Dagens bas – Stora porer

  - Annons -

  Jag har en period med en hel del småblemmor, rödhet, synliga porer och allmänt livlös och glåmig hy just nu. Och det beror helt och hållet på att jag slarvat med hudvården de senaste veckorna, vi har varit husvakter och jag trodde jag hade glömt mina hudprylar hemma (och orkade inte hämta dom) och insåg igår att dom har legat i en påse jag hade med mig hela tiden haha.

  Hur som helst så tänkte jag idag därför passa på att visa er hur jag lägger min bas med foundationen Pixi Flawless Beauty Fluid som ger en heltäckande grund, och en bas som tar bort både rödhet, skavanker och även stora porer.

  Här kommer en liten steg för steg-beskrivning till er!

  IMG_5419_111

  Före och efter!

  - Annons -

  IMG_5429_111

  1. Ansiktsprimer – Pixi Flawless & Poreless
  En ansiktsprimer som fyller ut synliga porer. Superbra! Innehåller även ingredienser som hjälper till att synbart reducera utseendet av porer, även på långsikt, och jämnar ut huden för en felfri look.

  Jag brukar massera in den i huden med rena fingrar, och jobba in den ordentligt i porerna. Då får man allra mest effekt!

  Passar den oljig hy? Primern är oljefri och passar alla hudtyper, har man megaproblem med oljighet så är Paese Makeup Base Matte mer effektiv mot det, så denna från Pixi rekommenderar jag om man främst har problem med synliga porer, men den är lite nedmattande också. Passar även hudtyper som inte är feta.

  IMG_5433_111

  2. Foundation + borste – Pixi Flawless Beauty Fluid & Nanshy Stippling brush
  En foundation som mjukar upp och återfuktar torr hud samtidigt som den ger en balans till oljigare hud. Ger ett heltäckande resultat som håller sig matt länge. Ger en jämn och fin bas! Jag har nyansen Cream på bilderna.

  Jag applicerar med Nanshy Stippling brush, den finns ännu inte att köpa separat i webshopen men det kommer gå att köpa den separat inom kort. Tills vidare finns den i setet Masterful Collection eller i vår butik i Uppsala.

  Jag pumpar ut en klick foundation på handen, och duttar borsten på handryggen för att få en lagom mängd på borsten, som ni ser på bilden ovan. Jag duttar så att det bara är i topparna på borsten, så här:

  IMG_5440_111IMG_5459_111

  Så att det bara är i topparna på borsten :)

  - Annons -

  IMG_5474_111

  3. Applicera med duttande rörelser
  Dutta på foundationen på huden tills du har foundation i hela ansiktet. Detta får foundationen att komma in ordentligt i porerna och man får ett otroligt slätt och jämnt resultat!

  IMG_5488_111

  4. Svepande cirkelrörelser med borsten
  När jag duttat på foundationen i hela ansiktet så jobbar jag mer med cirkelrörelser för att finputsa resultatet och få en perfekt jämn bas. Jag trycker inte hårt med borsten (då kan man lika bra ha en vanlig foundationborste och inte en stippling brush) utan jag “kittlar” huden med den, om ni förstår bättre då hur jag menar? :) Det är fortfarande bara topparna som nuddar huden. Fast inte superlöst heller såklart.

  IMG_5508_111

  5. Fixera med puder
  Denna foundation bör helst fixeras med puder, jag använder Paese Bamboo Silk Powder som också mattar ner huden, samt gloMinerals Redness Relief Powder för att ta bort den sista rödheten i huden.

  6. Contouring & lyster – Pixi Contour Creator
  Bästa produkten ever, Contouring-kitet från Pixi är så makalöst bra! Markera kindben och ansiktsformerna med mörka och ljusa skuggor, och avsluta med highlightern som ger huden en fin lyster.

  7. Rouge – gloMinerals Blush (Papaya)
  Rosiga kinder är räddaren i nöden när man känner sig glåmig och livlös i huden. Nyansen Papaya från gloMinerals är en nygammal favorit som jag blivit bästa kompis med den senaste tiden. Passar alla och alltid! Ser ganska knalligt rosa ut i förpackningen men blir superfin på kinderna och lite mer persikarosa än knallrosa.

  IMG_5529_111

  8. Ögonbryn – Pixi Natural brow duo
  Pixi Natural Brow Duo innehåller både brynpenna och bryngel som gör det enkelt att få en snygg form och får stråna att hållas på plats hela dagen. Den är dessutom vattenresistent. Har flera kunder som tycker det är svårt att fylla i brynen, men som plötsligt tycker att det har blivit enkelt tack vare den här pennan! :)

  - Annons -

  9. Läppar – Benecos Natural Lipstick (Pink Rose)
  En fin läppfärg livar upp vilken dag som helst. Här har jag använt Benecos Natural Lipstick i nyansen Pink Rose, världens finaste rosa ton och mest lena och mjuka konsistens på läpparna!

  IMG_5551_111

  Klart! Lite skillnad från innan va ;)

  Hoppas inlägget var till hjälp och att ni blev inspirerade ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish