Dunderkur för pormaskar!

  - Annons -

  Vad som funkar när man har mycket orena porer och pormaskar, det är väldigt individuellt. Vissa gillar sådana där ansiktsmasker som man drar bort istället för att skölja, och så följer pormaskarna med. Jag är inte så jättemycket för dom faktiskt, de funkar inte riktigt på mig.

  Jag har skrivit om detta förut, men tänkte lite mer ingående berätta vilka tre steg som funkar bäst för mig! :)

  1. Ansiktsbastu (kastrull med kokande vatten)
  2. Leransiktsmask
  3. Peeling

  Dessa steg är någonting jag gör regelbundet, då hålls mina porer i schack! Så numera blir det inte superstor skillnad rent utseendemässigt men huden blir så uunderbart ren och len efteråt :) Och har jag slarvat med huden och inte gjort detta på länge så ser jag skillnad också, porerna blir betydligt mer rena!

  Miska fotade mig igår när jag satt och njöt i lugn och ro i min ”ansiktsbastu”, för han tyckte att jag såg så rolig ut. Jag förstår inte vad han menar:

  - Annons -

  IMG_0373_111

  Hela min överkropp är en perfekt kvadrat typ haha :)

  Att koka upp vatten och hålla huvudet över ångorna är superbra för orena porer! Det öppnar upp, rengör, och värmer upp huden inför den djuprengörande ansiktsmasken som jag alltid brukar ha efteråt!

  IMG_8866_111

  Sen är det dags för ansiktsmask! Lermasker är det bästa jag har testat för pormaskar (har testat flera som funkar bra) och med dom kan man se stor skillnad efter bara en användning. De ”suger ut” orenheter och döda hudceller från huden.

  Här har jag Botanicals Clay Mask – Rose Clay & Rosehip som är 100% naturlig :) Dessutom känns huden väldigt återfuktad efteråt!

  IMG_7180_111

  Den här bilden är inte tagen igår som dom andra, men jag avslutar alltid med att peela ansiktet med en ansiktssvamp från Konjac Sponge, jag använder Bamboo Charcoal Facial Sponge. Superbra både för att få huden extra ren (använder denna varje dag) men även toppen för blodcirkulationen!

  Vad funkar för era porer? :)

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish