Fet och torr hy

  - Annons -

  AnonymAnonym sa…
  Hejhej! Jag behöver lite hudvårdstips och undrar om du kan ha svar! Jag försöker undvika att använda hudkräm då min hud i ansiktet är fet och jag lätt får vita fettprickar under ögonen. Men nu när det blir kallt så har jag blivit torr, så jag undar om det finns någon inpackning eller någon annan kur som du rekommenderar?
  Tack!

  Jag har samma problem, otroligt oljig hy som fläckvis blir väldigt torr på vintern.

  En dunderkur kan jag inte påstå att jag har, men en rutin med bra och genomtänkta produkter kan göra susen!

  Först och främst, fet hy och vita fettprickar uppkommer inte av hudkräm, utan av fel hudkräm! Jag kan varmt rekommendera Bionsen Illuminating Tonic Lotion, det är som en blandning mellan ansiktsvatten och hudkräm! Perfekt för oss med oljig hy, återfuktande men inte alls fet.

  Att helt utesluta hudkräm kan faktiskt bara det leda till ännu fetare hy, speciellt om man dessutom även är lite torr. När du då tvättar ansiktet så producerar huden mer ”fett” för att den tror att den håller på att bli uttorkad. Det blir en ond cirkel.

  - Annons -

  Den bästa ansiktstvätten som jag har testat är Bionsen Soothing Cleansing Foam, suuuperbra!!! Inte alls uttorkande, men förebygger oljig hy.

  I tvättväg finns det även en budgetvariant som är grym, det är tvålen Lactacyd som finns att köpa på de flesta mataffärer. Den återställer pH-balansen i hyn, vilket i sin tur förebygger den feta huden!

  Ansiktsmask har jag också ibland, lite olika sorter.
  Det känns alltid skönt efteråt, men kan inte säga säkert att det har funkat.

  Till sist, att peela ansiktet ungefär en gång i veckan renar huden på djupet och tar bort döda hudceller, vilket både är bra för det feta och det torra.

  Jag har ingen specifik peeling som jag använder just nu, jag blandar min ansiktstvätt med socker! Fungerar hur bra som helst, och plånboken gillar’t ;)

  Men alla är olika, min syster Mia har samma problem, och hon använder sig bara av ansiktsvatten och fuktspray!

  Jag tvättar bara ansiktet med vatten när jag duschar håret ca var tredje dag. Annars så använder jag ansiktsvatten för torr hy morgon och kväll och sen fuktspray på det! Funkar toppen!”

  Hoppas tipsen var till hjälp!
  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish