Har jag mina kreativa sminkningar ute bland folk?

  - Annons -

  En vanlig fråga som jag ofta får, och fick senast för någon dag sedan, det är om jag går ut med mina sminkningar även när jag gör lite mer kreativa och färgstarka ögonmakeuper – och svaret är ja!

  Nu gör ju inte jag så galna sminkningar så som t.ex. Linda Hallberg, men jag förstår vad ni menar :)

  Dom enda gångerna jag tvättar bort det bara för att jag ska visa mig bland folk, det är dels om jag har väldigt tåriga ögon vilket jag har i perioder. Då kan det ibland bli värre av sminket om jag har gjort någonting mer kreativt, när man pillat länge kring ögonen och använt en del starka produkter som t.ex. Mixing Liquid.

  Eller om jag, vilket händer då och då, har testat en produkt som jag inte gillar, t.ex. en foundation i fel färg eller som blir kaos med min oljiga hy, då vill jag inte visa mig för det känns som att folk tror att resultatet är dåligt för att jag är dålig på det jag gör. Ångestframkallande haha.

  Men t.ex. för några dagar sedan gick jag till ICA så här, och är så van själv att jag tänkte inte ens på det:

  - Annons -

  IMG_3873_111

  Och följdfrågan blir då alltid “får du mycket reaktioner?”, och på den frågan svarar jag – inte så mycket som man kan tro faktiskt.

  Är jag i Gimo så är nog personerna kring mig så vana, på ICA vet dom att jag kan komma 100% partyfixad en tisdagsmorgon och sedan helt ofixad och slarvig på lördagskvällen. Och folk som känner mig är så vana att dom knappt reflekterar längre haha.

  Men rör jag mig på andra ställen så kan det ibland komma komplimanger, t.ex. i kassan i butiker och så. Jag har nog aldrig fått så mycket komplimanger som när jag jobbade i lunchrestaurangen på Länsförsäkringar. Men nej det är inte supermycket faktiskt, jag ser att folk tittar lite extra ibland men det är sällan dom säger någonting.

  När det väl händer så är det i alla fall alltid komplimanger! Och jag blir lika glad varje gång :) Att höra att man är “fin” och “snygg” och sådant är ju trevligt oftast, även fast man ibland tröttnar på hela utseendefixeringen. Men att ge komplimanger för någons sminkning är att berömma personens talang och kreativitet, och det är en av de snällaste sakerna man man säga till någon tycker jag :)

  Mer färg och utstickande sminkningar till folket säger jag! ♥

  - Annons -
  Föregående artikelPink Berry makeup
  Nästa artikelRose gold makeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Tycker det är så tråkigt att folk är rädda för att gå ut i lite mer utstickande sminkningar när man oftast bara får komplimanger för det.. Fått lite blickar när jag gått ut i vääldigt utstickande, men vem bryr sig. När jag varit ute i blått/grönt/lila läppstift har de flesta varit trevliga och undrat över märke eller sagt att det ser coolt ut. Oftast män som tyckt att det är spännande med. Tjejer är alldeles för dömmande mot varandra, tråkigt nog. Vi är ju så fabulösa att det är onödigt!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish