Hur man inte ska tvätta sminkborstarna

  - Annons -

  Ibland gör man så tokiga saker, att man i efterhand inte ens fattar hur man kunde komma på tanken. Hur kunde jag inte förstå att detta inte skulle fungera… :)

  Jag tycker det är megatråkigt att tvätta sminkborstarna, och eftersom jag har så många så brukar jag bara ta en ny ren borste istället för att tvätta den som jag har använt.

  Detta resulterar i att jag sedan står där med en hel hög med sminkborstar som ska tvättas på en gång, men jag gör hellre så för då kan man slå på lite musik och dricka en kall Red Bull samtidigt och göra en mysig grej av det.

  Men för några dagar sedan hade jag även lite tidsbrist när jag skulle få bort hela den där högen med smutsiga borstar, så jag fyllde en stor bunke med hett vatten och diskmedel och lät borstarna ligga där i säkert en timme. “Jättebra nu kommer all smuts ha löst upp sig och då går det jättesnabbt sen” tänkte jag med ett leende.

  Förutom att sminkborstar inte riktigt tål att ligga länge i hett vatten, ni kan ju säkert gissa vad jag har brottats med de senaste dagarna. Limmet löstes upp i vattnet så att skaftet lossnar jätteenkelt, och jag får limma sminkborstar hela dagarna känns det som.

  - Annons -

  *Dumma, dumma dumma*

  IMG_9709-630x1024

   

  När jag ändå pratar om det så kan jag säga några snabba tips om just sminkborsttvätt:

  * Syntetborstar går att tvätta med vanligt diskmedel
  * Borstar med äkta hår tvättas med schampo och balsam, och ibland är det bra att även göra en inpackning.
  * Det finns även speciell sminkborstrengöring man kan köpa, om man har råd att lägga pengar på en sådan detalj. Det viktiga är att dom blir rena tycker jag.
  * Man kan dessutom köpa speciell “sprit” för sminkborstarna, så att man kan få bort alla bakterier mellan tvättarna. Det är bra! Speciellt om man har slarvat med tvätten ;)
  * Tvätta dina sminkborstar ofta, de som används till puderprodukter kan du tvätta en gång i veckan, men penslar till krämiga produkter bör tvättas direkt efter användning.
  * Låt penslarna torka liggandes. Ställer man dom med stråna ner så förstörs stråna, och ställer man dem med stråna upp så kan vatten rinna ner där stråna sitter fast och och lösa upp limmet.
  *Gnugga inte för hårt när du tvättar, speciellt inte på borstar med äkta hår! Toppen på stråna förstörs lätt, och då känns borsten sträv.

  Slutgiltigen, var nogrann när du tvättar dina sminkborstar, gör det ofta och gör inte om samma misstag som jag! :)

  - Annons -
  Föregående artikelVita naglar
  Nästa artikelVårfärger
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish