Hur jag använder Micellar Water

  - Annons -

  Micellar Water kan användas på lite olika sätt, men generellt säger man att det både är sminkborttagning, rengöring och ansiktsvatten i samma produkt.

  Det speciella vattnet innehåller kortfattat laddade partiklar, små “fettdroppar”, som drar åt sig olja och smuts från huden. Det hela är ganska komplicerat och är lite överkurs på molekyl-nivå. Men det rengör alltså på djupet genom att suga upp smuts och dyligt från dina porer, nästan som en magnet :)

  IMG_7142_111

  Jag gillar sminkborttagning som man sköljer med vatten, som funkar som en tvål, och sedan remover för vattenfast smink om jag har en hårdare ögonsminkning. Jag gillar nämligen att öppna upp porerna ordentligt med varmvatten eftersom jag har väldigt oljig hy. Och efter det så använder jag micellar water (som ansiktsvatten på en bomullstuss) och då ser man på bomullen att den blir smutsig av sådant som inte försvunnit ur porerna med rengöring och vatten.

  Men framför allt så klarar jag mig inte utan micellar water på morgonen! Porerna stöter ut smuts och olja ur huden när man sover, så man (inte alla, men i alla fall jag) känner sig alltid lite äcklig i huden när jag vaknar.

  - Annons -

  Och eftersom jag har en väldigt känslig hy trots att den är oljig, jag märker jag att huden kan kännas lite irriterad om jag tvättar den med massa vatten morgon och kväll 7 dagar i veckan. Vatten torkar ut huden nämligen. Så på mornarna brukar jag bara använda micellar water, man ser då på bomullen hur mycket smuts och blä det kommit ut under natten trots att man var helt ren när man gick och la sig. Och sen känns huden otroligt ren, mjuk och fräsch, utan att använda vatten!

  Användning – Jag använder Paese Micellar Solution, häller litegrann på en bomullstuss och rengör ansiktet med den. Behöver inte sköljas bort med vatten och funkar även som ansiktsvatten så det behöver man inte komplettera med. Och som sagt så använder jag den efter “vanlig sminkborttagning” på kvällen då jag gillar att använda vatten, och sedan som den enda rengöringen på morgonen.

  1422291715-7902

  Paese Micellar Solution är ekologiskt certifierad och innehåller 100% naturliga ingredienser. Har en formula baserad på naturmaterialet NatraGem(TM)S140 som tack vare D-pantenol har fuktgivande och lugnande egenskaper.

  Den kostar 99 kronor och finns på Byher.se :)

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish