Läsarfråga – Fotografering

Jonna sa…
“Hej Helena! Jag ska på en fotografering om ca 1 vecka, och skulle verkligen behöva din hjälp med en sminktutorial, då jag ska fixa sminket själv. Fotograferingen äger rum på en äng med blommor och högt gräs och jag ska ha på mig en vit spets bustier och en turkos kjol, plus lockar i håret. Jag har blåa ögon och blont hår. Jag förstår inte hur jag ska matcha det jag har på mig med blommorna, så snälla hjälp mig! Tack på förhand.”

Åh det lät som en härlig fotografering! Ska det bara bli en vacker bild eller är det någonting som ska vara i fokus?

Det låter i alla fall som en drömsk och glad bild så jag hade inte gjort en för tung sminkning, men samtidigt måste man ändå tänka på att det ska synas bra på bild så det är smart att inte göra den för neutral heller. Det är en balansgång :)

Tips!
Förstora ögonen med en ljus vattenlinje och ljusa ögonskuggor innerst på ögat, men glöm inte bort att markera ögonen med lite mörkt också så att dom poppar fram lite mer, antingen med en skarp eyeliner och/eller genom att applicera en mörkare skugga skugga i ytterkanterna.

Jag vet inte vad det är för färg på blommorna, men med en turkos kjol + blommor så hade jag nog varit lite försiktig med färgerna, så att bilden inte känns “plottrig”. Antingen hade jag gjort en ljus och somrig sminkning i ljust, guld, ljusrosa och brunt, eller så hade jag valt bara en färg ur allting som jag hade snappat upp – exempelvis en brun sminkning med turkos eyeliner, eller knallrosa blommor, neutral sminkning och knallrosa läppar.

Det är lite svårt för mig att göra tutorials nu när jag fortfarande bor hos mamma (det är för varmt i lägenheten!) men denna sminkning kanske skulle kunna vara någonting:

lumene-blueberry-eyeshadow-palette-4--sandy-island

Fler bilder hittar du här! Eller kanske denna sminkning fast i andra färger? :)

Hoppas du fick lite inspiration i alla fall! Och har du fler frågor (eller vet färgerna på blommorna) så är det bara att hojta till.

Lycka till!

 

Föregående artikelSmoky light
Nästa artikelVampyren

LIKNANDE INLÄGG

Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

2 KOMMENTARER

  1. Hej jag är jättesugen på att beställa hem YAG foundation men undrar lite hur bra täckning det är? Jag har tyvärr lätt för att rodna och bli röd om kinderna när det är varmt etc. och jag letar efter en foundation som täcker bra men jag vill inte se för kakig eller sminkad ut :)

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

INSTAGRAM

SENASTE INLÄGGEN

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish