Markerade ögon 45+

  - Annons -

  Igår sminkade jag Oili igen, hon skulle inte göra någonting speciellt utan ställde bara upp som modell till bloggen :)

  Ni som följer mig på Modern Mom har säker sett före- och efterbilderna på grundsminket som jag la med nudh mineral? Ni andra kan läsa det här!

   

  Just denna sminkning gjorde jag för att visa en detalj som många säger är “big no no” för äldre kvinnor, och jag tänkte illustrera varför det inte alltid rekommenderas men också att det faktiskt är snyggt ändå!

  Det jag pratar om är att markera undre fransraden, man tipsar nämligen ofta personer som fått lite hängiga ögon med åldern att man ska fokusera det mörka ovanför ögat för att det ger ögat ett “lyft”. Om man mörkar ner under så drar man ner ögat lite, och gör så att det kan se ännu mer ledset och hängigt ut.

  - Annons -

  Alla “regler” kan vara svåra att ta till sig och förstå utan att se det i praktiken, och alla måste inte följas heller. Därför vill jag visa denna sminkning nu så att ni själva kan bestämma om ni vill markera under ögat eller inte.

  Min personliga smak tycker att man absolut kan göra det, men om man har väldigt hängiga ögon så bör man inte glömma övre fransraden också för att få mer balans :)

  Väldigt simpel sminkning med färg, skarp eyeliner och skimriga skuggor. Alla detaljer som oftast inte “äldre” använder, det vanligaste är mjuka, matta sminkningar i naturliga nyanser.

  Jag tycker att man måste våga lite mer även när man kommit upp i åldern lite! Det blir självklart svårare att sminka sig, och man kanske inte känner sig snygg i allt man hade förut, men det man känner sig snygg i ska man aldrig sluta med :)

  Den gröna ögonskuggan är från nudh mineral, nyansen Silk green.
  Under ögat har jag lagt nyansen Cyklamen Bronze, också från nudh mineral.

  Hon ser lite sur ut på efterbilden hehe, det beror inte på sminkningen för hon hade fortfarande inte sett sig i spegeln ;)

  Som ni ser (?) så drar den mörka undre fransraden ner ögat lite mer, men samtidigt ser ögonen mycket större ut.

  - Annons -

  Många skulle nog känna sig lite översminkade om man som Oili aldrig sminkar sig annars, men jag vill visa effekten av sminket och sen får ni själva avgöra vilka detaljer ni tycker om eller inte gillar alls.

  Men jag kan säga att jag älskar den gröna skuggan på henne, superfin färg eller hur! :)

  - Annons -
  Föregående artikelMåndagmorgon
  Nästa artikelLäsarfråga – Budgetsmink?
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  11 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish