Grönt hår? 2 Bästa tipsen för avfärgning av håret!

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Hur får man bort grönt hår? Man kan få gröna skiftningar i håret av flera olika anledningar. Här kommer mina 2 bästa tips för avfärgning av håret!

  Mina 2 bästa tips för avfärgning av grönt hår:

  Metallrikt vatten – använd askorbinsyra

  En vanlig orsak är att man duschar i ett metallrikt vatten, exempelvis om du bor i ett äldre hus med gamla rör. Det går ju inte att göra så mycket åt, mer än att flytta eller byta ut alla rören.

  Det kan hjälpa att spola vattnet lite innan, t.ex. att man duschar kroppen eller rakar benen först. Eller vara fräck och alltid låta en annan i boendet duscha före hehe. Men du kommer i alla fall att få en hel del metaller i håret, mer eller mindre, hur du än gör. Metallerna kan som sagt ge gröna skiftningar i håret, och dessutom torka ut håret och det är inte heller trevligt.

  Det kan också få grönt hår av poolvatten.

  Jag har väldigt metallrikt vatten hos mig, tyvärr. Det är bra för håret att rensa ut det då och då eftersom att håret som sagt inte mår bra av alla metaller. Jag gör det även innan frisörbesök då färgbehandlingar kan bli annorlunda om du har mycket metaller i håret.

  - Annons -

  Att man ska använda askorbinsyra för att bli av med grönt hår är ingen nyhet, googlar man grönt hår så kommer det husmorstipset upp direkt. Nu har jag testat det själv och tänkte berätta hur det gick! :)

  hjälp mot gröna skiftningar i håret

  Askorbinsyra är en ren C-vitamin som oftast används för att inte fruktkonserver så som sylt och marmelad ska få en brun ton, utan behålla sin naturliga färg.

  askorbinsyra hår

  Jag har inte fått gröna skiftningar i håret än, jag har ju ganska mycket röda toner i mitt hår nu sedan jag färgade mig mer höstig. Det innebär att det krävs en hel del grönt för att det ska slå om till grönt.

  Rött och grönt är nämligen komplementfärger som neutraliserar varandra. Dock har mycket av de röda tonerna försvunnit så jag misstänker att det har samlats en del metaller i håret nu. Dags för en rensning! :)

  hemma tips mot gröna skiftningar i håret

  Det finns lite olika rekommendationer på hur mycket askorbinsyra man ska ha, men så här gjorde jag:

  1. Blanda 2 ½ matskedar askorbinsyra med 1 liter vatten.
  2. Rör om ordentligt.
  3. Duscha håret med schampo (alltid 2 ggr)
  4. Häll långsamt, långsamt askorbinsyravattnet över huvudet, och massera in det i håret samtidigt med den andra handen. Akta ögonen.
  5. Låt verka en stund, jag rakade benen och grejade emellan.
  6. Skölj ur håret och avsluta med balsam som vanligt.

  Och gör inte samma tabbe som mig och blanda askorbinsyran med ljummet vatten, det kändes iskallt när man stod i den heta duschen!

  Det är lite svårt att säga hur stor skillnaden blev eftersom jag inte hade grönt hår, men jag tycker faktiskt att det ser rödare ut igen så jag ger detta husmorstips två tummar upp! :)

  - Annons -

  Få bort grönt hår med rosa / röd inpackning

  Man kan också få grönt hår av silverschampo, eftersom blått och gult blir grönt.

  Eller som jag gjorde, färgade håret turkost och när det tvättades ut så blev håret inte snyggt turkost längre utan en dassig mögelgrön ton. Inte bara lite gröna skiftningar direkt.

  Ett annat husmorstips är att ta bort med ketchup. Varför? Som jag nämnde så neutraliseras grönt av rött.

  Ketchup är inte en särskilt hållbar lösning. Men det finns en hållbar lösning – färginpackning!

  Då applicerade jag röd färginpackning och titta resultatet:

  få bort grönt hår

  Inpackningen Maria Nila Colour Refresh Autumn Red (adlink) är jättebra! Jag har använt den mycket, även när jag var helt rödhårig. Rosa fungerar också, jag har använt Maria Nila Colour Refresh Pink Pop (adlink) också och även den fungerar strålande. Både rött och rosa neutraliserar grönt.

  För att få bort så här mycket grönt hår så använde jag inpackningen direkt i håret. Men om du bara har gröna skiftningar så blanda i bara en klick i din hårinpackning eller balsam.

  I inlägget Blond balayage (naturlig blond hårfärg) har jag använt djuprengörande schampo samt en mildare färgad inpackning för att få fort den gröngula tonen i håret (inte lika illa som bilderna ovan). Klicka in i det inlägget för produkttipsen! :)

  - Annons -

  Hoppas ni gillade inlägget om mina tips mot gröna skiftningar i håret. Skicka gärna en kommentar om hur det fungerade för dig!

  Läs även:

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  5 KOMMENTARER

  1. Tack för tips! Jag har visserligen inte problem med grönt hår, men att rensa det mellan varven är ju inte fel. Askorbinsyra har jag inte hört innan, däremot bikarbonat till hårbotten. Blanda med schampo eller balsam och massera in i hårbotten, skölj. Avsluta med balsam som vanligt.

  2. du behöver faktiskt inte flytta/byta ut alla rör för att minska mängden metaller. Det finns filter man kan sätta in som hindrar ämnena som gör håret grönt att komma in i ditt duschvatten. Mina föräldrar satte in ett sånt och sedan dess har min mamma aldrig haft problem med gröna toner.
   Förr blandade jag lite askorbinsyra tillsammans med schampoo för att massera in de istället för vatten, det funkar också :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish