Att lägga eyeliner

  - Annons -
  Jag fick frågan förut om jag kan visa tips eller hur man lägger en fin flytande eyeliner.
  Min eyeliner är slut för tillfället och det kan ta tid innan jag inhandlar en ny. Köpte en eyeliner-pensel här om dagen, men har ingen bra ögonskugga till den (man blöter borsten och kan då använda svart ögonskugga som eyeliner, dock bör det vara en lite kakigare och hårdare ögonskugga)
  Jag är heller inget proffs på att lägga eyeliner, men på praktiken fick jag många tips på vad man ska tänka på!
  • Har man ett ”litet” ögonlock så bör man inte måla en tjock eyeliner. Då ser man nästan bara svart när man tittar rakt fram.
  • Jag har hört att ögat får ett ledset intryck om man målar eyelinern enda in i ögonvrån. Kan stämma, men jag tycker att det är så mycket snyggare och ser mer färdig ut om man har eyelinern hela vägen. Är man inte ledsen i resten av ansiktet så är det ingen fara!

  • Innan man blir van med eyeliner så bör man bara göra en form som följer ögat, och skippa den lilla ”pipen” eller ”flörpen” längst ut som man kan göra. Då behöver man bara tänka på att inte få en hackig linje, och följa ögonfranraden så nära som möjligt så det inte blir några mellanrum när man sen sätter på mascaran. Att lägga svart ögonskugga på inre-övre ögonfransraden är en supersmart idé just i det här tillfället. Vet ni inte vad jag menar så kan ni se inlägget ”diskret eyeliner” på Tips och Produkter.
  •  
  Bild lånad från Lindas sminkblogg
  • Väljer man att göra ”pipen” som ni ser på bilden ovan, så bör man tänka på att den ska lyfta ögat naturligt. Inte se en fin eyeliner och sen oj nu sticker det upp någonting här! Den får inte gå för långt ut, så att den först åker ner sen upp. Utan ska börja innan ögonfransarna slutar, och ta slut där ögonfransarna slutar.
  • Ser ”pipen” bara ut som en konstig grej som sticker upp. Testa dra från spetsen på pipen till pipens början, och gör en mjukare mer avrundad linje.
  Men jag tror att i slutändan så är det en bra eyeliner och mycket övning som gör den stora skillnaden. Men jag hoppas detta inlägg var lite till hjälp iallafall!
  Btw. Jag drömde i morse att jag åt tacos till frukost, så gissa vad jag ska göra nu?
  Äta tacos till frukost!!!
  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish