Internutbildning för våra makeupartister

  - Annons -

  Vi får ny personal på salongen inom kort, och jag sitter just nu och skriver ”utbildnings-häften” men info om alla våra märken och produkter. Jag är uppe i 10 stycken A4 nu och har inte ens gjort hälften haha :)

  Men jag är riktigt peppad på att komma igång, och allt förarbete kommer ge resultat!

  IMG_5682_111

  Skriva, skriva, skriva, skriva, skriva!

  Vi måste vara fler makeupartister på plats här, bloggen och webshopen var ett heltidsjobb för mig (mer än heltid egentligen) redan innan vi öppnade salongen så det är ju omöjligt att ensam ha hand om bokningar och butiken och samtidigt hålla samma standard på allt annat. Och själva konceptet med min butik är ju att jag bara säljer sådant som jag själv älskar och kan stå för till 100%, vissa produkter har jag använt varje dag i flera år, och testar allt innan vi tar hem det. Varje produkt måste ”kvala in” i butiken haha.

  - Annons -

  Men jag ser mig verkligen inte som en försäljare, jag bara informerar och rekommenderar produkter som jag vet fungerar och så får kunderna välja själva :) Och det viktigaste för mig är att mina makeupartist-kollegor känner samma sak, och framför allt har lika mycket kunskap.

  Så nu lägger jag ner min själ och massor av krut på att få våra nya tjejer att bli riktigt vassa! Både på sortimentet och hur man kan använda produkterna på bästa sätt, det finns så mycket info som jag har automatiskt i huvudet men som har krävt erfarenhet och flitig användning av produkterna för att komma på, t.ex. att en primer från ett märke blir en perfekt kombo med ett puder från ett annat märke o.s.v.

  Och även om jag pratar och visar alla produkter så är det ju omöjligt att komma ihåg allting, jag kan prata i flera timmar i streck och bara mala på med all info. Och hur duktig makeupartist man än är sedan tidigare så går det såklart inte att bara hoppa in och börja med märken och produkter man inte vet så mycket om. Då är det perfekt med ett häfte som man kan plugga på innan man börjar, men det tar tid att skriva allt! :)

  IMG_5685_111

  Jag har sån gam-nacke att jag får ont i nacken och överdelen av ryggen om jag sitter för länge vid datorn vid ett vanligt skrivbord, så dom här liggfotöljerna är rena miraklet för mig! Det ser ut som att man sitter och slappar, men man får ju mer jobb gjort om man sitter bekvämt. Dom borde ha en sån här på alla kontor, man kan jobba hur länge som helst utan rast ;)

  Nu ska jag fortsätta med mitt skrivande, och om några timmar kommer en fin grön smokey eye som jag har fotat steg för steg till er!

  Kraaaam ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish