Exit Volume Fresh Dry Shampoo

  - Annons -

  Jag fick hem pressprov på lite hårvårdsprodukter från Exit här om veckan, och har börjat med att sätta deras torrschampo på prov då oljiga jag är en riktig torrschampoholic!

  Exit Haircare är en svensk hårvårdsserie med både schampo, balsam, inpackning och olika stylingprodukter i sortimentet. Och deras torrschampo Volume Fresh Dry Shampoo är det första jag testar och jag är otroligt nöjd med det måste jag säga :)

  IMG_6393_111Beskrivning enligt hemsidan:

  “Ett professionellt volymgivande torrschampo som fräschar upp din frisyr mellan tvättarna. Detta torrschampo hjälper till att hålla håret fräscht utan att du behöver tvätta det, samtidigt som den ger en härlig volym. Exit dryshampoo tynger inte ned ditt hår och lämnar inte några puder-rester. Passar alla hårtyper.”

  Detta är alltså ett torrschampo som inte bara gör håret matt utan även ger volym, och det faller mig precis i smaken! För även om jag får upp volym när håret är nytvättat så lägger det sig som en blöt katt på huvudet efter någon dag, och då behöver det lite hjälp på traven att komma upp litegrann.

  - Annons -

  IMG_6338_111

  Så här ser håret ut någon dag efter dusch, oljigt och platt, som en pizza haha!

  Användning
  Sprayen är ganska kraftig vilket jag älskar, med mesiga sprayer så känns det som att man måste hålla in så länge för att få tillräckligt (om man har så oljigt hårbotten som jag har) och då dammar det massor i luften istället. Den här flaskan har en mer kraftig spray och man får allt i hårbotten direkt.

  Färg
  Håret blir ganska vitt, men det går bort lätt när man drar fingrarna genom håret

  IMG_6348_111

  IMG_6352_111

  Matthet
  Torrschampot är väldigt effektivt och mattar ner även när man är riktigt grisig i håret.

  Känsla
  Det finns torrschampon som känns mindre i håret, och det finns även dom som känns betydligt mer. Det här torrschampot gör inte så att håret känns superluftigt, men inte heller tungt eller strävt utan man kan dra fingrarna genom håret utan att tänka på att man har massa torrschampo i hårbotten. Jag gillar hur det känns i håret, inga konstigheter :)

  Doft
  Doften är väldigt god, fräsch och har ingen specifik doftnot man kan sätta fingret på. Men det roliga är att jag har fått väldigt mycket komplimanger över att mitt hår/jag doftar gott sen jag började använda den här, så det är verkligen ett stort plus!

  Resultat
  Håret blir fluffigt och får fin volym, ingen lejonman direkt men absolut mycket bättre än innan och det ser riktigt fint ut. Dessutom tycker jag att volymen håller i sig vilket är en egenskap jag verkligen uppskattar, många torrschampon kan nämligen ge fin volym när man puffar upp håret men sen efter någon timme så har volymen lagt sig igen så man måste puffa upp håret hela tiden. Men det slipper man med denna!

  - Annons -

  torrschampo-före-efter_111

  Hållbarhet
  Håret håller sig matt längre än med många andra torrschampon också, jag som duschar håret väldigt sällan samt har väldigt oljigt hår behöver använda denna ca varannan dag så det är skönt, att inte behöva bättra på varje dag. Så ni som inte är lika oljiga som mig kommer nog tycka att håret håller sig matt väldigt längre.

  Mild mot hårbotten?
  Jag har testat det här torrschampot ett tag nu, men inte tillräckligt länge för att kunna avgöra vad mitt hårbotten tycker än. Ni som har läst mina tidigare torrschamporecensioner vet att jag har väldigt känsligt hårbotten som börjar klias av torrschampo, och med denna så känner jag inte alls att det irriterar huden men jag känner att jag måste använda det lite längre tid innan jag vågar säga det till 100%, men det är absolut mycket mildare än många andra märken. Dessutom innehåller den vårdande arganolja som är bra både för håret och hårbotten :)

  Pris
  Flaskan innehåller 300 ml och priset är 199 kronor, vilket är ganska saftigt men för en stor flaska och bra innehåll så måste jag ändå säga att det är värt priset! Finns att köpa på frisörsalongen samt på Exitstore.se.

  IMG_6384_111

  Sammanfattning – Ett väldoftande torrschampo som är effektivt och ger en fin volym även till oss som har väldigt oljigt hårbotten. Rekommenderas varmt! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish