Akrylnaglar hemma

  - Annons -

  Annika (som jag och Miska driver vårt företag med) är den mest självständiga personen jag känner. Hon gör precis allting själv och det hon inte kan det lär hon sig!

  Så länge jag har känt henne så har hon fixat sin egen nagelförlängning med kritvit fransk manikyr. Nu efter ett antal år så blev jag plötsligt nyfiken på hur hon gör, så nu har hon lärt mig det! :)

  Resultatet jag är ute efter är:

  • Starka naglar som inte går av
  • Stilrena och fina naglar även utan nagellack
  • Hållbart resultat på nagellacken när jag vill måla naglarna i en färg

  Jag själv har alltså inte förlängt naglarna (som Annika gör) utan bara gjort akryl på mina naturliga för en uppljusning och förstärkning.

  Visste ni att nagellack håller längre på ett byggt material än på den naturliga nageln eftersom att naglarna producerar olja? Jag trodde det bara berodde på att det blir en så jämn yta på byggda naglar, men en nagelterapeut berättade för mig förut att nagelbädden producerar olja som gör att nagellacken släpper :)

  - Annons -

  Jag använder ingen uv-lampa utan blandar lim och nagelpulver och sedan sprayar jag med en “glue activator” som härdar allting.

  Det här behöver du:

  1. En liten glasskål att blanda i
  2. Nagelpulver, jag har en vitfärgad eftersom jag vill ha en uppljusning av nageln, så ser det mer stilrent ut utan att man har nagellack :)
  3. Nagellim (det är som en genomskinlig vätska)
  4. Glue activator (spray) som härdar limmet
  5. Vanlig nagelfil
  6. Poleringsnagelfil
  7. Genomskinligt nagellack om man vill ha en fin glans på nageln.
  8. En pensel (eller två) du inte är rädd om, den behöver inte vara jättebra, man kan typ använda sånna där plastiga vattenfärg-penslar som kommer i barnmålarfärger ni vet? :) För den blir typ förstörd sen.

  Det är Annika som har köpt detta startkit till mig så jag har tyvärr noll koll på vart man kan köpa allting. Hojta till om ni vill veta så ska jag fråga henne!

  Om man vill göra förlängning så behöver man också tippar, då limmar man på tipparna före och sen gör man alla steg som jag kommer förklara här nedanför.

  Men jag har ganska långa naglar ändå så jag behöver inte det + vill inte ha fransk för då måste man göra om dom så fort tippen växer för långt ut. Min förhoppning är att det ska hålla så bra att jag bara behöver fylla på i utväxten när dom växer ut. Jag har aldrig sett Annika med en bruten nagel så jag antar att det kommer hålla lika bra på mig :)

  Jag kunde inte fota steg för steg eftersom man behöver vara ganska snabb så att inte limmet torkar. Men i framtiden när jag fått in snabbheten så kanske jag kan visa er!

  Så här gör jag:

  1. Fila naglarna till den längden du önskar
  2. Häll i lim i glasskålen
  3. Häll i nagelpulver och rör om med penseln så att det blir en röra, ett mellanting mellan rinnig och tjock :) Om det blir för tjockt så kan man enkelt hälla i mer lim. Är den för tunn så går det inte att bygga upp nageln och blir den för tjock så blir det bara kletigt och jävligt.
  4. Applicera på nageln, är krämen bra blandad så är det ganska enkelt att sprida ut den jämnt för den “flyter ut” litegrann. Kolla i olika vinklar så att det ser jämnt ut. Var försiktig så att det inte kommer på nagelbanden eller på huden bredvid naglarna.
  5. Spraya glue activator. Jag brukar göra det mellan varje nagel men Annika gör färdigt varje hand och sen sprayar hon på alla 5 naglar samtidigt. Men jag vill inte riskera att komma åt nageln och förstöra så jag härdar direkt.
  6. Polera naglarna med en polieringsfil (min fil har 4 steg) då blir naglarna släta och lena!
  7. Om man råkat få större ojämnheter någonstans så kan man fila med den vanliga nagelfilen innan.
  8. Avsluta med genomskinligt nagellack

  Klart!

  - Annons -

  Hållbarhet
  Vad gäller hållbarhet och så kan jag inte yttra mig jättemycket än då jag inte haft detta så länge, jag har fått en liten liten spricka i tumnageln efter 1 vecka när jag råkade slå in den hårt i en stol hehe. Men jag drog på lite nagellim och det verkar hålla bra ändå. Men utöver det så är dom fortfarande hela och fina 1,5 vecka efter i alla fall!

  Resultat
  Naglarna blev såå bra tycker jag! Jättefin glans, fin uppljusning och dom känns hårda och tåliga utan att vara tjocka. Jag gillar att dom fortfarande känns tunna och naturliga liksom.

  Fint va? :) Jag gillar att det är ljust och fräscht samtidigt som det är lite transparent så att man ser tipparna litegrann igenom.

  Obs jag är medveten om att många kommer tycka jag är helt crazy galen som riskerar att förstöra naglarna så här hemma! Man kan få reaktioner om man råkar härda akrylater på huden så man måste vara försiktig och ansvarsfull. Annika har gjort det här i hur många år som helst, men man ska vara medveten om att det inte är någonting att leka med.

  Men man måste ju få leva lite också ;)

  Om ni vill så kan jag uppdatera er med fler inlägg om detta när jag fått mer erfarenhet själv? Och har ni några frågor redan nu så vet ni att det bara är att hojta till :)

  Kram, kram!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  5 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish