Loelle Rosenvatten

Rosenvatten är en typisk sådan produkt som man inte tror att man behöver förrän man har testat det. “Vad är rosenvatten?”  tänker många av er nu, det är destillerade rosenblad!

Destillerat vatten är renat vatten, man har alltså tagit bort salter, tungmetaller och sådana främmande ämnen som finns i vårt kranvatten. Kortfattat så destillerar man vatten genom att koka det och enbart fånga upp vattenmolekylerna i ångan. Och har man rosblad i vattnet man destillerar, så blir det rosenvatten! (Om jag har förstått det rätt i alla fall)

Rosenvatten fungerar som ansiktsvatten och förbereder huden för ansiktskrämen genom att neutralisera ph-värdet. Det är även svalkande, uppiggande, svagt sammandragande och ökar blodtillförseln i huden. Det går att spraya i ansiktet även när man har sminkat sig, som en återfuktande face mist, och kan även vara bra direkt efter att man har sminkat sig om man har fått en väldigt pudrig bas, det tar bort den pudriga känslan.

Man kan även använda rosenvatten i matlagning, eller om man behöver en vätska att blanda ut saker med exempelvis skönhetsprodukter och liknande.

342-ec8eadb2a70c4020b16320a136c4b5e5

 

Loelle säljer ekologiskt rosenvatten från staden Kalaat M´Gouna i Marocko.Kostar 139kr.

Jag gillar denna väldigt mycket, främst för att den är så skön att spraya på huden. Sprayen är perfekt och ger mjuka pyttesmå droppar som svalkar huden utan att det blir obehagligt kallt. Toppenbra i sommarvärmen! :)

Doften kanske ni kan gissa ;) den doftar rosor och Miska beskrev det som”gammal människa” haha. Men jag som inte brukar gilla blomdofter tycker faktiskt att denna är god, den doftar så milt.

Så med andra ord ger jag en tummen upp till denna, bra flaska, bra vatten och bra att den är ekologisk!

Visste ni förresten att rosenvatten fortfarande använd när man bygger moskéer? Då blandas rosenvatten i murbruket, så att byggnaden doftar när solen ligger på. Smart! :) När jag blir rik och bygger mitt eget hus ska jag göra så fast med liljekonvalj, gott!

Kram! :)

Föregående artikelStressa inte inför bröllopet
Nästa artikelHårväxt i ansiktet

LIKNANDE INLÄGG

Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

INSTAGRAM

SENASTE INLÄGGEN

sv_SESwedish
en_USEnglish sv_SESwedish