Botanicals ansiktsmasker i lager igen!

  - Annons -

  För några veckor sedan la jag ut en bild på Instagram där jag visar hur bra Botanicals Clay Mask (Green Clay & Avocado) fungerar på oren hy, på områden med mycket porer så SER man hur det sugits ut talg och orenheter ur porerna! :)

  Jag har visat detta i bloggen flera gånger tidigare, men efter den här gången på Instagram så sålde den redan populära ansiktsmasken helt slut på bara någon dag, vilket vi inte var beredda på här på lagret. Botanicals har ganska lång leveranstid så det har tagit några veckor, men idag fick vi äntligen hem de nya ansiktsmaskerna!

  Här ser ni bilden på mina porer som jag la ut på Instagram:

  Skärmklipp 2016-01-31 12.41.11

  Botanicals Clay Mask finns i två olika varianter, och båda är 100% naturliga och 70% ekologiska, och kommer från märket Botanicals som tillverkar handgjorda, ekologiska, naturliga och veganska hudvårdsprodukter i England.

  - Annons -

  Green Clay & Avocado (som jag har på bilden) är till för oren och fet hy.
  Rose Clay & Rosehip är till för torr, känslig, livlös och mogen hy.
  ansiktsmask

  Ansiktsmaskernas egenskaper
  Dessa ansiktsmasker har lite olika egenskaper, men vissa egenskaper som de båda har gemensamt är:

  Fukt – Alla hudtyper behöver fukt! Masker för fet och oljig hy känns ofta inte tillräckligt återfuktande enligt mig, men fukt är viktigt även för en fet och oren hy. Många fuktmasker kan man till och med sova med, huden kan inte få för mycket av det helt enkelt :)

  Djuprengörande – Man kan använda peeling för att få huden lite extra ren, men jag gillar att ha en ansiktsmask med djuprengörande effekter också som hjälper till lite extra! Detta är inte bara bra för oljig och oren hy, utan en torr och ”livlös” hy får också mycket mer lyster om döda hudceller och liknande försvinner. Detta är t.ex. lermasker jättebra för, det suger upp olja, döda hudceller och orenheter från porerna.

  Green Clay & Avocado är snäppet mer djuprengörande, även fast Rose Clay & Rosehip också är det. Men det brukar inte synas tydligt med Rose Clay-masken som det gör med den för oren hy. Alltså, Green Clay & Avocado suger upp talg och orenheter vilket kan synas i porerna när man använder den, Rose Clay & Rosehip avlägsnar döda hudceller och ger huden mer lyster, men brukar inte synas i porerna.

  Med andra ord, en ordentligt rengjord hy full med fukt är någonting som i princip alla hudtyper kan sträva efter. Och det är exakt dessa egenskaper båda ansiktsmaskerna från Botanicals har!

  aa_11

  Botanicals Revitalising Mask with Rose Clay & Rosehip är en ansiktsmask anpassad för trött, torr, känslig och mogen hy.

  Fransk roslera hjälper till att dra ut smuts, döda hudceller och orenheter från huden, och ger din glåmiga hy mycket mer lyster!

  Rosolja återfuktar och reparerar huden och används ofta i hudvård för mogen hy.
  Jojobaolja är mycket återfuktande och närande.
  Kameliaolja minskar fina linjer, gör bristningar mindre synliga och stärker huden.
  Sheasmör lugnar irriterad hud och påskyndar läkningsprocessen.

  - Annons -

  a_11

  Botanicals Balancing Mask with Green Clay & Avocado är en ansiktsmask anpassad för oljig och oren hy som lätt får akne. Huden blir ren, klar och otroligt mjuk och len!

  Grön lera drar ut smuts, döda hudceller och olja från porerna och rengör huden på djupet.
  Kallpressad avokadoolja är mild och återfuktar och skyddar huden, och passar även känslig hy.
  Jojobaolja är lugnande och används ofta i hudvård för fet hy, då den balanserar talgproduktionen.
  Ringblomma lugnar irriterad hud.
  Citrongräs och mandarin får huden i balans.

  Efter ansiktsmask:
  Rengöring – När jag tvättat bort ansiktsmasken så brukar jag blöta en spa-svamp med varm vatten och exfoliera huden lite extra! Jag använder Konjac Facial Sponge – Bamboo Charcoal, men har man torr och känslig hy så är Konjac Heart Facial Sponge – Pink Clay bättre. Det finns fler varianter också, ni hittar alla på Byher.se.

  Kallvatten – Avsluta gärna med svalt vatten för att stänga porerna.

  Kräm – Om man använder ansiktsmaskerna från Botanicals som jag tipsar om så känns huden väldigt återfuktad efter tack vare alla vårdande ingredienser, men att avsluta med en dagkräm eller nattkräm (beroende på tidpunkt) är ändå att rekommendera. Jag använder Sanctum Moisture Concentrate och den känns helt underbar på huden

  presenttips-oljig-hy

  Balancing Mask och Konjac Sponge Green Clay innehåller båda grön lera som är djuprengörande och jättebra för fet och oren hy, och båda dessa är milda och passar även blandad hy om man t.ex. är känslig och torr samtidigt som huden är oljig och oren.hudvård-känslig-hy

  Revitalising Mask och Pink Clay Sponge för torr och känslig hy och också en perfekt kombo, döda hudcellar avlägsnas, blodcirkulationen kommer igång, huden får en fin lyster och framför allt så blir huden rikligt återfuktad och mjuk av ansiktsmasken.

  Visst är det superfint som present också att ge bort en ekologisk ansiktsmask och en fin passande spasvamp till? :)

  - Annons -

  Ni hittar alla produkter på Byher.se, och det är som vanligt bara att höra av er till mig om ni har några frågor.

  Kram! ♥

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish