Ett snyggare 2018

  - Annons -

  Idag är det första arbetsdagen efter jul och det hela startade med att jag glömde minneskortet från kameran och inte har några bilder till bloggen + att bilen inte startade haha, men nu är jag igång och tänkte bjuda på ett lite mer text-matigt inlägg så länge :)

  Många har som nyårslöfte/mål för nästa år att bli lite “snyggare”, det kan handla om att ta hand om huden mer, piffa till sig lite oftare eller våga använda starka läppfärger till vardags.

  Jag själv är också lite inne på det spåret inför 2018, jag började kunna ta ut lite lön ur företaget detta år men allt har gått till att 1. behålla huset jag ärvde av min mamma och 2. till renovering. Även fast vi inte gjort en värsting-renovering utan bara fixat väggar och golv så springer det iväg ekonomiskt.

  Så min förhoppning för 2018 är att kunna lägga liiite pengar på mig själv, framför allt tänker jag på garderoben. Jag har i flera år levt på andras gamla urrensade kläder och det funkar jättebra men dom är ju redan slitna från början och jag får inte in min egen stil i det hela.

  Det jag har på mig i skrivande stund, för att ge ett exempel, är helt och hållet andras kläder som jag fått när de rensat sina garderober. Det enda som är mitt från början är mina trosor haha och dom köpte jag när jag gick i högstadiet när jag var 14 eller 15 år. Och nu överdriver jag inte, min tröja är från Frida, byxor och bh är från Annika och strumporna är kvar sen mamma bodde i huset och hade en låda med strumpor hon köpt på marknad :)

  - Annons -

  Jag såg en beauty-lista i en facebookgrupp där en person skrev allt hon ville fokusera på i skönhetsväg 2018, jag tyckte det var riktigt inspirerande att läsa och vill därför dela med mig av min egen beauty-lista-2018 till er!

  Garderoben:

  • Rensa bort ALLA kläder jag inte använder eller som jag borde sluta använda p.g.a. hål (som jag i dagsläget täcker med koftor, långa tröjor osv)
  • Köpa några väl planerade basplagg som sitter riktigt snyggt och passar till allt.
  • Köpa några “roliga plagg” som piffar upp outfiten och passar till alla basplagg.
  • Därefter organisera garderoben så att allt kan hänga rakt och snyggt och att man får en överblick över alla valmöjligheter.

  Här är jag i mammas gamla tröja, bästa ♥

  Ett gäng svarta strumpbyxor ska jag investera i också, både heltäckande svarta och transparenta svarta, jag har aldrig obekväma outfits och strumpbyxor är ju en så enkelt sätt att vara fin och bekväm samtidigt – en lång stickad tröja och strumpbyxor, en avslappnad klänning och strumpbyxor, strumpbyxor med fina sockor eller till ett par klackar, så enkelt och så skönt :)

  Håret:

  • Jag ska bli bättre på att använda stylingprodukter direkt efter hårtvätt, i dagsläget fönar jag bara och sen är det för platt och flygigt dagen efter och sen platt och flottigt nästa dag och blir inte snyggt förrän 3:e dagen med torrschampo. Men om jag har i volymprodukter och lägger lite mer tid direkt efter duschen så blir det mycket mer lätthanterligt och snyggt hela veckan.

  För övrigt kommer jag nog vänta till min turkosa hårfärg växer ut helt och klippa bort det innan jag färgar igen, jag tror inte det kommer försvinna helt och har avbokat min frisörtid i januari nu. Jag har så lång utväxt redan och då kan man börja på ny kula sen med helt obehandlat hår, det var länge sen :D Måste ta en bild på efter klippning men före färg, 100% egen hårfärg, vore coolt. Om ett halvår ska det säkert funka tror jag!

  Jag trivs hur som helst jättebra i längden som jag har nu, och är otroligt sugen på att permanenta håret också, det kanske blir en helmakeover inför sommaren sen med axelkort lockigt hår ;)

  Naglarna:

  • Jag har tidigare skött mina naglar bra med olja och hemma-manikyrer vilket gjort att dom är snygga med bara lite nagellack – som jag då också varit duktig på att lacka om så att jag inte har avskavt lack hela tiden. Alla dessa punkter har jag dock blivit sämre på, renoveringen har förstört mina naglar, nagelbanden är torra och precis just nu har varenda nagel avskavt nagellack. En nagelolja ska ställas på skrivbordet på kontoret direkt! Helst skulle jag vilja börja med nagelförlängning igen men det har jag varken tid eller pengar till än :)
  - Annons -

  Mina naglar innan renovering … miss youuu haha. Det är helt min naturliga längd och ni kan läsa hela inlägget Fixa långa och friska naglar hemma för att veta hur jag brukar sköta om dom i vanliga fall :)

  Och här är från tiden då jag gjorde nagelförlängning regelbundet! Kolla in tumnageln, tänk att man vande sig snabbt vid att ha så långa.

  Och varför är detta med skönhet så viktigt då?

  Man kan tycka att det är onödigt att lägga pengar och tid på att vara ytlig och snygg. Men för mig är skönhet friskvård, det handlar inte bara om att vara snygg inför andra eller bli “perfekt” utan att jag tycker det är så himla kul och uppiggande! Jag använder inte smink och kläder för att gömma mig utan tvärtom, jag framhäver och förstärker min personlighet.

  För vissa personer är det en befrielse att bara vara helt naturlig och som man är. För andra personer är det tvärtom, jag känner mig mer fri om jag får leka som jag vill med mina färger och accessoarer!

  Det här märker jag när jag jobbar i den här branschen också, det finns vissa få personer som känner att skönhet är ett “ont måste som kvinna” som skulle må bättre av att släppa kraven på sig själva. Med dom flesta njuter till fullo av lite egentid, en lugn stund där dom blir ompysslade och sen blir mycket piggare, gladare och får extremt mycket mer inre utstrålning när de ser sig själva i spegeln. Jag jobbar faktiskt inte bara med yta utan med friskvård, det har blivit såå tydligt sen jag började med salongen :)

  Den här dagen förra sommaren minns jag att jag kände mig väldigt fin och blev därför mer pigg och glad också! Och det berodde inte på att jag hade gjort någonting speciellt egentligen utan för att jag precis börjat ta hand om mig själv igen efter att mamma gick bort då. Jag fyllde år, hade fått en ny klänning, sminkade mig typ för första gången på en månad och min syster Mia lockade mitt hår innan jobbet. Det gjorde så mycket för mig minns jag och kände att jag fick mycket mer energi bara tack vare att jag var bekväm i mig själv.

  - Annons -

  När man tittar sig i spegeln och möter en person som ser trött och glåmig ut så blir man ju inte direkt piggare. Det är ju som att stå och le i spegeln en stund så kan man lura hjärnan att man är glad och då blir man gladare :)

  Har ni någonting ni vill beauty-mässigt ni vill förändra eller göra mer av 2018? Jag tycker det är såå kul att höra!

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Föregående artikelMin Businessvecka
  Nästa artikelSnyggaste 2017
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Jag ska göra något åt mina ögonbryn år 2018, håller verkligen med dig om att smink/skönhet är något mer än bara yta. Går och stör mig på mina ögonbryn varje dag haha! Ska boka in en brynplockning snart :) hade ju helst gjort det hos dig men det är lite långt från götet. Stor kram!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish