Dagens fråga – Huskurer

  - Annons -

  Vi sitter alla med olika tips och trix vi kan dela med oss av, och även jag som skönhetsbloggare kan ju omöjligt ha testat precis allting.

  Jag tänkte därför ställa en fråga till er, och så kan alla som är nyfikna på detta kolla i kommentarsfältet för att få nya tips och idéer! :)

  Någonting som jag är väldigt dålig på är att testa är olika huskurer, jag tänker mig typ hemgjorda ansiktsmasker och hårinpackningar, att göra en lotion av naturliga ingredienser man har hemma i skafferiet eller hur man får till en perfekt body scrub genom att t.ex. använda kaffesump.

  Dagens fråga är alltså – Vad använder ni för huskurer?

  Hänger ni med? :) Det är ju både billigt och miljövänligt att kunna göra så!

  - Annons -

  Det enda jag kan komma på att jag använder (och är uppväxt med) är hemgjord johannesörtsolja, som min mormor har gjort av johannesörtsblommor som hon plockat själv ute på landet. Johannesört har en läkande effekt och är jättebra både för torr hy och om man får ett sår någonstans.

  Jag vet inte exakt hur processen går till (kan ta reda på det om någon är intresserad) med det är i alla fall kallpressad olivolja och johannesörtsblommor som man gör johannesörtsolja av. Jag har hört att olivolja egentligen har lite för stora molekyler för att gå in lätt i huden, men eftersom det mest är effekten av johannesörten man är ute efter så kanske det inte spelar så stor roll vilken olja man har.

  johannesörtsolja

   

  Jag hittade en sida som säljer johannesörtsolja, för er som vill testa men inte vill vänta till sommaren. 80kr för 100ml hittar ni här!

  Efter att min nagelbandsolja tagit slut så slog det mig att johannesört säker funkar lika bra, så nu använder jag det runt naglarna 2-3 ggr om dagen och det funkar toppen!

  Att skrubba sig med kaffesump är också någonting jag velat testa länge, men eftersom det inte får komma ner i avloppet och täppa till så har jag inte tagit tag i saken än.

  Hoppas ni har några bra recept eller idéer att dela med er av! Får jag nya tips av er så ska jag verkligen försöka testa och recensera det i bloggen! :)

  Kram, kram!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  11 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish