Frågor och svar om videopodden

  - Annons -

  Kul med all positiv respons om min och Malins videopodd! Vi kommer inom kort spela in nästa avsnitt, har ni några frågor ni vill att vi ska ta upp?

  Detta är ju helt nytt för oss och självklart ska vi försöka förbättra alla smådetaljer och tar till oss allt ni skriver. Jag tänkte svara på några av era synpunkter redan nu så ni vet hur vi tänker :)

  1. “Filma närmare ansiktet”
  Vi hade lite beslutsångest om avståndet då ni säkert ändå vill kunna se mina produkter jag har framför mig på bordet? Det är en detalj jag själv saknar i vanliga sminkvideos, att det blir lite avskalat att alltid bara se produkterna när personen håller upp dom bredvid ansiktet. Men det kanske bara är jag som är extrem sminknörd som tycker att det är kul att se hur personen småpillar med burkarna och fyller på sminkpenseln med färg? :) Slår man på helskärm så tycker jag att man ser sminket ganska bra ändå.

  helena-och-malins-videopodd-smink

  Kanske kan börja klippa in bilder på resultatet i slutet? Här är i alla fall en bild på sminkningen jag gjorde i videon:

  - Annons -

  IMG_6150_111-832x1024

  2. “Bättre kvalitet”
  Denna punkt kommer att bli bättre. Min systemkamera har inte auto-fokus så vi använder syrrans digitalkamera som är mycket bättre än många digitalkameror. Dock har jag ändå planer på att köpa en ny systemkamera så det kanske blir av inom kort! Malin har också planer på ny kamera i september, så har jag inte hunnit före så blir det i alla fall bättre då.

  Dock är Youtube den största anledningen till att kvalitén blivit sämre, det är mycket bättre när man tittar direkt på datorn än vad det är på Youtube. Dessutom beror det på vilken dator man sitter vid också (vet inte varför) för på mammas dator är kvalitén mycket bättre än på min bärbara.

  Har jag någon teknisk läsare som vet mer exakt hur jag ska gå tillväga för att få bättre kvalité? :) Vi filmar med Samsung NX1100 Smart Wi-Fi Digital Camera.

  NX1100-418x400

  3. “Vi vill se lite av Malin också”
  Haha, denna punkt är det inte jag som bestämmer över utan det är bara att respektera att Malin inte vill synas offentligt på det sättet, men man vet ju aldrig om ni får en smygtitt någon gång i framtiden ;) Men vi får ofta höra att vi är lika, så tänk er en solbrun Helena med brunt hår och rakare tänder så har ni svaret hihi :)

  malin

   

  4. “Kortare filmer”
  Jag kan inte annat än hålla med er om att avsnitt 2 blev lite väääl långt! Ni anar inte hur dålig tidsuppfattning man har när jag håller på, och att jag dessutom har svårt att hålla mig kortfattad gör det inte bättre ;) Vissa filmer kommer bli kortare och vissa lite längre, men inget kommer nog bli så långt som det senaste. Inte längre än 30 minuter är vårt mål i alla fall!

  5. “Tycker det var en kul ide. Men blev så sjukt nyfiken på primern du använde i början så jag nästan inte kunde koncentrera mig. Kände ett starkt måste ha begär. :) Vart hittar jag den, vad kostar den, hur snabbt kan jag få den? :D”
  Haha jag skrattade högt när jag läste denna kommentar :) De flesta produkter jag använder är från creativemakeup.se, bland annatprimernMatte Base som är från Paese :) Den kostar 149kr och har sålt så galet bra så den är redan slut, men jag gör en ny beställning idag som borde komma nästa vecka! När du väl har beställt i webshopen så är det snabb leverans hem, alla beställningar som kommer innan klockan 16 hinner oftast  skickas samma dag, och kommer oftast  redan dagen efter beroende på hur effektiva Posten är.

  - Annons -

  Tack för all respons, vi är fortfarande amatörer på detta men det kommer bara bli bättre och bättre :)

  Kraaam!

  - Annons -
  Föregående artikelMjuk vardagssotning
  Nästa artikelMakeup of the day
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Vad kul att du skrev lite hur ni tänker med podden framöver och tycker om att få feedback för förbättringsområden, för det e ju endast då man kan bli bättre ;-) min upplevelse är att det är bättre att se ansiktet nära istället för produkterna på långt håll och hur man duttar med penslar och dylikt. Själv e jag nybörjare på smink och tycker du har så mkt bra tips, men tycker dem framgår på så långt håll. en bra idé att sammanfatta vilka produkter du använt i slutet av podden men en still bild på ansiktet för extra tydlighet ;-) men tycker ändå att ni ska filma närmare. ljudet vore också toppen att få till, din syster hörs bra men din röst är som långt bort. kanske är det eko i rummet ni befinner er i som även påverkar ljudet? Hur som haver, tror detta blir grymt med lite justeringar :-) din blogg e jätte bra!

  2. Hej! Jag har kopierat min fråga från ett annat inlägg, under Annikas favoritskugga eller vad det stod. Kom på att när man skriver under ett gammalt inlägg så kanske inte du ser det? Om man har en fråga är det bäst att ställa den efter ditt nya inlägg eller får du meddelande om att det kommer in ett nytt oavsett var man har skrivit? Vill ju inte verka tjatig ;) Men till min fråga: Jag undrar vilken färg från yag-foundation som stämmer överrens färgmässigt med glominerals natural light och golden light? Vet att du har skrivit det innan, men har tyvärr glömt bort svaret. Jag var hos en som sa att jag har kall underton med drag åt gul ton men med varm överton. Jag är ljus och blir inte så lätt brun. Fattade inte så mycket men hon sa att hon gärna hjälper mig någon gång att välja ut rätt Foundation. Men jag är sugen på att testa yag-foundation =). Kram.

   • Hej! Förlåt för att jag inte har svarat, jag har sett din kommentar (jag går inte in i varje inlägg och kikar utan ser dom senaste kommentarerna när jag loggar in i bloggen), men ibland har jag inte tid att svara direkt och får jag många kommentarer efter så är det lätt hänt att en kommentar försvinner i mängden :)

    Du låter som en Soft Latte tycker jag :) Jag skulle säga att Natural Light är ungerfär som YAG Minerals Soft Light, och att Golden Light mer är som Soft Latte. Soft Light passar dom som är väldigt bleka, men Soft Latte är lite mörkare men passar fortfarande de som har ljus hy. Om jag säger så här, på vintern när jag är så blek som jag kan bli så har jag Soft Latte, och när jag använde gloMinerals så använde jag Golden Light på vintern. Men min kompis som är mer åt Natural Light har också Soft Latte i YAG Mineral, för hon är inte riktigt så ljus som Soft Light.

    YAG Mineral anpassar sig bättre efter hudtonen än vad gloMinerals gör, så det är bättre att gå på mörk/ljushet än om man är varm eller kall. Är du väldigt blek så passar Soft Light, men i din förklaring så låter du mer som en Soft Latte!

    Hoppas svaret inte blev för babbligt och att du hängde med. Vill du vara 100% säker så säljer jag ju provpåsar av YAG Mineral för bara 5 kr styck :) Frakten är också längre om man bara köper provpåsar.

    Kram!

    • Tusen tack för svar =). Ska bli spännande att testa detta märke. Provpåsar är en jättebra idé. Kram.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish