Före frisörbesöket

  - Annons -

  Nu ska jag till bästa Monica Werner igen och snygga till frillan!

  Vi ska bara fixa utväxten så det är ingen förändring på g, jag trivs så bra i det här, och så kan man ju variera tonen med färgad inpackning också. Så jag kommer nog vara så här ganska länge tror jag – men sen ska jag börja gå åt det ljusare igen i vinter/vår, men fortfarande i roséton har jag tänkt :)

  På tal om det så tänkte jag nu berätta hur jag brukar förbereda mitt hår innan jag ska till frisören och färga håret – duscha med askorbinsyra!

  IMG_3675_111

  Här ser ni min stiliga utväxt, bild tagen i morse på en nyvaken Helena.

  - Annons -

  Om man ska färga håret så kan det vara en bra idé att komma med nytvättat hår. Det är inget måste, men jag som använder mycket torrschampo och sådana produkter tvättar ur allt sånt innan. Och nu hade jag en hel del målarfärg i håret också som ni ser haha.

  Dessutom har jag alltid färgad inpackning i håret, och det ska så klart tvättas ur så gott som möjligt också så att Monica ser hur färgen ser ut. Men det var inte suuperviktigt nu, eftersom vi bara ska färga utväxten.

  IMG_3690_111

  Mitt hår ger ofta frisörerna en chock när dom färgar, det har hänt flera gånger att färgen inte blir som den ska, håret har en tendens att bli lite grågrönt. Då tipsade min förra frisör mig om askorbinsyra, det kan nämligen vara metaller i håret (som kommer från rören när man duschar) som påverkar färgen.

  Så nu duschar jag alltid med askorbinsyra på morgonen innan jag ska till frisören, det har en rensande effekt och får metallerna att släppa. Tre matskedar i ett stort glas vatten, häll det sakta i håret i duschen och låt det sitta i en liten stund.

  Man ska dock inte använda askorbinsyra regelbundet bara för att rensa håret ofta, för det har en uttorkande effekt. Så jag använder det bara innan frisörbesök, och när jag var blond så hade jag i det om håret började skifta i grönt :)

  IMG_3678_111

  Min min när Miska titta på mig och sa:
  – Ska du matblogga nu igen?
  – Ha ha ha…
  – Varför håller du i kardemumma för?
  – Åh nej har jag fotat med fel påse!?
  Men jag behövde inte ens titta på påsen innan jag insåg att Miska bara skoja, hans skratt avslöjade honom direkt ;)

  IMG_3703_111

  Och så här såg håret ut sen, betydligt mindre rött efter att inpackningen släppte :)

  Nu måste jag rusa till bussen!

  - Annons -

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Jag använder askorbinsyra också innan jag ska färga håret, tycker det blir mycket bättre resultat efter det! Första gången jag provade på det, så spraka det i hela huvet och lukta äckligt metall :D Jag har köpt en 100 grams burk på apoteket här i Finland, har inte sett det i matbutikerna. Och så blandar jag syran i schampo, tycker att det är lättare att handskas med det så.

   Kram!
   /syster Tupu

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish