Min businessvecka v.1

  - Annons -

  And so it begins – det nya året med nytt sätt att jobba, nytt sätt att bo och litegrann ett nytt sätt att tänka också. Nu kör vi :)

  Premiär för nya salongen!
  Det känns så konstigt att säga nya salongen, för mig är det ju gamla salongen eftersom det var där jag började jobba med Annika för 4 år sedan nu :) Hur som helst så öppnade vi dörrarna för vår nygamla salong i onsdags!

  Vilken jäkla kaos det var innan vi fick varje sak på sin plats! Möbler, lådor och säckar med prylar. Det kändes nästan hopplöst där ett tag :)

  - Annons -

  Vi tog dom sista kunderna i gamla lokalen på nyårsafton så det var först på nyårsdagen som vi kunde flytta “på riktigt” och då körde jag och Miska från tidig morgon till sen kväll för att få det sista på plats. Pjuh!

  Så skönt när vi äntligen kunde sätta upp denna lapp och ändra alla kunders boknings-sms till “VI HAR FLYTTAT” :)

  Väldigt bra att inte flytta så långt, om någon kund går till fel ställe så är det bara längre ner på samma gata. Google säger 2 minuter men det tar typ 30 sekunder om man inte fastnar i rödljus.

  Kl. 08.00 den 2 januari öppnade vi äntligen och även fast det fortfarande var mycket pyssel kvar så hade vi kommit tillräckligt långt för att kunna ta kunder :) Här står jag och plockar upp ögonskuggor till försäljning.

  Jag ska fota bilder på hur salongen ser ut och visa er men jag vill få lite mer grejer på plats först. Väggarna är helt omöjliga att skruva i (fast vi har en slagborr) så vi måste låna en riktig värstingborr av en snickare för att få upp det sista. Så det är mycket nu som är olika typer av nödlösningar :) Roligare att visa bilder när allt är klart!

  En av grejerna som inte blivit färdigt än är att sätta upp logga och sånt i våra skyltfönster. Alla andra företag har ju också semester över jul så det tar lite tid. Så vi har satt dit lite provisoriska skyltar bara för att folk ska se vad det är för företag där inne.

  Men den här skärmen i skyltfönstret fixade jag i veckan och den blev jättebra! Sitter precis bredvid dörren.

  - Annons -

  I skyltfönstret bredvid ser man in på vår skärm i vänthörnan också :) Så kan man se lite bilder på våra behandlingar.

  Att vakna av polisen & tur i oturen
  Natten till den 2 januari vaknade vi runt tre-tiden av att Annikas mamma ringde och sa “polisen har varit hos er och knackat på, men Annika öppnar inte”.

  Annika sov med öronproppar eftersom det var storm ute och vi sover ju i gästhuset.

  Den 1 januari flyttade vi allt det viktiga från gamla lokalen, kassan, datorerna och försäljningsprodukter. Samma natt, alltså bara timmar senare, så krossade stormen ett av våra stora skyltfönster som gick sönder totalt!

  Vi behövde inte låsa upp när vi kom på morgonen sen, bara att knata rakt in i väntrummet haha.

  Vi vet inte exakt hur det hände men glasrutorna är väldigt otäta och skallrar så fort en buss åker förbi så vi tror att stormen helt enkelt bara fick det att brista.

  Hade detta skett en dag tidigare så hade det varit extremt mycket jobbigare, för då hade vi haft större oro över värdesakerna där inne och behövt åka in direkt. Nu kunde vi somna om och ta tag i det dagen efter istället. Hade det skett två eller fler dagar tidigare så hade vi haft riktigt mycket problem för då skulle vi ha kunder där inne och det var lika kallt inne som ute!

  - Annons -

  Vi är tacksamma över att det skedde “rätt datum”, hur stora är oddsen att vi flyttar dagen innan? Men detta är ändå någonting vi verkligen inte behöver precis just nu när vi har dubbelhyror, ökat dom anställdas arbetstider (högre lönekostnader) och renoveringskostnader med nya lokalen. Dessutom är inte januari den mest uppbokade månaden heller om man säger så…

  Vi hyr nämligen denna lokal till 14 mars (p.g.a. så lång uppsägningstid) så det är ändå vi som måste fixa ny ruta.

  Men det finns inte så mycket att göra åt saken! :) Försäkringsbolaget har varit tillmötesgående och förhoppningsvis behöver vi bara betala självrisk, men det vet vi inte till 100% än.

  Skylten på mig som satt i skyltfönstret gick i flera bitar och blåste runt på gatorna. Vilken brutal syn haha!

  “Nyårslöften” 2019
  Jag har inga bestämda nyårslöften men dom två sakerna som jag känner att jag ska tänka extra mycket på det kommande året är:

  1. Jag har aldrig varit en person som haft svårt att lita på folk, tvärtom så är jag oftast för godtrogen och blåögd. Men att vara godtrogen är en egenskap som oftare gör nytta än skada och jag vill vara en person som litar på folk. Men dom senaste 2,5 åren så har ett flertal personer fått mig att behöva tänka tanken “jaha, så mycket var vår relation värd för dig…” och nu känns det som att inget kommer chockera mig längre, folk kommer fortsätta att byta personlighet på en handvändning och fast jag bara ger och ger och ger så är det inte värt någonting i slutänden. Jag kanske skulle må bättre av att bli egoist jag också och aldrig ta skit igen, sluta bita ihop för att slippa bråk, bara tänka på mitt eget och aldrig lita fullt ut på någon. MEN jag vill verkligen inte tänka så! 2019 ska jag verkligen kämpa för att känna tillit för folk igen :)

  2. Min hälsa. Det handlar dels om saker som får mig att må bra inombords, umgås med personer som får mig att skratta, ha ett inre lugn och känna mig fri. Men också rent fysiskt att ta hand om min kropp, jag har varit sjuk så himla mycket under 2018. Det låter klyschigt att ha hälso-tema som nyårslöfte men det är första året som det verkligen känns aktuellt för mig :)

  Här smälter jag tenn på nyårsafton för att spå hur 2019 kommer bli!

  MASSOR av datorjobb, rapporter och siffror
  I torsdags + hela helgen så jobbar jag hemifrån med allt jobb som jag ligger efter med nu när jag lagt all tid på lokalflytten.

  Vi har massor som ska ändras på hemsidan och bokningsystemet, många behandlingar och produkter som ska bort. Vi ska sätta nya nyckeltal och budget för 2019 eftersom det är så mycket förändringar nu och all statistik för 2018 ska kollas igenom.

  Min to do-list är så lång att den inte får plats i min almanacka längre (som är mitt vanliga system) utan jag får ha en lista på sidan av också :)

  Jag avslutar veckan med en värm känsla i kroppen. Två av makeupartisterna har haft semester även denna vecka men dom andra två har kört på onsdag-lördag och dom är såå nöjda med nya salongen! Det gör mig så himla glad!

  Zahra som slutade kl 14 på sin första arbetsdag på nya stället hängde kvar i 20 min till och sa “jag vill inte gå hem det är så mysigt här!!” haha :) Det är ju exakt så man vill att en arbetsplats ska kännas!

  Nästa vecka ska jag få ordning på min långa to do-list och få till det sista på salongen, sen blir det lite mer ro i själen :)

  Önskar er en fantastisk söndag och hoppas att ni har fått en bra start på det nya året ♥

  Kram!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish