Helena tipsar – Toppenbra produktkombo!

  - Annons -

  Nu vill jag tipsa er om en produktkombo från två olika märken som jag har fått pressutskick på, både jag och min hy tycker riktigt mycket om dessa tillsammans! :)

  Det är dom här produkterna! Ett serum för akne och oljig hy, ett ögonserum och en fuktkräm med hyaluronsyra. På bilden ser ni min hy precis efter hudvårdsrutinen med dessa produkter, väldigt återfuktad och klar!

  Miska kollade på mig ganska nära här om dagen och sa “vad fin hy du har!” så till och med han har märkt skillnad :)

  Min hudtyp
  Eftersom all hudvård inte passa alla så tänkte jag börja med att kortfattat förklara hur min hud är, för det är ganska väsentligt i varför jag tycker att dessa produkter är så himla bra ihop.

  - Annons -

  Min hy är oljig och har en del finnar, men samtidigt är den känslig, blir lätt röd och kan lätt kännas yttorr och stram efter hudvårdsrutinen.

  Det svåra för mig är att hitta hudvård som är tillräckligt återfuktande och feta (oljig hy behöver olja) men utan att lägga sig som som en fet yta på ansiktet som förstör hela sminket eller får mig att vakna upp på morgonen och se ut som att jag har en blank mask på ansiktet.

  Men dessa produkter tillsammans gör att min hy känns fuktbombad och samtidigt ren och klar utan finn-utbrott och eller en fet hinna på hudytan!

  Nu till produkterna:

  HynE Anti Age Cream
  Jag börjar inte recensera produkterna i samma ordning som dom appliceras utan vill börja med att hylla fuktkrämen från det nya svenska hudvårdsmärke HynE! Märket är startat av Susanne Liljeberg som är en av inredningskedjan GRANITSs grundare.

  HynE Anti Age Cream är en fuktgivande hudkräm med en stor dos hyaluronsyra som är bakteriell och kan binda vatten upp till 1000 gånger sin egen vikt. Fuktkrämen hämmar hudens åldrande, ger en plumping-effekt på linjer och ska passa alla hudtyper.

  Förutom hyaluronsyra så innehåller fuktkrämen bland annat canolaolja, glycerin, solrosolja och rosmarin.

  Jag är lite trött på definitionen “anti age” dock måste jag tillägga, att förklara att en produkt är bra för äldre hy o.s.v. är ju självklart bra men just att någonting är “anti åldrande” känns fel, det är ju inte fel att det syns på huden att det åldrats?

  Användning & formula
  Fuktkrämen är en “24-timmarskräm” och kan användas både morgon och kväll. Formulan är en “gel-kräm” som glider på otroligt lätt på huden och är väldigt dryg, lite räcker långt. Framför allt går den in fint i huden och även jag som har oljig hy kan använda ganska mycket kräm (även fast det inte behövs) utan att oroa mig för att sminket kommer sitta dåligt eller liknande. Så jag lyxar till det och öser på ganska mycket kräm bara för att det är härligt! :)

  - Annons -

  Annars är det en vanligt problem för mig, jag måste ta väldigt lite av vissa fuktkrämer för om jag tar för mycket så förstör det hela sminkbasen. Så jag tycker det är väldigt trevligt att kunna smörja in mig riktigt ordentligt!

  Doft
  Den doftar väldigt milt, i princip ingenting.

  Resultat
  Jag har använt denna kräm i ca 2 månader och min hy är i det perfekta stadiet av otroligt återfuktad men samtidigt inte för fet!

  Vad gäller anti age-effekten så har inte jag riktigt rätt hudtyp för att kunna avgöra på rynkor och linjer, men huden känns spänstig och fin samtidigt som det är svårt att avgöra om det är för att den är så återfuktad och välmående eller om det är just hyaluronsyran som gjort skillnad :)

  Förpackning
  Det enda jag inte är ett fan av är fuktkrämer i burk, för man ska ju aldrig ha fingrar i burkarna och jag är inte så mycket för att behöva använda en spatel.

  Här är en klick på handen!

  Pris
  595:- kostar fuktkrämen och finns att köpa på märkets egen hemsida hyne.se. Burken innehåller 30 ml.

  Så det är inte ett budgetmärke direkt och hade jag betalat den själv så hade jag varit lite mer sparsam vid appliceringen, jag har använt upp halva burken redan och brukar även använda den på dekolletaget och älskar att ösa på lite eftersom att jag kan ;) Men rent ekonomiskt så kan jag säga att den är väldigt dryg, lite räcker långt och räcker nog väldigt länge om man är mer sparsam!

  - Annons -

  Nu till serumen! På morgonen använder jag enbart fuktkrämen efter rengöring och ansiktsvatten, men på kvällen kompletterar jag med serum före, ett för ansiktet och ett för ögonen.

  Solution by Victus
  Solution by Victus är ett hudvårdsmärke som fokuserar på att hudvård ska vara enkelt men också ge resultat. Det är väldigt tydliga beskrivningar både på hemsidan och på framsidan av produkterna. Så här står det om märket på deras egen hemsida: “Solution by Victus är en svensk hudvårdsserie som är utvecklad av kosmetiska kemisten Liliane Sallander tillsammans med input från Victus hudterapeuter och önskemål från en testpanel bestående av skönhetsintresserade slutkonsumenter.”

  Solution by Victus Stay Away Serum
  Jag har använt serumet för aknebenägen och oljig hy i ca 2 veckor nu och tycker att det är såå bra! Min hud har blivit klarare på en väldigt kort stund och även fast jag fortfarande har lite småfinnar så känns den väldigt ren och fräsch.

  Produktbeskrivning
  “Stay Away är ett djuprengörande serum som balanserar talg-produktionen. Serumet verkar antibakteriellt och bevarar hudens fuktnivå utan att skada eller torka ut den naturliga hudbarriären. Stay Away används både för att motverka befintlig akne och för att förhindra uppkomsten av ny akne.” står det på hemsidan.

  Serumet innehåller bland annat salicylsyra, glycerin, A-vitamin (Retinyl palmitate) och B-vitamin (Niacinamide).

  Användning & formula
  På förpackningen står det att den kan användas morgon eller kväll, men jag använder den bara på kvällen för på hemsidan står det att den absolut inte ska solexponeras och därför enbart får användas på natten. Lite missvisande budskap där, men det handlar väl om att man kan använda den på morgonen om man inte är i solen tänker jag. Men jag har testat den under smink i alla fall och det funkar också, om ni undrar över det :)

  Formulan är som en tunn gel-olja som är lite.. seg? Lite svårbeskriven känner jag haha. Men den sjunker in jättesnabbt i huden, typ direkt! Den känns inte jätteåterfuktande utan man känner att man behöver ha en fuktkräm på efteråt.

  Resultat
  Det är få produkter jag upplever att jag får snabba resultat av, men när jag började komplettera fuktkrämen från HynE med detta serum under så började min hy väldigt snabbt att bli mer klar, finnarna blev färre och framför allt så känns den väldigt fräsch!

  På oljigheten känner jag ingen skillnad alls, men jag tror aldrig att min oljiga hy kommer försvinna så jag hade blivit mer svimfärdigt chockerad om den hade skapat magi på den punkten hehe ;)

  Doft
  Jag frågade Miska “Vad tycker du den här luktar? Jag har en konstig association och vill veta vad du känner” och vi tänkte på exakt samma sak, så sjukt, att den luktar finlandsfärja haha! Jag vet inte om dom båtarna luktar så längre men vi åkte mycket med Silja Line när jag va liten, då man fick röka på båtarna och det luktade typ spilld alkohol, snus och rök i baren.

  Nu tänker ni “waaah det vill jag inte ha i mitt ansikte!” medan det för mig är ett härligt barndomsminne haha. Men då vill jag tillägga att 1. jag tror inte att alla kommer tycka att den luktar illa och 2. lukten försvinner direkt när man lagt på fuktkrämen. Det är som att den “ångar” lite men när den sjunkit in så försvinner det helt. Så man går inte runt och sniffar på den här lukten resten av kvällen :) Så det är både negativt och positivt i samma!

  Kollar man på ingredienslistan så innehåller den väldigt mycket alkohol, det kan ju förklara en del av bar-associationen haha.

  Förpackning
  En fin glasflaska med pipett, trevlig tycker jag!

  Pris
  459:- och finns att köpa på märkets hemsida solutionby.se och innehåller 30 ml.

  Här ser ni konsistensen/formulan lite tydligare i bild :)

  Solution by Victus For Your Eyes
  Serum för ögonen, hur lyxigt? Jag har inte brytt mig så mycket om huden kring ögonen förut, jag har använt ögonkräm såklart men rent tankemässigt bara lagt på det utan djupare tankar. Men nu känner jag mer att huden kring ögonen är rolig att ta hand om och vårda lite extra! Jag har liksom blivit sugen på svalkande ögonmasker och sånt där :)

  Jag har inte problem med påsar under ögonen men känner att huden där är väldigt tunn och skör, och har börjat få lite förändringar i hudstrukturen också med smålinjer och sånt. Absolut inget som stör mig dock, jag tycker att det är fint!

  Produktbeskrivning
  “For Your Eyes är ett vårdande serum framtaget för den tunna och känsliga huden kring ögonen. Serumet återfuktar och minimerar fina linjer. Verkar på svullnader och ”påsar” omkring/under ögonen.” står det på hemsidan.

  Användning & formula
  Serumet har en lätt, tunn och flytande formula som sjunker in snabbt! Jag applicerar direkt med pipetten och duttar in försiktigt med fingertoppen. Väldigt trevlig att använda!

  Resultat
  Jag har ju inte så mycket problem kring ögonen att jag ser synliga resultat på 2 veckor utan ser denna mer som en långsiktig produkt som skämmer bort den tunna huden under ögonen.

  Förpackning
  Också en pipettflaska i glas och är hälften så stor som serumet för ansiktet.

  Pris
  499:- och finns att köpa på märkets hemsida solutionby.se och innehåller 15 ml.

  Konsistensen på ögonserumet är lite lättare än ansiktsserumet.

  Sammanfattning – Man ska ju inte blanda märken hur som helst men dessa tre produkter tillsammans funkar verkligen bra för min hy och jag kommer använda varenda en tills dom tar slut! Jag kommer till och med sörja fuktkrämen lite när den är slut och inser att jag borde börja snåla lite haha. HynE kommer att lansera fler produkter och jag är redan sugen på ögonkräm och läppbalsam från märket!

  Och både märkena överlag tycker jag känns som väldigt hög kvalité och fina ingredienser, så oavsett hudtyp så kan jag rekommendera att testa både HynE och Solution by Victus!

  Någon av er som testat dessa märken? :)

  Kram på er och ha en härlig fredag och helg! ♥

   
  - Annons -
  Föregående artikelMakeup med NYX Glitter
  Nästa artikelMin businessvecka v. 18
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish