Läppenna som ögonskugga

- Annons -

Dagens sminkning är lite lik den jag gjorde här om dagen, där jag hade rouge som ögonskugga. Idag har jag gjort ett annat test – läppenna som ögonskugga!

Jag tog min favorit-läppenna och målade läpparna, och blev sedan extremt sugen på att ha den kring ögonen också. Jag trodde att det skulle vara svårt att få jämnt, men hör och häpna det här var huur enkelt som helst! Det beror självklart på vilken penna man använder, men med denna var det verkligen busenkelt :) Så kul!

Läppennan jag har använt är Benecos Natural Lip Liner i nyansen Brown, så snygg!

Bassmink:
Foundation – Yag Mineral Foundation (Soft Latte)
Concealer – gloMinerals Under Eye Concealer (beige)
Highlighter (matt) – Paese Kashmir Eyeshadow (667)
Contouring – Paese Bronzing powder (1m)
Rouge –  Maybelline Master Blush Palette (Adlink)
Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

- Annons -

Brynpennor – gloMinerals Micro Brow Liner (Dark Brown)
Bryn-fibrer – Maybelline Brow Precise Fiber Filler (Dark Blonde) (Adlink)

Jag har aldrig riktigt förstått varför den heter just Brown, den som bestämde det var inte så påhittig direkt haha. Den är nämligen inte brun, utan mer nedtonad rosa. Dessutom har den en jättefin lyster!

Jag grundade med ögonskuggsprimer för att få en hållbar sminkning, för även fast pennan fäster bra så vill jag ändå att mina ögonlock inte ska bli oljiga under dagen. Sen duttade jag på mineralfoundation över det (men vilket puder som helst fungerar) för eftersom pennan inte fixerar primern lika effektivt som ett lager torr ögonskugga så behövs ett puder för att primern ska sluta vara krämig.

Sen var det hur enkelt som helst att applicera pennan på ögonlocket.

Pennan jag har använt är som sagt Benecos Natural Lip Liner i nyansen Brown.

 1. Ögonskuggsprimer, Pixi eye bright primer
 2. Mineralfoundation på hela ögonlocket, gloMinerals Pressed Base (Golden Medium)
 3. Måla pennan i nederkanten av ögonlocket så nära franskanten du kan komma
 4. Fyll på med pennan på hela ögonlocket
 5. Titta rakt fram i spegeln, var lätt på handen och dra med pennan precis över globlinjen så att det blir som en fin skuggning. Eftersom underlaget är torrt och jag var lätt på handen så blev det mjukt direkt, men man kan också ta en liten borste och dra lätt fram och tillbaka för att jämna ut om det behövs. På denna bild har jag inte gjort det dock utan enbart varit lätt på handen.
 6. När du sedan blundar så kommer det vara ett område på ögat som inte har någon färg, på huden som är inuti globlinje-vecket när du tittar, fyll i det också.
 7. Måla med pennan på undersidan av ögat också
 8. Vit ögonskugga i ögonvrån, Paese Kashmir (601)
  Svart mascara på alla fransarna, Magnetic Lash Mascara

Klart!

- Annons -

Önskar er en fantastisk dag ♥

 

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

4 KOMMENTARER

 1. Ja jättefin och så duktig!
  Men jag saknar ditt röda hår, dina sminkningar poppade på ett helt annat sätt ihop med håret 😊

  • Taack! Åh kul med feedback på det :) Jag kan också känna så ibland samtidigt som jag kan tycka att det röda håret tog över lite? Att alla dom bilderna ser likadana ut för att det bara är det röda håret man ser haha. Men kul att höra andras synvinkel! :) Kram!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish