Shiseido Smoothing Eyeliner Pencil (Recension)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  I förrgår satte jag verkligen Shiseido Smoothing Eyeliner Pencil på prov. Jag sotade den runt hela ögat samt längs vattenlinjen, och hade den sminkningen från morgon till kväll en hel dag då jag sprang runt i Uppsala!

  Jag har läst många bra recensioner om denna, och den största anledningen till att folk gillar den är tack vare hållbarheten, så jag hade väldigt höga förväntningar.

  Här kommer min recension :)

  IMG_5102_111

  Kostar 209 kr HÄR!

  - Annons -

  Först och främst så är den väldigt lättarbetad, den har en lite krämig konsistens som glider på fransraden lätt som en plätt! Den är både lätt att få kolsvart och skarp, samt snyggt uttonad.

  Den är som sagt lite krämig när det appliceras, men torkar snabbt och då är den nästan helt gnuggsäker!

  Den krämiga formulan gör den dessutom väldigt bra för vattenlinjen, för trots att den inte är vattenfast så håller den faktiskt väldigt länge. En torr kajalpenna suger upp fukten från ögonen direkt och släpper då ganska snart, medan en krämig produkt inte har samma uppsugningsförmåga och tål därför fukt på ett annat sätt.

  När jag kollade mig i spegeln på kvällen efter att ha haft kajalpennan i mer än 12 timmar, så hade kajalen blivit lite utgnuggad i yttre ögonvrån. Det är inte är så konstigt då det blåste ute och mina ögon är jättekänsliga för blåst, och kajalen är som sagt inte vattenfast. Dessutom var lite borta från inner- och ytterkanterna av vattenlinjen, men det var ganska mycket kvar i mitten. För övrigt var den precis som när jag lämnade hemmet!

  Det perfekta resultatet hade ju såklart varit om kajalen inte rört sig ur fläcken, lite synd att den inte är vattenfast tycker jag, men den är ändå en av de bästa kajalpennorna som jag har testat! :)

  IMG_5104_111

  På toppen av pennan finns en gummigrej som man använder för att tona ut linjerna på kajalen, perfekt om man vill ha en mer sotad look!

  IMG_5112_111

  En icke-nyvässad udd, hittade inte pennvässaren innan jag skulle fota hehe.

  IMG_4536_111-817x1024Sminkningen jag pratade om.

  - Annons -

  Ett tips när ni målar vattenlinjen är att först måla ett lager med pennan, sedan fortsätta sminka er som vanligt. Och sedan när du är klar med allting så kan du avsluta med ett lager till av kajalen. Då har det första lagret fixerats lite och det andra lagret kommer att fästa ännu bättre och resultatet blir mer hållbart!

  Kramar från mig :*

   

  - Annons -
  Föregående artikelMarkerade kindben
  Nästa artikelSommarsminkning
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish