Emelie Ohlssons Fotokurs

  - Annons -

  Var det någon som läste det här inlägget igår? Jag publicerade det, jag vet att jag gjorde det, men nu när jag vaknade så fanns det inte kvar längre? Nu har jag skrivit allting igen.

   

  Jag har gått Emelie Ohlssons fotokurs via weben, det är en grundkurs ”Get this party started” och jag är såå himla nöjd!

  Man skäms lite nu i efterhand över att man har köpt en så dyr kamera utan att lära sig den. Jag vet inte ens vilken inställning jag brukade fota med, jag kommer åt dom där knapparna och ändrar hela tiden.

  Innan trodde jag helt seriöst att TV-inställningen var till för om man ville fota en TV eller dator, utan att få sånna där flimrande ränder, haha. Har även testat detta..

  - Annons -

  Men nu är det ändring på det, och jag ska aldrig mer använda Auto! :) Kursen kostar bara 249kr, och är perfekt för oss med systemkamera som inte orkar läsa instruktionsboken.

  Emelie är superduktig, både på fotografering och på att förklara. Till och med jag som både är oteknisk och ganska ointresserad förstod precis ALLT, och tyckte att det var kul!

  Här är snygga Emelie, bilden lånade jag från hennes blogg.

  Kursen är väldigt pedagogiskt upplagd, alla beskrivningar finns både i texter och i videos vilket för mig är perfekt som gärna vill både se, höra och läsa för att lära mig! Jag gillar speciellt alla videos, där man verkligen ser hur hon trycker på kameran, hur hon står när hon fotar andra o.s.v.

  Emelie pratar så att det blir intressant, inga konstiga ord som förvirrar. Och det få ”konstiga orden” som inte har en enkel synonym förklarar hon så bra att det absolut inte är några problem att hänga med.

  Man får lära sig alla knappar och inställningar, rent ytligt på kameran. Och längre in i kursen får man lära sig grundinställningarna ISO, bländare och slutartid. Man får veta vilka objektiv som är bra till vad, och flera andra funktioner som är bra att kunna.

  Jag struntar liksom i vad som händer i kameran när man gör vissa saker och sånt där ointressant, jag vill bara veta vilka inställningar som blir bäst till porträtt, naturbilder, eller vad man nu ska fota, och det är det som är det bästa med kursen! Det är i princip bara dom viktigaste och roligaste delarna man går igenom, som verkligen gör skillnad på bilderna :)

  Man kan även ladda ner kursmaterialet, så att man kan gå tillbaka och repetera även offline eller när kurstiden är slut.

  - Annons -

  Fotade gårdagens sminkning både som jag brukar och som jag kommer göra nu, så att ni kan se skillnaden!

  Nu står jag i dagsljus utan blixt, innan använde jag mig av mina sminkspegels-lampor med blixt. Dessutom hade jag ett annat objektiv då, som inte passar lika bra till porträtt. Nu använder jag ett 50mm objektiv, vilket gör att bilderna blir som ögat ser och inte förvrängda på något vis. (Detta hade jag ingen aning om innan kursen)

  Dessutom fotar jag med lägre bländartal nu, typ 2,5 tror jag att jag hade på bilderna som blev bäst, och så lågt kunde jag inte ha på mitt tidigare objektiv.

  Jag måste fortfarande öva lite för att få bilderna perfekta, men det är ju redan en klar förbättring! Tycker ni inte? :)

  Jag använder även fjärrutlösare och ett litet stativ, så att jag inte behöver hålla i kameran.

  Se så snygga bilder jag kan fota nu! Älskar oskärpan i bakgrunden :) I slutet av kursen får man tips för bättre vardags -och bloggbilder. Superbra tycker jag! Det har vi alla användning för :)

   

  Jag har även börjat fota i RAW istället för jpeg, vilket ger bilderna bättre kvalitet och dessutom underlättar det när man ska redigera ljuset och färgerna sen.

  - Annons -

  Vill också tacka Molkan som hjälpte mig att få in RAW-bilder i photoshop :)

  Den här kursen har hjälpt mig såå mycket, och jag kan verkligen rekommendera den till er.

  Stoort tack Emelie!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  5 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish