Torr hy i vinter – Fotvård för vintertorra fötter

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  I höstas fick jag pressutskick från CCS med hudvårdsprodukter som innehåller karbamid – en ingrediens som är väldigt fuktbindande. Det är skillnad på ingredienser som bara skyddar fukten i huden och på ingredienser som faktiskt binder och bevarar fukten i huden.

  Jag har varit duktig på att smörja in fötterna efter varje dusch sedan jag fick detta pressutskick, så jag är mer än redo för att recensera dessa nu! Och framför allt är mina fötter redo för en spontan solsemester ;) Jag har nog aldrig haft så här fina fötter i februari!

  Det jag har testat är salvan CSS Fotvårdssalva och moussen CSS Fotmousse. Jag vill tillägga att jag i vanliga fall inte har superstora problem med torra fötter heller, dom brukar blir lite extra torra i slutet av vintern men jag kan inte bedöma om det är wow-produkter för dig med supertorra fötter och sprickor m.m. Men jag märker skillnad!

  Fötter är ju inte den roligaste kroppsdelen att fota så jag skonar er från bilder på dom ;) Men dom är riktigt fina nu faktiskt!

  - Annons -

  Användning
  Enligt förpackningen så ska man använda moussen 1-2 gånger om dagen och fotsalvan innan man går och lägger sig. Jag själv använder alltid direkt efter duschen vilket alltså blir flera gånger i veckan men inte alltid varje dag. Då är fötterna rena och uppmjukade!

  Produkterna är alltså inte menade att användas tillsammans men jag rekommenderar det faktiskt! Jag gör nämligen så att jag smörjer in moussen på hela fötterna först, sen tar jag fotsalvan bara på de områden som jag behöver extra fukt vilket för mig är hälarna, mina stortår och så smörjer jag på nagelbanden också + upp lite på anklarna för där blir jag alltid torr på vintern.

  Moussen sjunker nämligen in snabbt och blir inte alls kladdig, medan salvan däremot är ganska fet och kladdig om man tar mycket. Så jag får effekten av salvan där det behövs men går inte runt med helkladdiga fötter. Så bra!

  Fotsalvan
  På bilden ovan ser ni hur fotsalvan ser ut, en vit kräm som är väldigt dryg och ganska hård i konsistensen när man trycker ut den ur tuben. Salvan innehåller 10% Karbamid och 28% fett.

  Den har en doft av eucalyptus men påminner också litegrann om Helosan-salva i lukten. Helosan luktar lite kossa tycker jag haha, för min mormor smorde alltid in sina kossors spenor med Helosan när jag var liten vilket man ofta hjälpte till med, så jag känner mig inte direkt “fräsch” av den lukten så jag är glad över att det är lite eucalyptus i fotsalvan också. Jag vill inte lukta “laggård” efter duschen :)

  Som sagt så blir den ganska fet och kladdig om man har den på hela fötterna, så jag använder den tunt på utvalda områden bara. Lite räcker långt!

  Moussen
  Fotmoussen är väldigt härlig! Den innehåller också 10% Karbamid men är inte lika fet och sjunker in i huden snabbt. Doftfri är den också vilket jag gillar. Enkel och trevlig helt enkelt!

  Sammanfattning: Det är inte dom lyxigaste produkterna på badrumshyllan men när det gäller fötterna så vill man se snabba resultat (och inte heller en jättekul kroppsdel att lägga dyra pengar på?) och då är dessa absolut en rekommendation från mig! Moussen utan salvan blir inte lika effektiv och salvan utan moussen gör proceduren mer kladdig och jobbig – och blir det för jobbigt så blir det till slut inte av alls. Så dessa funkar bäst ihop skulle jag säga! Jag är jättenöjd!

  - Annons -

  Och våren är snart här, då är det härligt med väl omhändertagna fötter i vårskorna! :)

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish