11 steg – Göra akrylnaglar på sig själv (Steg för steg)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Kan man göra akrylnaglar på sig själv? Svar ja!

  Jag har fått många önskemål om ett mer detaljerat blogginlägg om hur jag gör mina akrylnaglar på mig själv. Här kommer det äntligen steg för steg :)

  Det tar en ganska bra stund att göra alla 10 naglar, så tips nummer ett är att göra det till en mysig stund.

  När jag fotade till detta inlägg så låg jag nedbäddad i sängen med en kopp te och Pretty Little Liars. Helt underbart! Annars brukar jag ligga i badet samtidigt eller lyssna på podd.

  Göra akrylnaglar på sig själv hemma

  - Annons -

  Här ser ni slutresultatet. Jag har inte gjort någon förlängning utan enbart förstärkning, mina naglar under är alltså exakt den här längden. Det går dock att limma på tippar först och sedan göra exakt alla steg som jag kommer visa er nu.

  Risker med att göra sina egna naglar hemma – är det farligt?

  Innan jag börjar så vill jag verkligen understryka att det är inget att leka med det här! Om du får akrylater på huden så kan man få kraftiga reaktioner. Så det är viktigt att vara ansvarsfull, samt medveten om att du faktiskt tar en risk.

  Nagelkunniga personer sparkar säkert bakut om dom läser detta och om ni testar själva så gör ni det på egen risk helt enkelt ;)

  Med det sagt så kommer här en utförlig steg för steg + länkar till produkterna som jag använder!

  Göra akrylnaglar hemma allt du behöver

  Detta behöver du för att bygga egna akrylnaglar:

  Obs jag vet inte ens om detta är exakt akrylnaglar, men man blandat med akrylpulver i alla fall.

  • Nagellacksborttagning
  • Nagelpulver, jag använder EzFlow Extra White men den finns i fler färger också.
  • Nagellim, t.ex. Essence fix it (adlink) En liten flaska tar slut ganska snabbt så bra att köpa flera på en gång om man ska fortsätta bygga naglarna. Man kan dock använda lim från andra märken också det är inte jättestor skillnad på lim och lim.
  • Spray som härdar limmet, tex Depend Gel Aktivator Spray (adlink)
  • Minst 2 penslar, absolut inga som du är rädd om.
  • Två nagelfilar – en poleringsfil, t.ex. denna från Depend (adlink) med 4 steg. Samt en kraftig som slipar ordentligt, t.ex. denna från Lyko (adlink) som är till för att forma gel- och akrylnaglar.
  • Någonting litet att blanda i, jag har en liten skål i glas. Kanske ett snapsglas upp och ner kan funka bra?
  • Jag använder en sked för nagelpulvret, men det funkar med en spatel eller vad som helst!

  Jag har alla prylar i en låda, och när jag fixar naglarna så vänder jag lådan upp och ner och har den som bord i sängen :)

  Bygg naglar själv steg för steg – förberedelser

  1. Polera naglarna med poleringsfilen. Inte för mycket för du vill inte göra nageln tunn, men så att du jämnar ut dom största ojämnheterna bara.

  Ju jämnare nagel desto mer hållbart resultat.

  - Annons -

  2. Rengör nageln med nagellacksborttagning så att den är helt ren.

  3. Häll i nagellim i skålen. Det är en genomskinlig vätska så det syns inte på bilden att jag har hällt i :)

  4. Blanda i nagelpulver, jag använder skaftet från en tesked för att hälla i.

  Update! Ett ännu enklare sätt jag kommit på är att doppa penseln i limmet, sen rakt ner i pulverburken. Man behöver nödvändigtvis inte blanda såhär på sidan. Det är mycket smartare för smeten i glasburken torkar annars. Men är det bara upphällt lim i skålen så är det flytande jättelänge och du kan jobba utan stress.

  Göra akrylnaglar på sig själv (Steg för steg)

  5. Konsistensen ska vara “lagom” tunn, den får inte vara för rinnig för då får du inte på ett tjockt lager på nageln. Men den får inte heller vara för tjock för då blir den kletig och svår att få jämn.

  Bygg naglar själv steg för steg – applicering

  limma naglar

  - Annons -

  6. Sprid ut över hela nageln. Lägg lite tjockare i mitten av nageln och var försiktig så att det inte kommer på nagelband eller ut på kanterna. Det är lättast att försöka få det så jämnt som möjligt direkt men om det blir lite ojämnt någonstans så gör det ingenting för det kan man fila bort.

  När jag var nybörjare så gjorde jag en nagel i taget. Men enklast är att:

  1. Lägga tunt lager på varje nagel på alla 5 fingrar
  2. När du lagt på femte fingret så har det första fingret redan torkat lite. Lägg då på alla 5 naglar igen.
  3. Och så bygger man upp lite i taget hela tiden.

  Första gånge jag gjorde detta så var hållbarheten sådär, men andra gången så la jag ett tjockare lager och då höll det mycket, mycket bättre! Så det är också ett tips, lägg inte för tunt :)

  Göra akrylnaglar på sig själv (Steg för steg)

  7. Spraya glue activator-sprayen så härdas allting direkt. Det luktar då ganska starkt.

  Du behöver bara göra detta på sista steget. Inte mellan appliceringarna medan du bygger upp nageln.

  8. Eftersom jag har vitt pulver så gillar jag att lägga ett extra lager på toppen av nageln, så blir det extra vitt där. Lite som en fransk manikyr med fade :) Sen sprayar man en gång till!

  Bygg naglar själv steg för steg – form och finish

  nagelfil för byggda naglar akryl gel

  Resultatet blir inte helt jämnt, inte för mig i alla fall. Men det gör inget för det filar man sen! Därefter gör jag alla dessa steg på resten av naglarna också.

  fila naglar

  9. När jag är färdig med alla naglar så gör jag snabbt rent skålen med lim innan limmet hinner stelna.

  Sen kommer vi till det som jag tycker är det mysigast – luta dig tillbaka och börja fila! Jag tar alltså den grova filen och filar på ovansidan av nageln så att det blir en jämn yta. Samt formar till kanterna.

  fila naglar hemma

  10. Sen tar jag poleringsfilen och polerar naglarna så blir dom lena och blankare.

  nagellim

  11. Jag avslutar med genomskinligt lack för att få den där snygga högglansiga effekten. Nagellack sitter mycket bättre på byggda naglar så jag brukar aldrig bättra på det faktiskt utan det sitter tills jag gör om naglarna nästa gång.

  Jag använder det också för att skydda naglarna från missfärgningar, jag brukar inte kladda så mycket men det kan ju hända att man råkar få t.ex. fransfärg på naglarna när man jobbar med en kund :)

  Hållbarhet akrylnaglar

  Hållbarheten beror dels på hur mycket påfrestning det är på naglarna, men det är också individuellt. Annika gör sina naglar med exakt samma material men på henne håller det mycket längre! Över en månad. Mina håller i ca 3 veckor, även när Annika gjort på mig så det har inget med skickligheten att göra.

  De håller också längre om jag bygger med tippar än om jag bara har på mina naturliga naglar.

  Jag brukar “snygga till” dom efter 2 veckor om jag varit aktivt. T.ex. när jag bodde i hus och grejade mycket med ved och sånt. Jobbar jag bara hemifrån så håller de såklart längre.

  Det kan nämligen släppa lite i kanterna, men då är det jätteenkelt att fila lite och lägga på mer lim så sjunker det in under materialet och så ser dom nygjorda ut igen.

  Sen brukar jag göra om dom helt efter 3-4 veckor.

  Göra akrylnaglar på sig själv (Steg för steg)

  Det tar lite tid så det är ingenting som vem som helst har tid eller tålamod till. Men för oss som har tålamod så är det väldigt rogivande måste jag säga!

  Hojta till om ni har några frågor!

  Läs även:  Fixa långa och friska naglar hemma

  Kram ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  6 KOMMENTARER

   • Ja det kan man väl säga :) Antar att detta är samma typ av akrylpulver som man använder när man gör riktiga akrylnaglar. Men vet inte exakt, köpte bara exakt det som min kompis använder. 100% hobby-nivå.

  1. Jätte bra inlägg med bilder och beskrivning, blir jätte sugen på att prova 😊 men har en fundering

   När du fyller på efter någon vecka hur gör du då,
   filar du bort all akryl och sedan lägger helt nytt?
   Eller måste man lösa upp nageln med något så att den lossnar?

   • Det går att fylla på det som vuxit ut bara om naglarna hållit sig snygga, men jag har hållit på med massa ved hemma så mina har fått lite sprickor i sig så därför har jag gjort om dom helt istället. Det kan ju komma bakterier i sprickorna och dom vill man inte bygga in :)

    Jag har gjort lite olika, jag tar ofta ett långt bad på helgen och då har jag tagit bort akrylen i bitar (hat bitit bort dom haha) men då kan naglarna under bli lite förstörda så jag rekommenderar det inte. Jag har också testat med aceton och det löser upp sig ganska bra då så har löst upp, filat, löst upp o.s.v. Naglarna mådde mycket bättre av det fast aceton är ju ganska uttorkande också så man får smörja in nagelbanden ordentligt sen. Kram! :)

  2. Tjusigt ju! Nästan sugen på att prova. Men hur fyller du på efter några veckor? Eller tar du bort allt och lägger dit nytt? Blir ens riktiga naglar fula och skadade under limmet när man tar bort det och hur gör man? När du applicerar, tar du på hela nageln och även “ovansidan på tippen”?
   Och, hur var det med ögonskugga under ögat, brukade du använda någon ögonskuggsprimer där? Kram 😍

   • Jag har tagit bort och lagt på nytt, men det går att fylla på om dom hållit sig fina och utan sprickor. Mina har inte blivit skadade eller fula än i alla fall, men det kan dom nog absolut bli om man har känsligare naglar. Jag tar gel på hela nageln :)

    Jag brukar använda primer även till ögonskuggorna under ögat. Inte alltid i ögonvrån dock för där brukar dom hålla bra ändå + brukar inte vilja ha ett lika intensivt, pigmentrikt resultat där :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish