Blond balayage (naturlig blond hårfärg)

  Inlägget innehåller adlinks (reklamlänkar) till Parfym.se

  - Advertisement -

  Blond balayage är en het trend sedan länge och detta inlägg handlar främst om hur du bevarar/får en finare blond ton i håret efter blekning. En naturlig blond hårfärg helt enkelt!

  Det är nämligen inte helt lätt att få den där ”naturliga” blonda tonen på håret med bara silverprodukter. Som varken slår åt grönt, gult eller allmänt ser dassigt ut.

  Jag har varit blondin i många, många år och är självutnämnd expert i ämnet, haha.

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Blond balayage

  Först och främst så rekommenderar jag att bleka blond balayage! Eller kortfattat ljusare i längderna och mörkare i botten. Då slipper du den skarpa utväxten. Förut helblekte jag utväxten varannan månad, men nu bleker jag håret ungefär var 9:e månad.

  - Advertisement -

  Måste dock rätta mig själv och understryka att blond balayage är ett slarvigt uttryck. För balayage är inte ett resultat, det är en teknik. Mitt hår är inte ens en blond balayage. Var beredd på det när du går till frisören och säger ”en blond balayage tack”. Det är bra att visa bilder och förklara vilket resultat du är ute efter så det inte blir missförstånd.

  djuprengörande schampo, beläggningar i håret, metaller i håret, grönt hår av klor, paul mitchell recension, review

  Beläggningar i håret

  Mitt första tips är att djuprengöra håret innan du gör blond balayage hos frisören. Det är olika beroende på var man bor, men hos många (i Uppsala där jag bor är det katastrof) så innehåller vattnet metaller och skapar beläggningar i håret.

  Man kan också få det av att bada i klorvatten (eller duscha i kranvattnet i Spanien, fick jag lära mig den hårda vägen hehe)

  Varför djuprengörande schampo? Har du beläggningar i håret så tar inte blekningen lika bra. Du kommer få en snabbare blekning (mer skonsam) och finare blond ton om du tvättar bort alla beläggningar innan ditt frisörbesök. Ju mindre håret bleks desto mer gult kommer det se ut.

  I recommend Paul Mitchell Clarifying Shampoo Three (adlink) som är ett otroligt välrecenserat djuprengörande schampo och jag gillar det också! Känns inte alls sådär uttorkande som många andra djuprengörande schampon gör, men ändå effektiv.

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Före och efter djuprengörande schampo + den färgade hårinpackningen jag ska berätta om nedan!

  Finare blond hårfärg

  Många upplever att en tid efter att man gjort blond balayage hos sin frisör så förändras den blonda tonen. Man kan antingen bli mer varm eller gul i tonen, eller mer åt det gröna, dassiga hållet.

  Detta beror antingen (eller både och) på dessa två anledningar:

  - Advertisement -

  1. Frisören lägger en nyansering / blond toning i håret efter blekning, för att få en fin blond hårfärg. Denna kommer successivt att tvättas ur. Den nyblekta varmare tonen kommer då fram.

  2. Får du beläggningar i håret av metaller i vattnet så skapar det som sagt en grönaktig dassig blond hårfärg.

  Kombinationen av dessa två är mitt hår! Oavsett hur fint resultat jag får efter att ha gjort blond balayage hos frisören, så får jag efter ett tag en ganska gröndassig blond ton efter ett tag.

  Djuprengörande schampo är en del av lösningen. Om du får bort beläggningarna så kan du direkt se att din hårfärg får en finare ton!

  Vill du få större skillnad på din blonda hårfärg eller kanske en mer kall blond balayage, så rekommenderar jag färgad hårinpackning:

   blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Mr Smith Blonde – Recension

  På före- och efterbilden ovan ser ni (förhoppningsvis) att efterbilden har en finare blond balayage. Men den är inte heter kall åt det silvriga hållet, utan bara mindre gröngul. En naturlig blond hårfärg :)

  Detta är tack vare att Mr Smith finns i varianterna:

  Jordgubbsblond (rosaröd): Mr Smith Strawberry Blonde (adlink)
  Persikablond (varm): Mr Smith Peach Blonde (adlink)
  Silver kall blond (blå): Mr Smith Blonde (adlink)

  Blåa silverprodukter neutraliserar gula toner. Men det kan också bli en dassig grön ton av det om det gula skiner igenom lite, eftersom gult + blått blir grönt. Samt det faktum att blått är ganska dassigt i sig.

  - Advertisement -

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Jag löser detta genom att först använda en silverprodukt (i detta fall Mr. Smith Blonde) och därefter kan man lägga på en inpackning med rosa eller röda pigment som neutraliserar bort den gröna och samtidigt ger det en mer naturlig blond hårfärg!

  Jag gör alltså dubbla hårinpackningar efter varandra. Men det behövs nog inte varje tvätt.

  Min favoritkombo är Blonde + Strawberry Blonde. Det är den kombinationen ni ser på före- och efterbilden. Men Peach Blonde är jättefin också!

   blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  In total: Djuprengörande schampo innan du bleker blond balayage och därefter då och då efteråt för att rensa ur beläggningar. Samt däremellan använda både silverprodukter och produkter med rosa och röda toner – det kommer ge dig en jättefin naturlig blond hårfärg!

  Delar reklamlänkarna på produkterna igen så slipper ni scrolla upp om ni är sugna:

  Jordgubbsblond (rosaröd): Mr Smith Strawberry Blonde
  Persikablond (varm): Mr Smith Peach Blonde
  Silver kall blond (blå): Mr Smith Blonde
  Djuprengörande schampo: Paul Mitchell Clarifying Shampoo Three

  blond balayage, blonde, blond hårfärg, blond toning, färgad hårinpackning, mr smith, peach blonde, strawberry blonde, recension, review,

  Hoppas alla tips var till hjälp!

  Also read my other posts:

  - Advertisement -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  I write mostly about beauty but also offer glimpses from the entrepreneurial life and the construction of our own camper van. Vanlife here we come!

  4 COMMENTS

  1. Intressant! Nu bleker jag inte längre, men jag gjorde innan för att det skulle bli lättare att låta mitt grå växa ut. Eftersom det blekta blev gult använde jag läggningsvätska med färg, i pärlgrå. Silver bet inte på det. Det blev lite mörkare, men det blev även blått! Turkosblått liksom. Varför blev det så av en pärlgrå färg? Kanhända jag använde lite mycket… men har inte använt på väldigt länge, men det finns trots det lite blått kvar. Det måste tydligen klippas bort.

   • Hej! Oj svårt att säga men kalla nyanser innehåller ofta blått, så gissar att det beror på det. Färgade produkter är ofta en blandning av flera färger och ibland kan vissa pigment sätta sig hårdare än andra :)

  Write a comment! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Related posts

  Latest posts

  en_USEnglish