Tips mot gröna skiftningar i håret!

Man kan få gröna skiftningar i håret av flera olika anledningar, men en vanlig orsak är att man duschar i ett metallrikt vatten exempelvis om du bor i ett äldre hus med gamla rör. Och det går ju inte att göra så mycket åt, mer än att flytta eller byta ut alla rören.

Man kan duscha kroppen först, eller vara fräck och alltid låta en annan i boendet duscha före hehe, då hinner en del av metallerna spolas bort, men du kommer i alla fall att få en hel del metaller i håret, mer eller mindre, hur du än gör. Metallerna kan som sagt ge håret en grön ton, och dessutom kan de även torka ut håret och det är inte heller trevligt.

Jag har väldigt metallrikt vatten hos mig, tyvärr, och även om jag inte får grönt hår så kan det vara bra för håret att rensa ut det då och då eftersom att håret som sagt inte mår bra av alla metaller.

Att man ska använda askorbinsyra för att bli av med grönt hår är ingen nyhet, googlar man grönt hår så kommer det husmorstipset upp direkt. Nu har jag testat det själv faktiskt, och tänkte berätta hur det gick! :)

hjälp mot gröna skiftningar i håret

Askorbinsyra är en ren C-vitamin som oftast används för att inte fruktkonserver så som sylt och marmelad ska få en brun ton, utan behålla sin naturliga färg.

askorbinsyra hår

Jag har inte fått gröna skiftningar i håret än, jag har ju ganska mycket röda toner i mitt hår nu sen jag färgade mig mer höstig så det krävs en hel del grönt för att det ska slå om till grönt. Rött och grönt är ju komplementfärger som neutraliserar varandra. Dock har mycket av de röda tonerna försvunnit så jag har misstänkt att det har samlats en del metaller i håret nu, så jag tänkte att det var dags för en rensning! :)

hemma tips mot gröna skiftningar i håret

Det finns lite olika rekommendationer på hur mycket askorbinsyra man ska ha, men så här gjorde jag:

1. Blanda 2 ½ matskedar askorbinsyra med 1 liter vatten.
2. Rör om ordentligt.
3. Duscha håret med schampo (alltid 2 ggr)
4. Häll långsamt, långsamt askorbinsyravattnet över huvudet, och massera in det i håret samtidigt med den andra handen. Akta ögonen.
5. Låt verka en stund, jag rakade benen och grejade emellan.
6. Skölj ur håret och avsluta med balsam som vanligt.

Och gör inte samma tabbe som mig och blanda askorbinsyran med ljummet vatten, det kändes iskallt när man stod i den heta duschen!

Det är lite svårt att säga hur stor skillnaden blev eftersom jag inte hade grönt hår, men jag tycker faktiskt att det ser rödare ut igen så jag ger detta husmorstips två tummar upp! :)

Hoppas ni gillade inlägget om mina tips mot gröna skiftningar i håret. Skicka gärna en kommentar om hur det fungerade för dig!

Läs även: Blondera håret hemma

Kram på er!

Föregående artikelDagens look – Glasses
Nästa artikelVardagliga Ombréläppar

LIKNANDE INLÄGG

Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

5 KOMMENTARER

  1. Tack för tips! Jag har visserligen inte problem med grönt hår, men att rensa det mellan varven är ju inte fel. Askorbinsyra har jag inte hört innan, däremot bikarbonat till hårbotten. Blanda med schampo eller balsam och massera in i hårbotten, skölj. Avsluta med balsam som vanligt.

  2. du behöver faktiskt inte flytta/byta ut alla rör för att minska mängden metaller. Det finns filter man kan sätta in som hindrar ämnena som gör håret grönt att komma in i ditt duschvatten. Mina föräldrar satte in ett sånt och sedan dess har min mamma aldrig haft problem med gröna toner.
    Förr blandade jag lite askorbinsyra tillsammans med schampoo för att massera in de istället för vatten, det funkar också :)

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

INSTAGRAM

SENASTE INLÄGGEN

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish