Cat eye makeup for hooded eyes

  - Annons -

  Vad kul att ni gillade sminkningen på Frida här om dagen! Det verkar verkligen uppskattas med tips för hooded eyes, och jag fick önskemål om tutorial på sminkningen så jag gjorde en sådan på mig själv idag :)

  Den blir mer effektfull på Fridas ögon, men snygg på alla och framför allt så ser ni i detta inlägg hur jag har gjort lite mer detaljerat.

  Hoppas det är till hjälp!

  föreefter_111

  Här ser ni mina ögon före och efter jag sminkade dom. Den här sminkningen ger samma effekt som en bred eyelinervinge fast är inte alls lika svårt att göra, speciellt om man har hooded eyes och har lite extra svårt att göra en skarp vinge, som ska se bra ut både när man tittar rakt fram och när man blinkar.

  - Annons -

  När man har hooded eyes (och även många som inte har det) har ofta en ganska lång globlinje-linje, som sträcker sig ut långt på sidorna och gör att eyelinervingen bryts beroende på hur man tittar.

  Jag skulle förklara för Miska på ett enkelt språk här om dagen varför det är svårt, och då sa jag ”om jag sitter ner så får jag ju två ”bilringar” på magen så att det blir ett veck i mitten, tänk dig att du ska måla en trekant över det vecket, som ska vara snyggt både när jag sitter ner och när jag står, och helst när jag är på väg att ställa mig också”. Haha. Konstig förklaring men samma princip, och han förstod vad jag menade :)

  Bassmink:
  Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
  Foundation – gloMinerals Pressed Base Foundation (Golden Light)
  Puder som neutraliserar rött – gloMinerals Redness Relief Powder
  Contouring – Pixi Book Of Beauty Contour Creator
  Rouge – Pixi Book Of Beauty Blush Palette
  Makeup Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist
  Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

  På läpparna har jag Benecos Natural Lipliner (Red).

  IMG_6798_111

  Jag gör den här sotningen med hjälp av vanlig eyeliner och sen paletten Paese Kashmir Trio Eyeshadow (685) som är en gråskala med ljusgrå, grått och kolsvart. Perfekt för en smokey eye!

  stegis_111

  1. Ögonskuggsprimer, Pixi Eye Bright Primer
   Måla ytterkanten på eyelinern så långt ut du vill ha den, helst så att den inte bryts av något hudveck utan är helt rakt när du tittar framåt, Paese Penliner
  2. Svart ögonskugga ytterst på ögonlocket, precis på insidan av eyelinern
  3. Grå ögonskugga i mitten av ögonlocket
  4. Ljusgrå ögonskugga innerst på ögonlocket och tona ut kanterna
  5. Måla eyelinern längs hela fransraden
  6. Avsluta med mascara på övre fransarna, gloMinerals Water Resistant Mascara

  Applicera inte ögonskuggorna över globlinjen, applicera så att det bara är på ögonlocket och inte över din egen globlinje. Då kommer inte sotningen synas så mycket när du tittar rakt fram, och då ser sotningen lite mer ut som en eyeliner.

  IMG_6848_111IMG_6884_111IMG_6864_111

  Hoppas inlägget var till hjälp! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  7 KOMMENTARER

  1. Sen här med att kommentera, med det var vansinnigt snyggt! Även det på din vän Frida, som jag inte blivit färdig med att kommentera. Dessvärre kan jag inte ha min vinge/streck så långt ut pga skrynklor o veck, men men, får göra så gott jag kan!

  2. Måste säga att du beskriver allt så pedagogiskt och fint. Gillar också när det ser rent och fint ut och inte bara en massa färg och kladd om du förstår vad jag menar. Nu blir det att sätta sig vid spegeln och testa även om jag nu inte har såna fina släta ögonlock som dig då jag uppnått de övre tonåren och då skrynklar de ihop sig 😉 men skam den som ger sig.
   Hälsningar Mona

  3. Tusen tack för bra tips för oss med hooded eyes. Visste inte ens att hette så men nu blir det till att testa. Synd att du har din salong så långt bort. Hade varit kul att få bli sminkad av dig. Du kanske kan göra en liten Sverigeturné till västkusten 😊

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish