5 sminktips till glasögon

  - Annons -

  Det finns massor av sminktips till dig med glasögon, lite beroende på vilken form bågarna har samt vilken effekt du själv är ute efter. Här kommer mina 5 bästa tips som passar till alla med glasögon!

  Innehållsförteckning 5 sminktips till glasögon:

  1. Anpassa efter glasögonformen
  2. Är bågarna ljusa eller mörka?
  3. Balans i ansiktet
  4. Få grundsminket att hålla
  5. Ögonbrynen
  6. Sminkning till glasögon

  5 sminktips till glasögon

  1. Anpassa efter glasögonformen

  Sätt på dig dina glasögon och titta rakt fram in i spegeln. Vilka delar av ögonen blir gömda av bågarna, och vilka syns tydligt? På de områden där glasögonbågen tar mindre plats så att det är en mer ”öppen yta” där kan man lägga lite mer krut med färg och starkare ögonskuggor.

  Om du t.ex. har mörka bryn, en mörk båge som ligger under brynet och sen gör en mörk sotning som går väldigt högt upp, då smälter allt ihop i varandra. Det är absolut inget fel med att göra så, men många kan uppleva att det blir lite ”tungt” när allt smälter ihop. Då kan man istället lägga en mer ”neutral” ögonskugga under bågen (vad som är neutralt beror på vad du har för färg på bågar, bryn och hud) och sen lägga det mörka/färgglada på ett område som inte täcks lika mycket av bågen :)

  2. Är bågarna ljusa eller mörka?

  En stark ögonmakeup blir mycket mildare när du får på dig glasögon, oavsett vilka bågar du har. Men jag brukar tänka på att om du vill att ögonen ska ”poppa” bakom bågarna så ska du välja en ögonmakeup som är tvärtom mot dina bågar. T.ex. ögonskuggor i ljus, skimmer, metallic till svarta bågar. Och tvärtom till ljusa bågar – då poppar ögonen mer av en mörk ögonmakeup!

  - Annons -

  Ett säkert kort om du vill att ögonen ska synas är alltid en färgglad färg! :)

  3. Balans i ansiktet

  Det finns massvis man kan prata om när det gäller ögonmakeup och glasögon, men man glömmer lätt bort resten av ansiktet. Det finns en del som inte tror att dom ”bör” använda läppstift om man har både ögonmakeup och glasögon för att det blir så mycket av allt då. Men det är absolut inte en regel jag går efter! Till en snygg sminkning kan det faktiskt skapa mer balans i ansiktet om inte precis all fokus är på ögonen, utan att du kompletterat med en färg på läpparna också :)

  4. Få grundsminket att hålla

  Ofta kan grundsminket kladda av sig på glasögonen under dagen, vilket förstör både din snygga grund samt smutsar ner bågarna. Applicera puder kring ögonen när du sminkar dig! Och bättra på under dagen också om du har lätt för att bli oljig. Då är ditt grundsmink mer ”fast” och kommer inte glida runt och fastna på bågarna.

  Och vad gäller dom där runda glasögon-fläckarna på sidorna av näsan som man får av typ alla glasögon, där är mitt bästa tips att dessutom lägga så tunt med bassmink som det går. Ofta har man inte så mycket att täcka just där ändå och har du ett tjockt lager med smink så syns det tydligare när det gnuggas bort.

  5. Ögonbryn

  Att fylla i brynen är jättefint för att få dom att framhävas bakom bågarna! Oavsett om du har bågar där brynen sticker upp mycket eller om du har bågar som täcker en stor del av ögonbrynen. På vissa personer gör det jättestor skillnad att plocka lite högre under högsta punkten av brynet för att lyfta dom lite, då får man mer mellanrum mellan bågen och brynet vilket lyfter blicken och så är det trevligt att få visa sina snygga bryn också :)

  Kan tips om mitt inlägg att plocka olika ögonbrynsformer också, läs det! 

  5 sminktips till glasögon före och efter

  Tillbaka till toppen ⤴

  Då har vi gått igenom mina 5 sminktips till glasögon, här nedan ser ni exempel på en sminkning med de principerna i mina tips.

  Sminkning där ni ser principen med ovanstående tips:

  1. Jag har lagt mycket smink under ögat för att där är det så mycket space utan att bågen ligger över. På ovansidan har jag lagt mörkt men inte så högt upp, så det är fortfarande en stor bit utan ögonmakeup mellan brynet och bågen. Dessutom är ögonlocket ljust guldigt (vilket inte syns på just bilden ovan) så varje blinkning blir en snygg kontrast mot bågen :)

  - Annons -

  2. Jag har lagt ett markerande läppstift också för att inte all fokus ska ligga på bara ögonen.

  3. Ni ser också hur stor skillnad det blir på ögonmakeupen när man får på sig glasögon. På bilden utan glasögon så känns sminkningen väldigt stark och partyparty men blir direkt mer diskret när man får på sig glasögon.

  4. Färg! För att ögonen ska poppa så välj motsatt mot vad bågarna är. Jag har visserligen mörkt till mörkt men som sagt är färg en säkert kort också! :)

  5. Mina ögonbryn syns jättemycket över bågen!

  5 sminktips till glasögon

  Jag vill understryka att allt kring glasögon bara är hjälpande tips för dig som är osäker eller kanske känner att man inte riktigt får till det. Det är absolut inte regler eller liknande som man måste följa.

  Hoppas ni kände att inlägget med 5 sminktips till glasögon var till hjälp! Jag har bloggat mycket om glasögon förut men det var så länge sen och jag får ofta frågor om det så kände att det var dags igen :)

  Kram på er!

  Tillbaka till toppen ⤴

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Så snyggt med det gröna! 😍Hur får du det gröna att fästa i ögonlinjen? Ett par blinkningar, så är allt borta på mig. Kan man ha primer där?

   • Tack! :) Nej jag använder aldrig primer längs vattenlinjen, aldrig ögonskugga heller, det handlar i princip bara om att hitta rätt produkt – du behöver en kajalpenna som är ganska krämig vid applicering samt vattenfast, Paese Linea Automatic Liner som jag säljer i min webbshop Creativemakeup.se är grym längs vattenlinjen! Finns i olivgrön bland annat, men även blått, brunt, plommonlila och svart. En för torr produkt (t.ex. ögonskugga) suger åt sig vatten och till slut kommer det släppa när det blir både vatten + påfrestning av blinkningar. En krämig eyeliner ”smälter in” i den fuktiga miljön så nära ögat mycket bättre utan att dra åt sig fukt.

    Ett ytterligare tips är att lägga två lager med pennan, låt det torka mellan (t.ex. när du applicerar mascara) och sen lägg ett lager till, då blir det superbra hållbarhet! :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish