Hur får man långa och starka naglar?

  - Annons -

  Så typiskt, jag har som vanlig på torsdagar varit på Creative Make Up hela dagen, och såg allt för sent att mitt tidinställda morgoninlägg inte hade publierats. Gick in och kikade nu och såg att det var tidsinställt till oktober haha, sån framförhållning har jag faktiskt inte :)

  Hur som helst. För några månader sen så skrev jag ett inlägg på Modernmom.se med tips på hur man kan få långa och starka naglar, och det var väldigt uppskattat så jag tänkte ta upp det igen :)

  Jag har i hela mitt liv trott att jag helt enkelt inte har generna för att få långa och fina naglar. De har alltid varit mjuka och så tunna att de i princip är genomskinliga, de har skivat sig och gått av hela tiden.

  Men för ca ett år sedan så blev jag mer och mer noggrann med min nagelvård, och jag märker en så enorm skillnad! Mina naglar blir så långa att jag måste klippa dom med nagelsax (har aldrig hänt förut), de är mycket starkare och dessutom är de inte alls genomskinliga längre.

  Förändringarna jag har gjort är inte så stora egentligen och jag tänkte dela med mig av mina tips till er idag, men det jag främst har gjort, som jag tror har bidragit mest, det är att smörja in nagelbanden!

  - Annons -

  få-långa-naglar1-670x452

  Så här trodde jag aldrig att mina naglar skulle kunna se ut! Bilden är inte helt ny för nu har jag klippt naglarna lite, för att dom inte skulle vara lika långa när jag fotar mina swatch-bilder :)

  Det finns så klart tusentals olika tips på hur man får längre och starkare naglar, men här kommer de tre punkterna som jag gör och som funkar för mig:

  Tips 1 – Smörj in nagelbanden!!
  Det här är nog det som har gjort störst skillnad på sikt. Naglarna “tillverkas” vid nagelbanden, så det säger sig själv litegrann att ett friskt nagelband kommer ge starkare naglar. Jag har hört att man ska smörja in nagelbanden tre gånger om dagen, riktigt så duktig har jag inte varit men minst en gång om dagen i alla fall.

  Den bästa nagelbandsinsmörjningen är den som blir av ;) så välj en produkt som går enkelt och snabbt att använda, och ha den ligga bredvid sängen/datorn/tv:en eller liknande så att du smörjer in nagelbanden regelbundet.

  Jag har inte använt enbart en produkt under hela tiden utan testat lite olika, både krämer och oljor. Det viktigaste är att använda en tunn produkt med så små molekyler att det går in i den tunna huden kring naglarna, och just nu använder jag Benecos ekologiska Nail Care Pen, den är toppenbra!

  IMG_1769_111

  Benecos Nail Care Pen (79 kr) är en ekologisk nagelbandsolja med naturliga ingredienser, bland annat jojobaolja, mandelolja, kokosolja, sheasmör, kamomill och vitamin E och F som tillsammans återfuktar, reparerar, vårdar, skyddar och lugnar torra och irriterade nagelband.

  Man skruvar enkelt i botten på pennan för att få olja i penseln, vilket gör att man enkelt även kan välja vilken mängd man önskar. Jag har testat många liknande produkter som antingen är för torra eller för kladdiga, men den här är perfekt.

  Oljan går snabbt in i huden också och nagelbanden blir mjuka och smidiga!

  - Annons -

  IMG_1773_111

  Tips 2 – Pilla inte under naglarna
  Jag vet inte riktigt vad huden under naglarna kallas på ”riktigt”, nagelplatta? Hur som helst, det blir ju som ett stöd för nageln så det är bra om den får vara så lång som möjligt. Pilla därför inte med vassa föremål under naglarna! Det bästa är om nageln sitter fast i huden enda ut i fingerspetsarna. Ni ser vad jag menar på markeringen på första bilden i inlägget.

  Använd en nagelborste för att göra rent på undersidan, och använd inte naglarna som verktyg så att nageln och nagelplattan förstörs av den anledningen heller.

  Tips 3 – Använd acetonfri nagellacksremover
  Jag använde alltid remover med aceton när jag tog bort nagellacket förut. Det både stinker och torkar ut, inte alls bra! Nu använder jag Paese Nail Polish Remover som är acetonfri samt både vårdar naglarna (med vitamin E, F och glycerin) och doftar dessutom gott av tropiska frukter! :)

  IMG_6017_111-kopia-2

  Paeses nagellacksremover är en supersmart pumpflaska, så man bara trycker med bomullen mot öppningen så får man ut en lagom mängd! :)

  På den här bilden hade jag långa salongsnaglar, oj oj oj vad långa dom var ibland när jag inte hade fixat dom på länge haha. Mångas naglar blir slitna när man som mig har haft gelnaglar i ett år, men mina är ändå hur fina som helst ändå och det är tack vare att jag sköter om dom!

  På tal om det förresten, fortfarande trillar det in frågor om mitt samarbete med nagelsalongen och om rabatten fortfarande gäller. Senast två dagar sedan. Men det gör det alltså inte, jag har inte längre något samarbete med det företaget och går ni dit så får ni betala fullpris.

  Hoppas att tipsen var till hjälp, och kom ihåg att det tar tid att få fina naglar från grunden, man märker skillnaden först när den nya nageln har vuxit ut utanför nagelplattan!

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Hej. Den som hade så fina naglar ändå. The body shop har en nagelolja och även handbutter som är väldigt bra. Almond heter serien och oljan är som på den på bilden. Som en penna med borste i änden.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish