Läsarfråga – Primer

Felicia sa…
“Hej! Jag har på sistone blivit mycket mer intresserad av sminkningar, en del tack vare din blogg. Väldigt bra inspiration! I alla fall, så har jag ett problem. ALL ögonskugga lägger sig i globlinjen/försvinner helt efter bara 3-4 timmar. Jag har provat några olika primers, t ex Too Faced Shadow Insurance, Urban Decay primer potion, Lumenes eyeshadow base, elf primers och MAC paint pot. Jag har även provat med concealer (kicks egna och mac pro longwear), med och utan puder ovanpå primern osv. Jag har testat både billiga och dyra ögonskuggor, lite skillnad är det men jag måste fortfarande göra om nästan allt efter några timmar.

Finns det något jag kan göra åt detta, eller är det bara att acceptera att jag får bättra på sminket hela tiden? Detta är jättejobbigt, uppskattar verkligen om du svarar. Tack på förhand!”

Vad roligt att jag har lyckats inspirera dig, det gör mig jätteglad! :)

Det vanligaste felet man gör när man använder primer är att inte mätta den ordentligt med ögonskugga. Om du lägger någonting fuktigt på ögonlocket så kommer det vecka sig när man blinkar om det inte blir torrt snabbt.

Dutta på ögonskuggan och tryck fast den i primern, dra helst inte med borsten i sidled förrän du fått på all ögonskugga. När du har lagt ett lager ögonskugga så kan du alltid dutta på lite extra för att vara säker på att du har lagt tillräckligt och fixerat primern.

En annan detalj som kan spela roll är om du applicerar för mycket  primer, då kommer det i princip vara omöjligt att fixera den med ögonskuggan och då förblir den fuktig och lägger sig i vecken efter ett tag. Man ska ha ett jämnt lager som täcker ytan du ska sminka på, men det får inte bli tjockt.

IMG_0636sd

 

Jag använder Lumenes ögonprimer, som du också har testat, och den håller för mig hela dagen och kvällen även när jag använder superbilliga skuggor.

Hoppas mina tips fungerar för dig, lycka till! :)

Föregående artikelBilliga nailfoils
Nästa artikelUpdate

LIKNANDE INLÄGG

Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

INSTAGRAM

SENASTE INLÄGGEN

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish