Användning av Konjac Sponge

  - Annons -

  Jag fick lite frågor om spa-svamparna från Konjac Sponge som jag skrev om igår, så jag tänkte göra ett till inlägg om det med lite mer detaljer :)

  IMG_7180_111

  “Är de mest för bara vatten eller tvål, eller även för att applicera krämer och ansiktsmasker med?”

  Ja, de är nog inte så bra att applicera produkter med, när jag skriver att de kan användas som komplement till tvättservetter och bomull så är det helt enkelt för att de går att använda till rengöring på det viset, att ha rengöringen på svampen och jobba med den istället :)

  Spa-svamparna kan användas på olika sätt som jag skrev i förra inlägget, men jag brukar först skölja ansiktet med vatten och applicera min rengöringskräm i ansiktet (applicerar med fingrarna) precis som vanligt, för man vill ju helst ha så mycket av produkten i ansiktet som möjligt och inte att det sugs upp onödigt mycket i svampen. Men sen blöter jag svampen med varmt vatten och masserar runt rengöringen i ansiktet med den! Jag sköljer svampen, masserar, sköljer igen, masserar och när all rengöring är borta så sköljer jag ansiktet som vanligt en gång också.

  Sen brukar jag massera ansiktet lite extra med den varma svampen också, bara för att det är skönt och bra för huden, porerna blir rena och blodcirkulationen kommer igång :)

  - Annons -

  Man kan även tvätta bort sminket helt som vanligt, och sedan bara avsluta med att massera med svampen istället för en peeling. Den är mild och skonsam och går att använda varje dag, till skillnad från en vanlig peeling som man inte bör använda mer än ca 1 gång i veckan.

  IMG_3959_111

  Spa-svampen för kroppen är, som jag skrev i det tidigare inlägget också, av samma struktur som ansiktssvamparna, vilket känns skrubbande i ansiktet men huden på kroppen är ju tjockare så där känns svamparna bara lena och sköna. Så den använder jag som en vanlig mjuk tvättsvamp, och tvättar kroppen med den + duschkräm. Men man kan massera kroppen med den utan rengöring också, för bara den positiva effekten av den röda leran som svampen innehåller.

  “Blir de inte ohygieniska efter ett tag?”
  Det beror på hur man definierar “ett tag”, precis som med vanliga tvättsvampar, trasor eller liknande som regelbundet utsetts för fukt så är det viktigt att hålla hygienen! Efter varje användning så ska man pressa ut vattnet och hänga upp spa-svamparna så att de får torka ordentligt. Då blir de hårda igen och krymper lite tills man fuktar dom igen.

  Precis som med andra liknande produkter så är ju inte detta någonting som håller i flera år, men ja vi pratar månader så klart :) Och vill man att de ska hålla sig fräscha längre så finns det knep man kan göra:

  * Spola svampen med kallt vatten det sista du gör, då är den inte varm och mojsig innan den torkar utan kall och fräsch så att bakterierna inte trivs.
  * Vill man vara ännu mer noga så kan man även lägga den i kylskåpet, men det tycker jag personligen känns lite överdrivet, men det står så på deras hemsida.
  * Låt aldrig svampen ligga på handfatet i en vattenpöl.
  * Vill du att svampen ska torka snabbare så kan du hänga den i fönstret ett tag efter användning! Perfekt under våren och sommaren.

  IMG_7179_111

  Jag har oljig hy och använder därför svampen med bambukol varje dag, är helt beroende av den!

  Har ni några fler frågor så är det bara att hojta till! :)

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Kom precis på att jag har en sådan liggande i en glossybox nånstans. Har också kombinerad/fet hy så ska nog plocka fram den och ge den ett försök :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish