Ekologisk solkräm

  - Annons -

  Produkten jag kommer tipsa er om nu är en produkt som jag bara rekommenderar halvt, och det är en ekologisk solkräm med spf 6!

  Anledningen till att jag säger halvt är för att spf 6 är väldigt lågt, jag kan liksom inte rekommendera så låg spf med gott samvete. Men jag är också realistisk och vet att många av er slarvar med solskydd och inte använder det alls, och för er är spf 6 bättre än ingenting :)

  Spf 6 betyder helt enkelt att man kan vara i solen 6 gånger längre tid utan att bränna sig, än vad man hade kunnat utan krämen. Så det är i alla fall en klar förbättring, och kan vara skillnaden mellan bränd och brun.

  Glöm inte att vårsolen är stark också, Miska får alltid fräknar på sommaren (huuuur fint som helst!) och han har redan fått en hel del trots att han inte har varit i solen speciellt mycket. Så börja med solkräm redan nu!

  Förresten, visst är det väl en fantastisk vår vi har?! Så underbart! Speciellt nu när jag har köpt ac till lägenheten som annars blir en bastu, nu kan jag jobba utan att sminka bort svettpärlor i pannan haha.

  - Annons -

  Hur som helst, nu till produkten:

  IMG_1566_111

  Rosenseriens Solkräm med Karoten är en solskyddsfaktor med 100% naturligt innehåll som är svensktillverkad och ekologisk, samt miljömärkt med Svanen!

  För även fast många slarvar så är det ändå många som är duktiga och använder spf, och varje år säljs tusentals ton solkrämer. Vad händer med dom? Jo, en stor del av krämen hamnar till sist i våra vattendrag!

  Därför tycker jag att det är toppenbra med en ekologisk solskyddsfaktor! Jag har själv försökt hitta en bra ekologisk spf till webshopen men inte hittat någon än som jag tycker är sådär toppenbra.

  Förutom att ge skydd mot solen så innehåller denna även aloe vera och havtornsolja som vårdar och återfuktar huden, och passar därför bra även efter solande. Och dessutom innehåller den karoten som stimulerar pigmentbildningen i huden :)

  Applicering
  Krämen är väldigt len och mjuk, och det går enkelt att smörja in sig med den då den är dryg och glider lätt över huden, så lite räcker en lång bit. Den går väldigt snabbt in i huden som känns len och skön efteråt, så för det får den en stort plus!

  Kan användas både på kroppen och i ansiktet.

  Doft
  I maj lanseras denna med en ny doft, och jag hittar ingenting där doften står beskriven men jag tänker rosor och blommor. Den doftar somrigt och gott, men jag personligen är inte så mycket för blomdofter tyvärr så för mig är doften ingen hit. Men ni som gillar blomdofter kommer säkert älska denna!

  Pris
  Priset ligger på 265 kronor för 100 ml. Det är ett saftigt pris, men det är ju så med ekologiska produkter. Jag tycker det är värt priset bara för att stötta ekologiska verksamheter istället för billiga syntetprodukter! Då kommer ekologiskt och naturligt bli billigare och billigare i längden :)

  - Annons -

  Svenskhalsokost.se så är det just nu rea på den här solkrämen, 239 kronor, antar att det är den gamla doften som de vill sälja bort innan den nya kommer i maj. Jag vet dock inte vad det är för doft på den gamla krämen, då jag har fått denna som pressutskick i och med den nya doften.

  Sammanfattning
  En ekologisk och naturlig solkräm med låg spf, går snabbt in i huden och är underbar att använda! Rekommenderas varmt till alla, förutom personer som inte gillar blommiga dofter.

  IMG_1567_111

  Hur duktiga är ni på att använda solskydd? :)

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Jag är så ljus, och bränner mig i princip så fort jag går ut i solen. Det är tråkigt att aldrig bli brun, men samtidigt skönt för då har jag blivit tvungen att “lära mig” skydda huden med SPF. Dessutom finns det ju BUS att fejka fram brännan med också ;) Blir dock galen på mina vänner som tycker att de inte “behöver” SPF..
   Den där verkar ju spännande, men priset känns lite saftigt för så lågt skydd som sagt.

  2. Jag köpte en tub solskydd från eBay, från märket Innisfree (For men No sebum blabla-nånting) och den har spf50, innehåller ekologiska ingredienser, men framför allt så höll den min feta hy matt i typ 10 timmar när jag testade den för första gången igår. Jag är chockad. :D Rekommenderas!

  3. Känns lite tråkigt när det är ett saftigt pris och lågt spf. Man vill trots allt satsa på en kräm med lite högre skydd om priset är lite saftigare.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish