Film Noir-fotografering

  - Annons -

  Igår jobbade jag på en plåtning med Film Noir-tema i Uppsala hela dagen, superkul att komma iväg på sådana uppdrag ibland också! Speciellt när frisören Monica Werner står för håret, det är alltid så kul att jobba med henne! :)

  Det tar vanligtvis en hel dag när man ska göra en plåtning, det är inget konstigt, men jag måste nog ändå säga att detta var den längsta plåtningen jag har varit med på haha, i alla fall för att vara enbart en modell i samma miljö.

  Det som mest drog ut på tiden berodde på att det inte var en vanlig fotografering, utan fotografen använde en gammal kamera där bilderna ska fixas i mörkerrum! Så det var mycket testfotande med systemkamera innan, och sedan var det tio bilder per rulle och jag tror vi använde 3 rullar totalt. Så det var mycket fix och direktiv innan man tryckte på kameraknappen haha.

  Tänkte bjuda på lite bilder från dagen, det är lite blandat från både min kamera och mobil (kameran dog) samt Monicas mobilbilder som hon la upp på Instagram :)

  IMG_2559_111

  - Annons -

  Här står duktiga Monica och lägger upp håret på modellen som skulle få fina vågor i luggen och lockiga längder!

  Och det var också en av anledningarna till att stylingen drog ut på tiden, Tekla (modellen) var mörkbrun innan och hade precis blekt hela håret som var väldigt slitet, frissigt och elektriskt. Jag tror Monica hade i en hel hårspraysflaska innan hon var klar haha :)

  10983429_10152765577393042_4053168828570912939_n

  Och medan håret var i climazonen så sminkade jag bort Teklas sleeve-tatuering! Den var helt nygjord och de äldsta delarna gjordes i december, så den var inte oskarp direkt :) På bilden ser ni tatueringarna efter ett lager Dermablend!

  Snygg arbetsställning har jag också haha, skulle bara testa foundationnyansen, jag stod inte så hela tiden :)

  10897747_10152765764958042_7732895694455326243_n

  Sen var det sminkdags! På den här bilden ser ni att modellen har väldigt små läppar, och det skriver jag bara för att ni ska observera den snygga (och fylliga) ombréläppen jag fick till på den sista bilden i inlägget :)

  Jag målade en hel del utanför hennes egna konturer, och hon sa själv att hon aldrig har jobbat med en makeup artist som så snabbt har gjort en så snygg läpp haha. Det var ju kul att höra!

  20150208_161254_111

  Här är vi på plats och Monica kollar så att håret ser bra ut när Tekla sitter i fotoljuset!

  - Annons -

  IMG_2571_111

  Och när vi hade fotat de sista bilderna så gjorde Monica om frisyren lite! Här var hon inte klar än men jag smygfotade en bild på sminket lite snabbt emellan :) Plåtningen var i svartvitt och då gjorde sig läpparna riktigt snygga på bild!

  Helt klart en annorlunda fotografering, men lärorik, och jag är supernyfiken på att se bilderna nu! I vanliga fall har man ju sett resultatet på kameraskärmen och i bästa fall även en dator, men nu har ingen av oss en aning om slutresultatet.

  Idag är jag piggare än jag trodde så det är skönt, och ska nu ta tag i min roliga to-do-list! :)

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish