Concealer & Foundation

  - Annons -

  Jag får ofta frågor av förvirrade bloggläsare som inte vet i vilken ordning de ska applicera concealer och foundation, vilken lägger man först?

  Det som jag gillar med att lägga concealer efter foundation är att då ser man så tydligt på vilka ställen man behöver täcka mer, och på vilka ställen det bara räckte med foundation. Man är ju ofta ute efter ett så naturligt resultat som möjligt, och dessutom vill man inte slösa sina produkter, och då är det onödigt att råka lägga för mycket av concealern.

  Däremot så går det ju inte alltid att göra så, det beror på vilka produkter man har. Du bör inte kladda med en flytande concealer efter att du har applicerat puderfoundation exempelvis.

  Puderconcealer fungerar över puderfoundation.
  Flytande concealer fungerar över flytande foundation.

  Det kan även bli svårt att applicera concealern sist om den är krämig medan din foundation är flytande. Då kan man lätt råka gnugga bort sin foundation under eftersom concealern har en hårdare konsistens.

  - Annons -

  Dessutom måste man vara noga med att färgen blir likadan i hela ansiktet även om man applicerar concealern sist, en grön concealer hade jag nog inte gjort så med.

  Jag personligen brukar oftast använda puderconcealern covers dark från nudh mineral, den applicerar jag nästan alltid sist även om jag använder en flytande foundation. Är det dock en foundation som inte torkar så snabbt så brukar jag applicera concealern efter att ha lagt ett transparent puder.

  Krämiga/flytande concealers applicerar jag nästan alltid först.

  Är du osäker – applicera concealern först!

  Mitt resultat efter nudh mineral Concealer Covers Dark.

  Hoppas ni känner er lite klokare! :)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish