Läsarfråga

“Hej! En snabb fråga angående hudvård. Jag har alltid rätt mycket finnar, samtidigt som jag ofta är ”flagigt” torr på många ställen i ansiktet. Och om jag använder produkter för torr hy får jag finnar, använder jag för fet hy blir jag helt uttorkad. Snäääälla ge mig tips på bra, helst billiga, produkter, känner mig helt lost…”

Hej! Mitt svar blev så långt så jag tar det i ett inlägg istället, tror det är fler som har samma problem som du!

Det allra bästa är att gå till en hudvårdssalong och göra en hudanalys, om du verkligen vill vara säker på vilken slags produkter du behöver.

Men det låter lite som att du är torr, för en torr hy i obalans kan också få finnar. Hur länge testade du produkter för torr hy innan du gav upp? Ofta tar det 1-2 månader för huden att vänja sig vid ny hudvård nämligen, och då kan man få finnar av bara den anledningen! Det är många som inte tänker på detta, och ger upp produkterna innan dom får se resultatet.

Om man är osäker så är det i alla fall bättre med produkter för torr hy fast man är fet, än tvärtom.

Det kan också vara så att du har en blandad hy, som helt enkelt är torr på vissa ställen och fet på andra. Så är jag! Jag brukar blanda lite produkter (fast från samma märke) och känna efter själv vilka som funkar. En mild rengöring samt ansiktvatten för känslig hy, och sedan krämer för oljig hy är det som funkar bäst för mig!

IMG_0976
Så här ser min hy ut nu, fotades idag direkt när jag vaknat, före rengöring och allt sådant.

Det jag har märkt är att jag i alla fall föredrar naturliga produkter. Då kan man testa sig fram själv utan att det blir jättefel, med syror och sådana ingredienser är det superviktigt att man får rätt för sin hud.

Jag använder märket Sanctum som är naturligt och ekologiskt, och kommer skriva mer om min nya hudvård när jag har testat den fullt ut. Men Yves Rocher och Lumene är också märken som använder sig utan naturliga ingredienser i sina produkter, och dom är också väldigt prisvärda!

Hoppas mitt svar var till hjälp :)

Föregående artikelSmycka mobilen
Nästa artikelValborgssminkning

LIKNANDE INLÄGG

Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

INSTAGRAM

SENASTE INLÄGGEN

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish