Hur funkar brun utan sol?

  - Annons -

  Igår lanserades Eco by Sonya på Byher.se – en ekologisk brun utan sol med 100% naturliga ingredienser! Läs mer info om ingredienserna och företaget i mitt tidigare inlägg här om ni missat det :)

  Här kommer lite tips på hur brun utan sol fungerar, och hur man använder Eco by Sonyas brun utan sol Invisible Tan på bästa sätt!

  eco-by-sonya-before-after - kopia

  1. Rengör huden
  Börja alltid med en varm dusch och skrubba huden ordentligt så att döda hudceller försvinner. Då kommer brännan bli mycket mer hållbar! Brun utan solen fäster nämligen på de döda hudcellerna, så den hud du skrubbar bort kanske annars hade “fallit av” av sig själv imorgon, och då tagit mycket av brännan med sig.

  Viktigt dock att inte skrubba huden med en skrubb som innehåller mycket olja, oljan kommer lägga sig som ett lager på huden och göra så att brun utan solen inte kommer in ordentligt.

  - Annons -

  skrubba-huden

  2. Torka huden
  Det är viktigt att inte vara fuktig efter duschen, torka huden ordentligt! Och ska du applicera brun utan solen direkt efter så kan det vara bra om du avslutade duschen med lite svalare temperatur, så att du inte är varm och blir småsvettig efter duschen. Huden ska vara helt torr.

  3. Smörj in huden med brun utan sol
  Med många brun utan sol så brukar man rekommendera att smörja in torra områden med en fuktighetsgivande kräm innan, så att huden inte suger upp mer kräm där och blir mörkare än resten av huden. Detta tycker jag dock inte att man behöver med Invisible tan, den blir jämn ändå!

  Jag brukar alltid börja med fötter, ben, mage, rygg (be gärna om hjälp till ryggen om möjligheten finns) och sedan ansikte, bröstkorg, armar och till sist händerna. Jag brukar tvätta händerna ordentligt direkt efter (skrubbar med nagelborste kring naglarna på och handflatorna) och sedan applicerar jag på enbart ovansidan av händerna. Då får man ett finare resultat! För övrigt är det bara att smörja in sig som med vilken hudlotion som helst, ta lagom mycket (inte för lite, inte för mycket) och massera in i huden så att du får lotion överallt.

  Glöm inte mellan tårna och mellan fingrarna, och var även noggrann på halsen och vid öronen, det är vanliga ställen att missa.

  brun-utan-sol-på-händerna-före-efter

  Direkt efter
  Invisible tan doftar gott och går in snabbt i huden! Man blir inte snustorr utan känner att man har smort in sig, men man är inte kladdig heller och kan klä på sig nästan direkt. Dock är det viktigt att inte få vatten på huden de första 6 timmarna!

  Jag brukar smörja på kvällen och lägga mig i sängen på en gång, och efter 8 timmars sömn har man en brun och snygg bränna när man vaknar, och kan duscha om man vill utan att färgen släpper.

  Underhåll brännan
  Om man vill ha ett ännu mörkare resultat så kan man smörja in sig en gång till dagen efter! Men för att bara “hålla brännan vid liv” så rekommenderar jag att smörja ca var 3:e eller 4:e dag, de döda hudcellerna försvinner lite hela tiden och därmed blir också brännan ljusare och ljusare.

  Viktigt också att även smörja in sig med vanlig fuktighetsgivande lotion dagarna efter, på en välmående hud så försvinner brun utan sol på ett mer diskret sätt, annars kan det försvinna ojämnt.

  - Annons -

  Hållbarhet
  Smörjer man inte in sig alls så är nästan att färg borta efter en vecka, för mig tar det typ 9 dagar. Det är lite individuellt för det handlar om hur snabbt de döda hudcellerna försvinner.

  Vanliga frågor:

  Varför blir resultatet fläckigt?
  Har man en bra brun utan sol så handlar det oftast om att man missar ställen när man smörjer in sig, men det kan också bero på att man inte har skrubbat sig ordentligt, att man har svettats efter insmörjningen eller att man har använt en duschkräm som lämnar en “hinna” efter sig. Jag tror också att vissa personer har lättare att bli fläckiga än andra, oklart varför dock.

  IMG_2117_111

  Så här såg mina händer ut efter en incident med en annan brun utan sol för typ ett år sen haha!

  Kan man rädda ett fläckigt resultat?
  Brun utan sol sitter ganska hårt på huden, men jag tycker det är väldigt effektivt att ta en dusch, värma upp huden och skrubba på fläcken.

  Fläckar det ner kläder och sängkläder?
  Brun utan sol aktiveras inte på tyg, så om du spiller på ett klädesplagg eller liknande så ska det inte bli brunt. Däremot när du har bruna hudceller som lossnar dagarna efter (ofta i sängen där man svettas och ligger mot lakanet) så kan de fastna på tyg och se brunt ut. Detta brukar oftast försvinna i tvätten, men har du vita lakan som du är rädd om så kanske du inte bör ligga på dom när du använder brun utan sol.

  Kan man sola med brun utan sol?
  Ja, brun utan sol fungerar inte som en solskydd på något vis utan du blir lika brun som om du inte hade haft brun utan sol. Men det syns inte lika tydligt, eftersom du redan är lite fejk-brun.

  Luktar Eco by Sonya som klassisk “brun utan sol-lukt”?
  Lukten från brun utan sol kommer inte från krämen, det är processen i huden som luktar!

  eco-by-sonya-invisible-tan

  - Annons -

  Hoppas att inlägget var till hjälp! Och som sagt, Eco By Sonya Invisible tan finns nu på Byher.se! Den är inte bara den bästa brun utan solen jag har testat, utan även ekologisk och 100% naturlig! :)

  Kram på er ♥

  - Annons -
  Föregående artikelBlack & white smokey eye
  Nästa artikelTa hand om dina händer
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish