty but also offer glimpses from the entrepreneurial life and the construction of our own camper van. Vanlife here we come!

  Write a comment! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Related posts

  Latest posts

  en_USEnglish