Läppenna på hela läpparna + Ljus sminkning

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Kommentar av Janie
  “Åh, jag är så dålig på att använda läppstift osv, känns bara som att det kladdas ut / försvinner och blir fult på en gång :(“

  Kommentar av Ann:
  “Känner verkligen igen mig i Janies beskrivning. Läppstift är kört för min del, det smetar bara och flyter ut så kanterna blir ojämna. Läppenna sitter förvisso men brukar torka ut läpparna så det ser hemskt ut efter några timmar. :( Är det fel läppenna eller finns det något magiskt knep för att slippa torra fnssiga läppar efter några timmar? Den där nyansen är för övrigt helt galet fin. Intensiv och dramatisk men ändå harmonisk på något sätt.”

  Jag fick dessa två kommentarer på denna sminkning för några dagar sedan. Jag svarade Janie och skrev att läpparna (i inlägget hon kommenterade) är en läppenna applicerad på hela läppen, så det är inte kladdigt alls och håller jättebra.

  Idag har jag den pennan på mig igen, och kom därför på att jag måste ju så klart dela med mig av mina tips kring det här med läppenna! :)

  IMG_4239_111
  1. Först och främst beror det på vad man har för penna, vissa blir suupertorra medan andra kan vara lite för krämiga för att kallas läppenna enligt mig. Ett mellanting är bäst, och Dr. Hauschkas läppennor är en bra blandning mellan torr och krämig, så dom sitter bra utan att bli så där fnasiga.

  - Annons -

  2. Men även fast pennan inte gör läpparna fnasigt torra så kan det ändå kännas torrt, för det är ju en torr produkt och har man torra läppar redan innan så blir det en torr känsla. Det jag brukar göra då är att ha på pytte, pyttelite läppbalsam innan! Paese Balm Lipgloss är perfekt till detta, det behövs bara superduperlite för att få den där mjuka känslan på läppen, och då får man ingen glans eller färg som stör heller, bara en återfuktad läpp. Då går det superenkelt att måla med pennan och samtidigt få mjuka, fina och återfuktade läppar.

  3. Och skulle det behövas mer återfuktning under dagen så är det också väldigt enkelt att applicera mer läppglans (fortfarande så lite att det inte ger någon glans) och då bättra på lite med pennan också samtidigt. Då håller sig huden på läpparna mjuka och smidiga (och snygga!) från morgon till kväll :)

  Den här läppennan är nu på rea på Byher.se och kostar 99:- istället för 140:-.

  IMG_4261_111

  Det blev en väldigt enkel sminkning igår då jag åkte väldigt tidigt på morgonen och fick lite tidsbrist. Volymmascara, tunn eyeliner, glittrig highlighter i ögonvrån och mörk läppenna är då ett av mina säkra kort!

  Highlighterpenna i ögonvrån och innerst på ögonlocket, Elizabeth Mott Smooth Shadow Creamy Eye Pencil
  Svart eyeliner längs övre fransraden, Palina Drama Queen Perfect Liner.
  Svart mascara på alla fransarna, LCC 18 Hours Mascara

  IMG_4249_111

  Läppenna, Dr Hauschka Lip Liner (06 Aubergine)
  Ansiktsprimer – Paese Makeup Base Matte
  Foundation – Zuii Organic Powder Foundation (Ivory)
  Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder
  Bronzer – Paese Bronzing Powder (1M)
  Rouge – Zuii Organic Sparkle Rouge (Melon)

  Denna sminkning är förresten den sista sminkningen i den här hårfärgen, ni får se min nya hårfärg senare idag! :*

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  3 KOMMENTARER

  1. Ren och snygg sminkning. Så jag antar att du inte har ögonskuggsprimer till detta, utan bara det andra grundläggande? Eftersom det inte kan hamna på ögonlocket på det sättet..? :)

   • Ja det stämmer :) Men har man problem med oljiga ögonlock så kan det vara bra att ha ögonskuggsprimer ändå (+ puder), så att mascaran inte kladdar + att foundationen också kan lägga sig i veck. Men det är inget måste till en sån här sminkning. Jag satte hållbarheten på mascaran på prov även i denna sminkning hehe, så jag har ingen primer :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish