Milk_shake Direct Colour – Recension

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Har ni hört talas om Milk_shake Direct Colour!? :) Jag har köpt mina produkter hos min frisör Monica på Colour And The Shape i Uppsala och är kär!

  Frisörer brukar ju aldrig rekommendera hemmafärg/toning annars, bara typ silverschampo och färginpackning. Men Milk_shake har en hemmatoning som är jätteenkel att använda och som frisörer rekommenderar för hemmabruk.

  Mitt hår får jättesnabbt gula, varma toner i håret efter några tvättar efter frisörbesöket. Eftersom jag inte är jätteljust blond så gör inte silverschampo så stor skillnad som jag önskar, även fast det så klart ger effekt. Jag har därför letat efter någon typ av nyansering som man kan göra hemma mellan frisörbesöken och nu har jag äntligen hittat en jättebra produkt för detta! Den är MAGISK!

  Milk_shake Direct Colour recension review

  Milk_Shake Direct Colour (vänster på bilden) är en färg som man kan ha i direkt i håret, men för toningeffekt så blandar man det med ett skum (höger på bilden). Det finns ett skum som är helt genomskinligt men jag köpte det som även ger silvereffekt för att ge ännu mer kyla till hårfärgen.

  - Annons -

  Och hörrni, jag är så nöjd med resultatet! Flera på jobbet har sett skillnad också och frågat om jag färgat håret :)

  Milk_shake Direct Colour powder

  Titta vilken skillnad!

  Vad är Milk_shake Conditioning Direct Colour?

  Milk_Shake Direct Color (adlink) är en hemmatoning som finns i olika nyanser, både färger med mycket pigment (om man t.ex. vill ha rosa hår) samt sådana som den jag har som blir mer som en neutralisering.

  Nyansen Powder – Jag har använt den bästsäljande nyansen Powder som har en lila/rosa pudrig ton. Den tar effektivt bort gula toner och ger en svag roséfärg på håret. Jag har även testat Beige Blond som är lite mildare och lite mer rosabeige än lilarosa som Powder är, den är också bra men jag föredrar Powder lite mer då den ger mer effekt.

  Att färgen drar åt rosalila och inte bara blått (som många siverprodukter gör) är för att rosa även neutraliserar grönt. Har man en stark gul ton så kan det bli lite gröndassigt om man bara lägger på blått.

  Formula – Krämen är lite som en färgad gel i konsistensen och väldigt enkel att fördela i håret. Den är återfuktande men OBS innehåller silikoner vilket är det enda negativa, jag vill ju helst inte ha silikoner i mitt hår…

  Vad är Milk_shake Silver Shine Whipped Cream?

  Milk_Shake Silver Shine Whipped Cream (adlink) är ett vårdande och färggivande skum med silverton. Man kan antingen blanda med Direct Colour, eller använda som leave in-produkt efter duschen för ännu mer kylig effekt på hårfärgen.

  Nyansen – Neutraliserar gula och varma toner och ger håret en kallare ton. Det finns också ett skum som är färgfritt (det är billigare också) som man kan använda till de andra färgerna om man inte ska ha en kallare ton i håret.

  Formula – Ett väldigt krämigt skum som är otroligt lätt att fördela i hela håret. Innehåller mjölkproteiner och blåbärsextrakt som har en mjukgörande effekt på håret. Innehåller silikoner precis som ovanstående produkt. Blir väldigt len i håret!

  - Annons -

  Milk_shake Direct Colour användning
  Jag gjorde min första blandning i ett vackert drinkglas, bara för skojs skull hihi! Fint va?

  Hur använder man Milk_Shake Direct Colour?

  Så här ska man göra:

  1. Tvätta håret och gör denna toning som det sista steget i duschen.
  2. Handdukstorka håret
  3. Blanda Direct Colour med Whipped Cream-skummet i en liten skål. Ju mer färg/mindre skum du använder desto mer effekt ger färgningen, men det som rekommenderas är ca 5 ml färg och en klick skum som är ungefär i storleken av en tennisboll.
   – Jag blandar dock direkt i handen (förutom första gången då jag hade i glaset ovan hehe) och jag tycker att det fungerar lika bra, så slipper man hålla på med disk.
  4. Använd handskar om du använder en av de starkare färgerna, jag har inte haft det till Powder-nyansen dock och det fäste ingenting på händerna.
  5. Fördela jämnt i håret och låt stå i 5 till 30 minuter, beroende på hur mycket effekt som önskas.
  6. Skölj håret ordentligt

  Klart!

  Så här fint blev resultatet då:

  Milk_shake Direct Colour före och efter

  Hur länge håller Milk_Shake Direct Colour?

  Färgen håller 8-10 tvättar beroende på vilken färg man har och hur länge man låtit den värka. För mig som fyller på varje tvätt utan att skölja ur så tar det lång tid att tvätta bort helt, men det försvinner lite varje tvätt ändå.

  Dock ska man alltid vara medveten att alla färginpackningar och liknande kan sätta sig hårt på håret, och om man sedan bleker på pigmenten som sitter kvar så kan det bli vilken färg som helst. Så det finns inga garantier. Jag har pratat mycket med min frisör Monica om detta.

  Så om ni typ ska testa ha knall-lila i ert blonda hår, var lite försiktiga för det är inte helt 100 att pigmenten försvinner helt och hållet fast det står på förpackningen.

  Pris

  Nu minns jag inte priserna exakt i huvudet men 169:- tror jag Direct Colour kostade och 289:- kostade silver-skummet. Så typ 450:- för båda två. Och skummet som inte har silver-effekt kostar nog också 169:- om jag minns rätt, så det är mycket billigare. Priserna online skiljer sig kanske.

  få bort gult hår

  - Annons -

  Det blev mer åt rosé-hållet än vad jag hade förväntat mig, jag trodde det skulle bli mer silverkallt och eventuellt gå åt det lavendellila hållet om nått – för så ser själva färgen ut när man blandar.

  Men jag har ju en del rödrosa pigment i håret från tidigare färgningar så det passar ju superbra och det är ju galet snyggt! :)

  Så här gör jag nu:

  Update! Detta har jag skrivit in i inlägget 3 år senare :)

  Jag har blivit totalt beroende och i skrivande stund använt dessa produkter i 3,5 år nu. Dom är så bra!

  Jag använder inte Direct Colour-krämen som färgning längre, utan blandar en liten klick i mitt balsam och använder det som leave in-kräm när jag är klar med hårtvätten. Jag står alltså kvar i duschen och har det som sista steg, men utspätt med balsam och utan att skölja ur.

  När jag numera använder den som leave-in så får jag en schysst kall ton bara, det brukar inte dra så mycket åt rosa utan mer bara kallt. Jag gör detta ungefär varannan hårtvätt, det håller längre men då har jag alltid en perfekt ton.

  Moussen använder jag då och då när jag önskar en kallare ton.

  I mitt blogginlägg Ta hand om permanentat hår kan ni se hur nyansen blir på mitt hår när det var ljusare blekt. Har använt mycket Milk_Shake då också.

  Och i mitt blogginlägg Rainbow Makeup Tutorial kan ni se min hårfärg med lite mörkare blond ton och där jag använt lite mindre Milk_Shake. Mer naturligt men fortfarande en fin ton! Mitt hår blir jättesnabbt gult annars.

  få bort grönt hår

  Älskar balayage och alla skiftningar i håret, hela frisyren blir mer levande :)

  Sammanfattning – Bra hemmatoning för att effektivt fräscha till hårfärgen utan att behöva gå till frisören stup i kvarten. Stort minus att den innehåller silikoner tycker jag, men utöver det får den två stora tummar upp!

  Resultatet blir snyggt, jämnt och de är väldigt enkla att använda. Man kan dessutom variera om man vill ha mycket eller lite effekt genom att anpassa mängden färg och skum. Håret känns mjukt och lent efteråt. Framför allt ger det mycket effekt vilket jag älskar!

  Har någon av er testat Milk_shakes produkter? Vad tycker ni?

  Länkarna till produkterna igen ifall du inte orkar scrolla upp i inlägget:

  Läs även:

  Tips mot gröna skiftningar i håret

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish