IsaDora Golden Edition Eyeshadow

  - Annons -

  Som ni kanske minns så fick jag ett pressutskick med IsaDoras kollektion “Golden Edition” i december, och föll bland annat pladask för guldglittret till ögonbrynen :)

  Nu har jag äntligen även testat IsaDoras Eye Shadow Palette Golden Edition* som är en palett med 5 ögonskuggor, och jag kände direkt att jag ville göra en look med den guldiga för att sätta den på prov!

  Men även fast den skuggan är superfin, så gillade jag den inte till 100% faktiskt. Jag kan absolut tänka mig att använda den på mindre delar av sminkningen, t.ex. kombinerad med en brun ögonskugga. Men ensam, så som jag använt den i dagens sminkning, så gillar jag den inte alls faktiskt.

  Och det är för att skuggan, som är väldigt skimrig och nästan metallisk, bara är fin där ljuset ligger på, men där den inte får ljuset direkt på sig, t.ex. på ytterkanterna av sminkningen och längs globlinjen (lite beroende på hur man har huvudet vinklat mot ljuset) där blir den mörkare och går mer åt det orangebruna hållet.

  Så det ser ut som att jag har skuggat med en mörkare skugga, i en ganska ful orangebrun nyans, i kanterna, och i vissa ljus ser det även ut som att jag har gjort en ojämn uttoning. Inte alls smickrande.

  - Annons -

  Med andra ord, jättefin skugga om man t.ex. vill ha den på små delar av sminkningen eller faktiskt skuggar med en mörk fin ögonskugga i kanterna, men sotat på hela ögonlocket så är det ingen hit tyvärr.

  IMG_6935_111

  Här är en bild som jag fotade lite underifrån, och då är den jättefin för då får den mer ljus på sig! Men ni kommer se vad jag menar på de andra bilderna:

  tutoriall_111

  1. Ögonskuggsprimer, Pixi Eye Bright Primer
   Guldig ögonskugga på hela ögonlocket
  2. Tona ut kanterna (och här ser ni att det är en mörk konstig fläck på ytterkanten, den är inte mörk där om man vrider lite på huvudet, men den ser mörk ut p.g.a. hur ögonskuggan reflekterar, och inte reflekterar, ljuset)
  3. Mörk plommonlila kajalpenna längs vattenlinjen och undre fransraden, Paese Linea Automatic Eyeliner (Plum Glam)
  4. Ljus ögonskugga i ögonvrån (denna tyckte jag om dock)
  5. Svart mascara på övre fransarna, gloMinerals Water Resistant Mascara
   Och här ser ni sminkningen när jag blundar.

  Med andra ord, ögonskuggan är jättefin men så här på hela ögonlocket blir den guldiga ögonskuggan inte superbra.

  IMG_6983_111

  Ser ni att det är mycket mörkare i ytterkanterna? Fast det är samma skugga på hela ovansidan av ögat.

  Det finns skuggor som skiftar olika beroende på hur ljuset ligger på dom, men som gör det på ett snyggt sätt, och den här blir inte så på ett snyggt sätt enligt mig.

  Bassmink:
  Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
  Foundation – gloMinerals Pressed Base Foundation (Golden Light)
  Puder som neutraliserar rött – gloMinerals Redness Relief Powder
  Contouring – Pixi Book Of Beauty Contour Creator
  Rouge – Pixi Book Of Beauty Blush Palette
  Makeup Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist
  Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

  Läppar – Dr. Hauschka Lip Liner (Aubergine)

  - Annons -

  IMG_6958_111

  Så jag är inte jättenöjd med sminkningen, men det är ju en recension i sig som kan vara till användning för er tänkte jag :)

  Någon av er som testat den här skuggan? Vad tycker ni?

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Helena! Hjälp mig, jag har avstått i år och dagar från att dra på mascara på mina under fransar. Dom är super långa, jag vill inte klippa av dom, men jag funderar på det.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish