Matta ner oljig hy under dagen

  - Annons -

  När man har oljig hy så är det viktigt med nedmattande produkter för att inte grundsminket ska bli förstört, dels för att huden ska hålla sig matt längre men också för att det ska hålla när man bättrar på det efter några timmar.

  Annars kan sminket släppa lite under dagen, antingen när man bättrar på det, eller så ser det kakigt ut redan innan man pudrar sig. Oljan har då löst upp basen och fått den att ”smälta” som många förklarar att dom upplever det, att den liksom glider och lägger sig ojämnt.

  Nedmattande produkter håller huden matt hela dagen om man inte är superduperoljig, men jag som har 97% talgproduktion (när jag skannade min hy hos en hudterapeut) blir ändå lite blank i slutet av dagen och behöver bättra på sminket. Men det är stor skillnad på att behöva bättra på varje timme, eller 1-2 gånger per dag. Och utan nedmattande smink innan så håller inte sminket för att bli påbättrat så länge heller, då släpper det eller ser kakigt ut.

  Men med bra produkter så får du en hy som håller sig matt betydligt längre, samt blir som nysminkad igen efter att du bättrat på sminket! :)

  matta-ner-oljig-hy-före-fter

  - Annons -

  Så här såg jag ut en dag förra veckan före och efter jag mattade ner mitt smink på kvällen. Jag sminkade mig mellan 10-11 på morgonen, har inte bättrat på sminket alls under dagen, och dessa bilder är fotade 18.00.

  Jag har inte ens bättrat på läpparna faktiskt, och åt sprödbakad fisk med mos och remouladsås till lunch, så jag har inte varit försiktig med dom heller. Bra hållbarhet va? Behövs lite mer färg på ena sidan men annars ser det super ut ju :) Det är gloMinerals Suede Matte Crayon från Byher.se.

  oljig-hy

  Jag grundade med nedmattande bassmink på morgonen för en hållbar bas, och sen har jag använt blotting paper och nedmattande puder för att matta ner på eftermiddagen.

  Basen jag använde på morgonen:
  Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
  Foundation – gloMinerals Pressed Base Foundation (Golden Light)
  Puder som neutraliserar rött – gloMinerals Redness Relief Powder
  Makeup Fixing Mist – Pixi Makeup Fixing Mist
  Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

  Efter 8 timmar:
  Blotting paper – gloMinerals Blotting papers
  Nedmattande puder – Paese Bamboo Silk Powder

  IMG_3932_111

  Blotting papers absorberar oljan direkt från huden utan att förstöra din makeup. Varje häfte innehåller 100 ark som är gjorda av abaca blad (bananplanta från Filippinerna) och mjuk trämassa.

  Anledningen till varför blotting papers är bra är för att om man bara mattar ner genom att lägga puder på basen så kommer oljan att sitta kvar på huden, och pudret du lägger på jobbar då bara på att suga upp oljan du redan har i ansiktet. Men om du först tar bort överflödig olja och sen pudrar så kommer pudret att finnas i förebyggande syfte och även absorbera upp den nya oljan som kommer ut ur huden efter några timmar till. Du får alltså inte bara en snyggare matt hy direkt fri från olja, utan den håller sig matt längre också :)

  Bra nedmattande smink jobbar nämligen på att absorbera oljan, och är inte igentäppande så att oljan inte kommer ut, då får man finnar! Därför är det bra att ta bort så mycket olja som möjligt manuellt, så har resten av sminket inte lika mycket att suga upp.

  IMG_3943_111

  - Annons -

  Riv av ett ark från häftet och tryck försiktigt på huden, med fokus på t-zonen.

  IMG_3951_111

  Är man så oljig som mig så behöver man dutta i hela ansiktet, och inte bara T-zonen :)

  IMG_3952_111

  Man ser direkt på pappret att det blir blött av oljan som sugits upp!

  blotting-paper

  Och som ni ser så är pappret ändå ganska rent sen, och det är tack vare att basen är så bra från början som den inte också släpper och hamnar på pappret. Med många andra foundations så hade hela pappret varit hudfärgat annars.

  IMG_4020_111

  Avsluta med Paese Bamboo Silk Powder, som absorberar ev. olja som finns kvar på huden samt ligger där i förebyggande syfte och suger upp den oljan som kommer att komma också.

  IMG_3988_111

  Fint va? Man kan inte tro att jag varit sminkad en hel dag redan, men lite mer läppstift i mungiporna bara sen var jag redo för julbord med kollegorna på salongen :) ♥

  - Annons -

  Det är bara att kommentera om ni har några frågor så svarar jag så fort jag kan.

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish