Min businessvecka v.34

  - Annons -

  Jag har tänkt ganska länge att “efter 25 augusti så kommer allting vara back to normal igen” och då har det känts så långt fram, men nu är vi här! :)

  För efter den här veckan så är alla tillbaka från semestern och dessutom hade jag min sista jobblördag på salongen för sommaren. Så nu känns det som att höst på riktigt!

  Nyheter från Pixi!
  I veckan kom äntligen de efterlängtade nyheterna från Pixi, såå kul!

  Det är dels två produkter som jag ska sätta på prov innan vi eventuellt tar in dom i sortimentet – Lash lift Mascara och Liquid Fairy Light som är flytande glitter.

  - Annons -

  Nytt redan nu är flera nya nyanser på produkter som vi redan har i sortimentet! Både på kajalpennor, foundation, flytande concealer, concealer i burk och färgade läppbalsam. Så det var en hel att ta tag i och jag är inte 100% färdig än, men jag har kommit långt :)

  Första uppgiften var att fota bilder på allting! Nya swatchbilder till webshopen och bilder till beauty guide-inläggen som behöver uppdateras.

  Detta blev ett förmiddagsprojekt en dag då vi åkte in till jobbet först efter lunch. En fotomorgon med podd och kaffe i min egen fotostudio – ett av mina happy places :)

  Olga hjälpte mig att lägga in allt nytt med streckkod i kassan och sen satte jag upp allting på hyllorna. Produktställen passade inte nu med nyheterna så det var inte bara att ställa upp allting utan det blev en hel omorganisering!

  Sen fixade jag nya produktbilder och la in allting i webshopen. Så det som är kvar är att uppdatera swatch-bilder och inlägg men nu går det i alla fall att handla alla nyheter både i vår butik och i webshopen :)

  Fotojobb för Macapa Sunglasses
  Miska har precis fått kontakt med en gammal vän igen som nyligen har startat eget företag med snygga solglasögon! Miska ska eventuellt också bli delaktig i det företaget, väldigt roligt!

  Hemsidan behövde nya produktbilder på alla solglasögon och arbetsskadad som jag är så började jag på min lediga söndag fota och redigera dom mest “svåra” glasögonen helt utan att dom bett mig om det haha.

  Dom snyggaste solglasögonen (enligt mig) har en ljus benvit båge och roséfärgade spegelglas. Dom är dock kluriga att fota eftersom färgen i glaset är ganska ljus så dom skiftar mycket beroende på hur dom speglas. Antingen ser man hela rummet i glaset eller så ser man rakt igenom och då ser dom inte alls ut som dom gör i verkligheten.

  - Annons -

  Så det blev en hel del efterarbete i photoshop, men det blev riktigt bra till slut :)

  Jag tog glaset från en bild och bågarna från en annan bild, så det är ett ihopklipp för att få dom så lika verkligheten som möjligt.

  Här är resultatet:

  Visst är dom fina? :) 475:- kostar dom och finns på Macapa-sunglasses.com (obs ej sponsrat haha).

  Jag fotade även en helbild när jag har dom på mig:

  Jag håller i ett vitt papper framför för att ni inte ska se mitt stökiga sminkbord i glasen haha! På den här bilden ser dom mer lila ut men produktbilden över är mer lik hur färgen är i verkligheten.

  Kickoff-planering & mätetal
  Den 5 september har vi kickoff med företaget och jag har i veckan gjort färdigt vår powerpoint-presentation och räknat på nya mätetal som vi ska följa under året.

  - Annons -

  Mätetalen är ett ganska stort projekt, det blir nu 3:e året som vi visar siffrorna för hela teamet varannan vecka så att dom är uppdaterade med hur det går för företaget. Och nu när Annika blir mammaledig så är det mer viktigt än någonsin att följa ekonomin så att man upptäcker snabbt om det går åt fel håll – samt kan fira när det går åt rätt håll så klart!

  Så målet med mätetalen just nu är inte att vi ska öka massor, utan att det ska vara stabilt även om man räknar bort mig och Annika helt från resultatet. Och för att det ska funka så kan man inte bara sätta ett mål och sen hålla tummarna på att det kommer gå vägen – utan man måste räkna på vad som är rimligt för varje person och följa upp hela tiden så att man kan vidta åtgärder om någonting inte fungerar.

  Bara presentationen i sig var ett stort projekt haha! Man behöver göra en ny slide-bild för varje punkt, och vår nulägesbild består av massor av punkter som ska listas stegvis så bara del delen av presentationen är 27 bilder :) Och precis när jag var färdig med det och tryckte på “spela” så såg jag att allting plötsligt var superlitet på skärmen! Så det var bara att göra om och göra rätt :)

  Lördagsjobb
  Sista lördagen för den här sommaren är nu avklarad! Jag, Ida och Mia tog kunder på rullande band. Jag själv hade 2 brudsminkningar och 1 tärnsminkning och totalt hade vi allihopa 11 kunder på 4 timmar.

  Den ena brudens man hade sett sminket redan efter provmakeupen och hade sagt att det verkligen blev wow-snyggt. Bruden berättade att dom hade jättemycket strul inför bröllopet med bilar som gick sönder, folk som satt fast i långa köer m.m. så hon hade varit stressad över det på morgonen över att precis allting strular och då hade hennes man sagt “men EN sak kommer i alla fall att vara perfekt” “vadå?” “ditt smink!” haha jag blev såå så glad när hon berättade det! :) Det är ju framför allt viktigast att bruden är nöjd men det är ju verkligen ett stort plus i kanten att brudgummen också tyckte att det var jättefint :)

  Vila
  Min kropp behöver lite vila för nu har jag varit sjuk i 3 veckor. Efter att lunginflammationen blev bra så har jag fått hosta, ni vet sån där som bara håller i sig och vägrar släppa fast man egentligen inte är sjuk längre. Och så åkte jag på värsta dunderförkylningen också, jag minns inte ens senast jag var förkyld, jag är det så himla sällan. Men i tisdags och onsdags så jobbade jag hemifrån vilket var skönt då jag behövde snyta mig typ varannan minut.

  Så det första jag gjorde när jag kom hem i lördags var att elda nere i pannan (vi behöver ju elda för att få varmvatten hemma i huset) och efter tre traumatiska spindel-incidenter i källaren så fick jag till slut varmvatten och låg sedan i badkaret i fyra (!) timmar.

  Jag har börjat titta på serien Pretty Little Liars och låg och streckkollade i badet med hårinpackning och ansiktsmask, så himla mysigt :)

  Så härligt avslut på veckan!

  I övrigt har allting rullat på som vanligt, jag har jobbat hemifrån två dagar, vi har kommit igång med krammöten nu (personalmöten) efter sommaruppehållet och i torsdags var jag nästan fullbokad med kunder så då stod jag i sminkstudion hela dagen.

  Nu är det bara två jobbveckor kvar sen är det min tur att ha semester! :)

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish